YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 17:13

2012 YILI KOORDİNASYON KURULUNUN 2.`Sİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

A
A
A
2012 YILI KOORDİNASYON KURULUNUN 2.`Sİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2012 yılı Adıyaman İl Koordinasyon Kurulu toplantısının ikincisi, Vali Ramazan Sodan başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya kaymakamlar, kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kurulu temsilcileri katıldı. Toplantıda icracı müdürler faaliyetlerini anlatırken, kaymakam ve belediye başkanları bölgelerine ait sorunları dile getirdi.
Sodan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Valililiğimize gönderilen raporlara göre, ilimizde kuruşlarımızın 2012 yılı yatırım programlarında, merkezi idare ve yerel yönetim kuruşlarımıza ait irili ufaklı 499 adet iş yer almıştır. Bu işlerin toplam proje bedeli yaklaşık 1 milyar 658 milyon TL`dir. Bu işler için geçmiş yıllarda 335 milyon TL harcanmış, 2012 yılında 437,7 milyon TL ödenek ayrılmış ve dönem sonu itibariyle 65,6 milyon TL`si harcanarak yüzde 15`lik nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Bu işlerden 7 tanesi bitirilmiş, 195 tanesinde
çalışmalar devam etmektedir ve 297 adet iş proje, ihale ve sözleşme aşamasındadır.
Merkezi idare kuruluşlarımızın 2012 yılı programlarında küçüklü büyüklü 236 iş bulunmaktadır. Proje bedeli 1 milyar 567 milyon TL olan bu işler için önceki yıllarda 333,3 milyon TL harcanmış, 2012 yılında ise 355 milyon TL ödenek kullandırılması öngörülmüştür. Bu zamana kadar yapılan çalışmalar sonucu 6 adet iş bitirilmiş, 156 adet işte çalışmalar devam etmektedir. Bu işler kullanılan ödenek miktarı 48 milyon TL. Bu harcamayla ulaşılan nakdi gerçekleşme düzeyi yüzde 13,5`dir. Devam eden işler dışında 74
iş de proje ve ihale aşamasındadır.
Yerel yönetim kuruluşlarımız ise programlarında bulunana 263 adet işin proje bedeli 90,8 milyon TL`dir. Bu işler için 2012 yılında 82,5 milyon TL ödenek kullandırılması öngörülmüş bu güne kadar 1 iş bitirilmiş, 39 işe devam edilmektedir. Bu işler için 17,6 milyon TL harcama yaparak yüzde 21,3`lük bir nakdi gerçekleşme sağlamışlardır."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Polis saldırganı bacağından vurarak etkisiz hale getirdi... O anlar kamerada Küçükçekmece’de iki kişiyi yaraladıktan sonra polise bıçaklı saldırıda bulunan bir şahıs bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. O anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Olay, dün sabah saatlerinde Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 35 yaşındaki Süleyman G., elindeki bıçakla sokakta bulunanları tehdit etmeye başladı. Elindeki bıçakla sokaktakilere saldıran Süleyman G., o esnada sokakta bulunan Ercan Ö., ve Muhammed H.,’yı bıçakla yaraladı. Sokaktaki diğer vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri sokak üzerinde elinde bıçak olan Süleyman G.,’ye bıçağı bırakması ve teslim olması yönünde uyarılarda bulundu. Uyarıları dikkate almayan Süleyman G., elindeki bıçakla polis ekiplerinin üzerine doğru yürüdü. Polis ekiplerinin uyarılarına aldırış etmeyen şahıs daha sonra silahla bacağından vuruldu. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Yaralı Ercan Ö., ve Muhammet H.,’nın sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan silahla bacağından vurularak etkisiz hale getirilen Süleyman G., polis ekiplerinin kontrolünde hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Süleyman G.,’nin daha önce 3 adet suç kaydının olduğu tespit edildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.