YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 13:35

OLTULU ÖОRENCİLER, PROJELERİNİ HALKA TANITMAYA DEVAM EDİYOR

A
A
A
OLTULU ÖОRENCİLER, PROJELERİNİ HALKA TANITMAYA DEVAM EDİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı`nın ortaklaşa yürüttüğü Sağlık Kulübü Ödüllü Proje Yarışması kapsamında öğrencilerin ve toplumun dikkatini çekmek, sağlıklı beslenmeyi ve egzersiz yapmayı teşvik etmek için `Çok Yeme, Eyvah Deme` adlı bir proje hazırlayan Oltu Yusuf Ziyabey Anadolu Lisesi Sağlık Kulübü öğrencileri, projelerini halka tanıtmaya devam ediyor.
Oluşturulan proje ekibiyle başta Oltu ilçe merkezi olmak üzere çevre ilçelerden Narman, Olur ve Şenkaya`da da vatandaşa ulaşan Sağlık Kulübü öğrencileri, Oltu`daki tüm okulların katılımıyla sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesi bir araya gelen öğrenciler, hep birlikte halay çekip, müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Daha sonra ellerinde döviz ve pankartlarla ilçe merkezini bir baştan bir başa yürüyen öğrenciler, yol üzerindeki işyerleri ve vatandaşlara obezite ile ilgili broşür, t-shirt,
şapka, anahtarlık, süt ve ayran dağıttı.
Oltu ve çevre ilçelerde ulaşabilecekleri herkese obeziteyi anlatmaya çalıştıklarını belirten Oltu Yusuf Ziyabey Anadolu Lisesi Müdürü Kahap Erdoğan, obezite (şişmanlığın) bir kader ya da bir yaşam biçimi olmadığını vurgulamaya çalıştıklarını söyledi.
Amaçlarının insanları sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda bilgilendirmek, hareketli yaşamı teşvik etmek, daha sağlıklı ve daha huzurlu bir toplum oluşmasına katkı sağlamak olduğunu dile getiren Erdoğan, "Obezitenin toplum hayatında gittikçe artan ve oldukça tehlikeli boyutlara ulaştığını anlatmaya ve insanları daha duyarlı olmalarına çalışıyoruz." dedi.
Bu arada İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Burhan Yarar ve okul öğretmenlerinin de iştirak ettiği sağlıklı yaşam yürüyüşü, Sağlık Meslek Lisesi bahçesinde başlayıp Hükümet Meydanı`nda sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’de 15 hükümlü devlet desteğiyle kendi işini kurdu Niğde Valisi Cahit Çelik, denetimli serbestliğin yalnızca bir infaz modeli olmadığını vurgulayarak, sistemin bireylerin topluma yeniden kazandırılmasında kritik rol oynadığını ve kentte yürütülen çalışmalar kapsamında 15 hükümlünün kendi işini kurduğunu söyledi. Niğde’de denetimli serbestlik sisteminin 20. yılı nedeniyle Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde "Kamuoyunda Bilinirliği" başlıklı sempozyum düzenlendi. Vali Cahit Çelik, konuşmasında denetimli serbestliğin yalnızca bir infaz modeli olmadığını vurgulayarak, sistemin bireylerin topluma yeniden kazandırılmasında kritik rol oynadığını söyledi. Niğde’de yürütülen çalışmalar kapsamında İŞKUR destekli projelerle 15 hükümlünün kendi işini kurduğunu, 9 hayvancılık projesinin hayata geçirildiğini ve toplamda 8 milyon TL hibe kullandırıldığını açıklayan Vali Çelik, il genelinde 531 kişinin elektronik izleme kapsamında takip edildiğini ifade etti. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ise, üniversite olarak "toplumsal katkı" misyonu doğrultusunda denetimli serbestlik hizmetlerine bilimsel ve akademik destek vermeyi bir sorumluluk olarak gördüklerini ifade etti. Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren de, denetimli serbestliğin temel amaçlarından bahsederek, "Birey ve toplumun adalet anlayışı yalnızca cezalandırmaya indirgenemez. Esas olan bireyin yeniden topluma kazandırılmasıdır. Denetimli serbestlik sistemi, hükümlülerin sorumluluk bilinci kazanmasını sağlamak, yeniden suça yönelmelerini önlemek ve bu süreçte toplumun güvenliğini en üst düzeyde korumak amacıyla uygulanan, ceza adalet sistemimizin en önemli unsurlarından biridir" dedi. Sempozyumda denetimli serbestlik uygulamalarının ceza adalet sistemindeki yeri ve toplumsal boyutları iki ayrı oturumda ele alındı. Programa Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Harun Dikici’nin yanı sıra çok sayıda akademisyen, yargı mensubu ve paydaş kurum temsilcisi katıldı.