GENEL - 19 Nisan 2012 Perşembe 17:13

SAОLIK ÇALIŞANLARINDAN ÖLDÜRÜLEN DR. ERSİN İÇİN SİYAH ÇELENKLİ EYLEM

A
A
A
SAОLIK ÇALIŞANLARINDAN ÖLDÜRÜLEN DR. ERSİN İÇİN SİYAH ÇELENKLİ EYLEM

İzmir`de sağlık çalışanları, Dr. Ersin Arslan`ın Gaziantep`te bir hasta yakını tarafından öldürülmesini siyah çelenkli eylemle protesto etti.
Basmane Meydanı`nda toplanan binlerce sağlık çalışanı, bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan için İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önüne kadar yürüyüş yaptı. Sloganlar eşliğinde basın açıklaması yapan Türkiye Tabipler Birliği (TTB) üyesi Dr. Fatih Sürekkök, sağlık çalışanları olarak isteklerini şöyle sıraladı:
"Sağlıkta şiddet kanunu talebimizin gerçekleştirilmesini, görevi başında saldırıya uğrayanlar için gerekli sorumluluğun yerine getirilmesini, Alo 184 doktor şikayet hattına son verilmesini, politikacıların sağlık çalışanlarına karşı söylem ve üsluplarının değişmesini istiyoruz."
Dr. Ersin Arslan`ı kaybetmekten dolayı üzgün olduklarını belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Erdener Özer ise, "Bugün yastayız. Sabır bitmiş durumda. Bugün yastayız. O yüzden çalışmıyoruz. Bizler kardeşimizi kaybettik. Acılı ve öfkeliyiz. Sağlıkta müşteri memnuniyetini kimse düşünmesin" dedi.
Eylemin ardından sağlık çalışanları İzmir İl Müdürlüğü binasının önüne siyah çelenk bıraktı. Sağlık çalışanları ile kapıdaki güvenlik görevlileri arasında ise kısa süreli bir arbede yaşandı. Bu arada eyleme katılan 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi sağlık çalışanları, yarın da çalışmayacaklarını söylediler. Eylemin ardından sağlık çalışanları olaysız dağıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yargılanan eski DHMİ Daire Başkanı Acar: "Hiç kimse benim DHMİ ile olan bağımı kopartamayacak" Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) eski daire başkanı Mehmet Cemil Acar, ‘rüşvet’ ve ‘yolsuzluk’ suçlaması ile yargılandığı davada, "Alt düzeydeki birkaç bürokratın adeta intikam alırcasına hareket etmesi sonucu bu dava açıldı. Hiç kimse benim DHMİ ile olan bağımı kopartamayacak" dedi. Ankara 89. Asliye Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Cemil Acar bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu. Sanık Acar’ın eski eşi tutuksuz sanık Çağla Acar ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme hakimi, dava dosyasına gelen evrakı okumasının ardından sanık Acar’a söz verdi. Sanık Acar, "Hiçbir çekincem olmadan 20 yıllık banka hesaplarımın incelemesini istedim. 28 yıl boyunca onur ve şerefimle devlete hizmet ettim, birçok projede görev aldım. Hakkımda en ufak bir soruşturma olmadı. Ben emekli olduktan sonra bu soruşturma yapıldı. Alt düzeydeki birkaç bürokratın adeta intikam alırcasına hareket etmesi sonucu bu dava açıldı. Hiç kimse benim DHMİ ile olan bağımı kopartamayacak. Babamın fabrikası yüzünden bana bir linç yürütülüyor. Şerefim, haysiyetim zan altında bırakıldı" dedi. Avukat ve sanık beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Mehmet Cemil Acar’ın tutukluluk halinin devamına, Acar’ın eski eşi Çağla Acar hakkındaki mevcut adli kontrolün ise devamına hükmetti. Mahkeme, bir sonraki duruşmayı 12 Ocak 2026 tarihine erteledi. Olayın geçmişi Eski DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar’ın evinde yapılan aramada Acar’a ait kasada 26 kilogram külçe altın, 1 milyon 320 bin dolar ve 121 bin euro bulunmuştu. Soruşturma sürecinde Acar’ın bürokratken çok sayıda gayrimenkul edindiği de Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından tespit edilmişti.