YEREL HABERLER - 18 Nisan 2012 Çarşamba 20:44

ÇERKEZKÖY OSB`NİN 2011 YILI NET GELİRİ 34.8 MİLYON TL.

A
A
A
ÇERKEZKÖY OSB`NİN 2011 YILI NET GELİRİ 34.8 MİLYON TL.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu`nda yapılan 10. Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı saat 14.00`da başladı.
DİVAN BAŞKANLIОINI DUAYEN İŞ ADAMLARINDAN ERMEÇ YAPTI
Genel Kurul`da, açılış, yoklama, saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı`nın ardından Divan Heyeti`nin oluşturulmasına geçildi. Divan heyeti için sunulan önergenin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Divan Başkanlığına Türkiye`nin duayen iş adamlarından Ramiz Orhan Ermeç seçilirken, Divan Başkanvekilliği`ne Ahmet Temiroğlu, divan üyeliğine ise Mustafa Ergin seçildi.
2011 FAALİYET RAPORU ÖZETLENDİ
Divan Heyeti`ne, toplantı tutanaklarının imzalanması yetkisinin verildiği Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı`na 2011 yılı yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, yeminli mali müşavir denetim raporu ile bilançonun ve gelir-gider tablosunun görüşülmesi ile devam edildi. 2011 yılı faaliyet raporu hakkında OSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan bilgilendirmede bulundu. Özdoğan, 2011 yılında gerçekleştirilen çalışmalardan bahsederek İnşaat Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü, Harita Şefliği, Bahçe ve Ziraat Şefliği, Çevre Yönetim Sistem Müdürlüğü, Elektrik şefliği, Doğalgaz Şefliği, Makine-Su Şefliği, İtfaiye Amirliği, İnsan Kaynakları, Kalite Birimi, Eğitim ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü`nün gerçekleştirdiği çalışmaları özetledi. Özdoğan ayrıca Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak yapılan sosyal faaliyet hakkında da bilgilendirmede bulundu.
2011 YILI NET GELİRİ 34 MİLYON 828 BİN TL
Faaliyet raporunun okunması sonrasında 2011 yılı denetim kurulu faaliyet raporu hakkında Denetleme Kurulu üyesi Mehmet Savaş bilgilendirmede bulunurken, Yeminli Mali Müşavir de, denetim raporu, ve bilanço ve gelir-gider tablosu hakkında bilgiler verdi. İlgili gündem maddesi hakkında bilgilendirmede bulunan OSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, 2011 yılında 34 milyon 828 bin 352.65 TL net gelir elde edildiğini açıkladı. Özdoğan ayrıca 2011 yılı bilançosunun ise 219 milyon 409 bin 70.87 TL olduğunu söyledi. İlgili gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi.
YÖNETİM VE DENETİM KURULU OY BİRLİĞžİ İLE İBRA EDİLDİ
Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı`nın sekizinci gündem maddesinde yönetim kurulu üyelerinin ibrası, bir sonraki gündem maddesinde ise denetim kurulu üyelerinin ibrası görüşüldü. İlgili gündem maddeleri hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından oylamaya geçildi. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu ile denetim kurulu oy birliği ile ibra edildi.
2012 YILI BÜTÇESİ 485 MİLYON 587 BİN TL
Onuncu gündem maddesinde 2012 yılı tahmini bütçe ve çalışma programı görüşülerek bütçenin karara bağlanması ve geçici bütçenin hazırlanması için yönetim kuruluna yetki verildi. Yapılan bilgilendirmede 2012 yılı gelir-gider bütçesi 485 milyon 587 bin 545,07 TL olarak açıklandı. 2012 yılı gelir-gider bütçesi oy birliği ile kabul edildi.
``˜`AİDATLAR KALDIRILSIN``
On birinci gündem maddesini oluşturan yönetim aidatları ve hizmet karşılıkları konusunda OSB Müdürü Mehmet Özdoğan bilgilendirmede bulundu. Yapılan bilgilendirmenin ardından bir önerge sunan Hüseyin Reşat Tüzünataç, bölgenin aidatlara ihtiyacı olmadığını ifade ederek, aidatların kaldırılmasını teklif etti. Bu teklif üzerine Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu açıklamada bulundu. Sarıoğlu, ``˜ÇOSB`de daha önce 10 dolara alınan yerleri şimdi 100 dolara almak zor` diyerek ``˜`aldığımız aidatlar bu bedelin yarısı bile değil. Aidatları 2.Kısım`dan alıyoruz, 1.Kısım`da az miktarda boş parsellerden alıyoruz. 2.Kısım`da daha önce hiçbir alt yapı çalışması yoktu. Ancak şimdi 2.Kısım, 1.Kısım`dan daha iyi duruma geldi. Diğer organize sanayi bölgelerine baktığımızda bölgemiz, sanayiciye daha az yüklenen ve katkı payı alan bir bölgedir.`` İfadeleri kullandı.
AİDATLAR KALKACAK
Sarıoğlu önümüzdeki dönem aidatları kaldırmayı düşündüklerini söyleyerek ``˜`inşallah aidatları kaldıracağız. Bu yıl son yıl olabilir. Genel kurulda aidatları kaldırmanın sözünü veriyorum`` diye konuştu. Ömer Sarıoğlu`nun konuşmasını tamamlamasının ardından ilgili gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.
SARIOОLU TEŞEKKÜR KONUŞMASI YAPTI
On üçüncü gündem maddesinde ``˜OSB Uygulama Yönetmeliğinin 35.maddesi (y) bendinde belirtilen görevler dışında kalan yetki ve sorumluluğun Yönetim Kurulu`na devri konusunun müzakeresi yapıldı. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Dilek ve temenniler bölümünde söz alan olmayınca Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu teşekkür konuşması yaptı.
``˜`HİZMET AYRIMI YAPMIYORUZ``
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak sanayicilerden aldıkları güçle belirlenen hedeflerin gerçekleştirildiğini söyleyerek ``˜`Bizlere verdiğiniz destekle sizlere faydalı olmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da aynı yolda faydalı çalışmalar yapmaya devam edeceğiz`` dedi. Yaklaşık 150 personelle ayrım yapmadan faaliyet gösterdiklerini kaydeden Sarıoğlu ``˜`hizmet ayrımı yapmıyoruz, eşit bir şekilde hizmet sunuyoruz. Bu da bizim en büyük gurur kaynağımızdır. Çerkezköy`ü köy olarak görenler, artık Çerkezköy`ü sanayi kenti olarak görüyorlar. Yönetim olarak Çerkezköy`ün tanınırlığını sağlamak için çeşitli faaliyetler gösteriyoruz``
Ömer Sarıoğlu`nun konuşmasını tamamlamasının ardından ÇOSB 10.Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı sona erdi. Sonrasında da katılımcılara kokteyl verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir