GENEL - 19 Nisan 2012 Perşembe 17:13

SAОLIK ÇALIŞANLARINDAN ÖLDÜRÜLEN DR. ERSİN İÇİN SİYAH ÇELENKLİ EYLEM

A
A
A
SAОLIK ÇALIŞANLARINDAN ÖLDÜRÜLEN DR. ERSİN İÇİN SİYAH ÇELENKLİ EYLEM

İzmir`de sağlık çalışanları, Dr. Ersin Arslan`ın Gaziantep`te bir hasta yakını tarafından öldürülmesini siyah çelenkli eylemle protesto etti.
Basmane Meydanı`nda toplanan binlerce sağlık çalışanı, bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan için İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önüne kadar yürüyüş yaptı. Sloganlar eşliğinde basın açıklaması yapan Türkiye Tabipler Birliği (TTB) üyesi Dr. Fatih Sürekkök, sağlık çalışanları olarak isteklerini şöyle sıraladı:
"Sağlıkta şiddet kanunu talebimizin gerçekleştirilmesini, görevi başında saldırıya uğrayanlar için gerekli sorumluluğun yerine getirilmesini, Alo 184 doktor şikayet hattına son verilmesini, politikacıların sağlık çalışanlarına karşı söylem ve üsluplarının değişmesini istiyoruz."
Dr. Ersin Arslan`ı kaybetmekten dolayı üzgün olduklarını belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Erdener Özer ise, "Bugün yastayız. Sabır bitmiş durumda. Bugün yastayız. O yüzden çalışmıyoruz. Bizler kardeşimizi kaybettik. Acılı ve öfkeliyiz. Sağlıkta müşteri memnuniyetini kimse düşünmesin" dedi.
Eylemin ardından sağlık çalışanları İzmir İl Müdürlüğü binasının önüne siyah çelenk bıraktı. Sağlık çalışanları ile kapıdaki güvenlik görevlileri arasında ise kısa süreli bir arbede yaşandı. Bu arada eyleme katılan 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi sağlık çalışanları, yarın da çalışmayacaklarını söylediler. Eylemin ardından sağlık çalışanları olaysız dağıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.