YEREL HABERLER - 18 Nisan 2012 Çarşamba 14:17

TARİHİ MEZARLIKTA DÜZENLEME ÇALIŞMALARI

A
A
A
TARİHİ MEZARLIKTA DÜZENLEME ÇALIŞMALARI

Antalya`nın Manavgat ilçesi Seydiler Köyü`nde bulunan Peygamber Efendimizin (SAV) torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin`in soyundan torunu Cemalüddin-i Seyyidi`nin kabrinin de içinde bulunduğu tarihi mezarlıkta düzenleme çalışmaları yapılacak.
Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve beraberindeki heyet, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel`i ziyaret etti. Ziyarette Manavgat`ın Seydiler Köyü`nde bulunan Peygamber Efendimizin (SAV) torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin`in soyundan torunu Cemalüddin-i Seyyidi`nin kabrinin de içinde bulunduğu tarihi mezarlığın projelendirilmesi gündeme taşındı. Kaymakam Bulgurlu, Cemalüddin-i Seyyidi`ye ve Manavgat`a yakışır; Selçuklu, Osmanlı ve çağdaş çizgiler taşıyan bir projenin hazırlanması ve bu projenin gecikmeksizin hayata geçirilmesi konusuna çok önem verdiklerini ifade etti.
İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Şahin ve Seydiler Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Abdurrahman Şahin ve Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi İbrahim Erkış`ın da katıldığı ziyaretin sonunda Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel`in görevlendirdiği İmar Daire Başkanlığından iki uzman ile de görüşen heyet, proje ile ilgili düşüncelerini uzmanlarla da paylaştı. Uzmanlarla, gerekli evrak ve hazırlıkların gönderilmesinin ardından çalışmalara başlanması konusunda fikir birliğine varıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir