YEREL HABERLER - 18 Nisan 2012 Çarşamba 14:49

KARAER: ``SAОLIKTA ŞİDDET TOPLUMSAL ŞİDDETİN YANSIMASIDIR``

A
A
A
KARAER: ``SAОLIKTA ŞİDDET TOPLUMSAL ŞİDDETİN YANSIMASIDIR``

Sağlık Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer yaptığı açıklamada Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi`nde görev yapan ve 17 yaşındaki bir hasta yakını tarafından öldürülen Kalp ve Göğüs Cerrahı Op. Dr. Ersin Arslan`ı rahmetle andı.
Yaşanan bu son olayın toplumsal şiddet konusunda bugün akıl almaz boyutlara ulaştığını gösterdiğini belirten Karaer, ``17 yaşındaki bir çocuğun bir hekimi, bunun da ötesinde bir insanı öldürecek boyutlara gelmesine ya da getirilmesine neden olan psiko-sosyal faktörleri önlemek ve caydırıcı tedbirleri alma gerekliliğini bugün de vurguluyoruz``dedi.
Geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığı ile başlattıkları sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalarının içinin doldurulamadığına işaret eden Karaer,``Bugüne kadar özelde sağlıkta şiddet genelde ise toplumsal şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların ötelenmesi ile yarın başka illerde başka bir doktor, hemşire, sağlık çalışanının da mağdur olmasına neden olacaktır. Zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin daha iyi sağlık hizmeti vermek adına zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin hizmet veren, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet asla kabul edilemez`` diye konuştu.
Sağlık-Sen olarak her an ölümle burun buruna gelen, hayat kurtarma mücadelesi verirken şiddete maruz kalarak bir yandan da hayatlarını kaybetme riskiyle görev yapan tüm sağlık çalışanları adına son derece endişeli olduklarını ifade eden Karaer şunları söyledi: `` Her zaman dile getirdiğimiz gibi, Sağlık Bakanlığı bu konuya proje ve kampanyanın sosyal ortakları ile birlikte daha fazla eğilmelidir. Bundan sonra yaşanacak bu olayların önüne geçilmesi için önlem ve uygulamalar acil olarak hayata geçirilmelidir. Toplumsal şiddetin boyutlarının yansıması olarak sağlık alanında ortaya çıkan bu tür menfur olaylar için gerekli yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Ülke insanımız için 7 gün 24 saat kutsal bir görevi yerine getiren sağlık çalışanlarımıza uygulanan şiddeti halkımızın da tasvip etmediği muhakkaktır. Bu olayları gerçekleştiren sağlıksız zihniyetlere karşı ülke insanımız da tepkisini ortaya koymalıdır``
Arslan`a yapılan saldırıyı kınayan Karaer, Arslan`a Allah`tan rahmet, yakınları ve mesai arkadaşlarına başsağlığı diledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 1 - Şanlıurfaspor: 1 Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında Çorum FK, sahasında karşılaştığı Şanlıurfaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçtan dakikalar 13. dakikada sol kanattan Erkan’ın ortasında penaltı noktası üzerinde Gökhan’ın sert vuruşunda top az farkla auta çıktı. 23. dakikada sağ kanattan kullanılan korner atışında savunmadan seken topa Loick Landre hareketlendi. Landre’nin ceza sahası içinde rakibi tarafından düşürülmesinin ardından maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. 25. dakikada beyaz noktanın başına geçen Hakan’ın şutunda kaleci Alperen gole izin vermedi. 63. dakikada Emanuel’in şutunda kaleci Hüseyin’in çeldiği topla buluşan Paixao meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1 87. dakikada savunmanın arkasında topla buluşan Landre’nin vuruşunda top filelere gitti. 1-1 Hakemler: Turgut Doman, Bilal Gölen, Ali Tuna Çorum FK: Hasan Hüseyin, Kerem, Loick Landre, Ologo, Ahmet İlhan (Eren dk. 66), Gökhan Karadeniz (Atakan dk. 66), Suat (Marsis dk. 90), Nalepa, Hakan (Sadık Arda dk. 77), Erkan, Ahmet Sağat Yedekler: Ali, Clement Ansah, Adem, Massis, Süleyman, Sadık Arda, Mustafa Emre Teknik Direktör: Serkan Özbalta Şanlıurfaspor: Muhammed Alperen Uysal, İshak, Michel Landel (Adem Eren dk. 62), Paixao, Mehmet, Harris, Fernando Emanuel (Balde dk. 77), Semih Karadeniz, Ümit, Amar Begiç (Cumali dk. 81), Barış Kök Yedekler: Tokotaev, Bilal, Cumali, Muhammed Enes, Barış Ekincier, Hüseyin, Tolga, Balde, Yusuf Baturay Teknik Direktör: Cihat Arslan Goller: Landre (dk. 87) (Çorum FK), Paixao (dk. 63) (Şanlıurfaspor) Sarı kartlar: Kerem, Hakan, Nalepa (Çorum FK)