YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 12:20

VAN BEŞİK GİBİ

A
A
A
VAN BEŞİK GİBİ

Van`da son 9 saat içinde büyüklüğü 2.2 ile 4.5 arasında değişen 32 sarsıntı meydana gelirken, depremi hisseden vatandaşlar büyük korku ve endişe yaşadı.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ve Ulusal Deprem İzleme Merkezi `nden edinilen bilgiye göre, bugün 00.30 ile 09.30 saatleri arasında 2.2 ile 4.5 arasındaki 32 sarsıntı meydana geldi. Van ve çevresinde meydana gelen depremlerde can ve mal kaybı yaşanmazken, sarsıntılar arasında ise en büyüğü ise 02.30 sıralarında 4.5 ile merkez üssü Sağlamtaş köyünde kaydedildi.
Havaların ısınması ile il dışına geri dönerek evlerine girmeye başlayan, depremin izini üzerilerinden atmaya çalışan vatandaşlar, devam eden sarsıntılar yüzünden korku ve endişe yaşadılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Şırnaklı vatandaş, 3 ağır hastalıkla yaşam mücadelesi veriyor Şırnak merkez Balveren beldesinde yaşayan 70 yaşındaki Süleyman Sergen, 3 yıldır amansız hastalıklarla mücadele ediyor. 3 farklı hastalığa karşı direnen Sergen, hayata tutunmaya çalışıyor. Yıllardır yatağa bağlı bir şekilde yaşayan Süleyman Sergen, 3 yılın yaklaşık 2 yılını hastanelerde geçirdi. Böbrek yetmezliği, lenf kanseri ve omurga kırıklarıyla mücadele eden Sergen’in, hastalıkları nedeniyle de bir gözünde mokur hastalığı çıktı. Tedavisinin büyük bölümünün özel hastanelerde yapılmak zorunda olduğunu belirten Sergen, "Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde gördüğüm uzun tedavinin sonuç vermemesi üzerine Antalya’daki özel bir hastaneye yönlendirildim. Antalya’da özel bir hastanede böbrek nakli geçirdim. Böbreklerimin kurumaması için her kontrol hayati önem taşıyor" dedi. Lenf kanseri nedeniyle kemoterapi alan Sergen’in omurgasında ise 3 kırık bulunuyor ve omurga içinde platin taşıyor. Ayrıca gözündeki mokur hastalığı sebebiyle 6 kez ameliyat geçirdiğini söyleyen Sergen, sürekli Diyarbakır ve Antalya arasında mekik dokuduğunu kaydetti. Maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi sürecinin her adımında zorlanan Sergen, "Her gidişim masraf. Diyarbakır’a her ay, Antalya’ya ise iki ayda bir gitmek zorundayım. Hayırseverlerden yardım bekliyorum" diye konuştu. Çocukları eğitimde, aile geçim derdinde Sergen’in iki kız çocuğundan biri sağlık lisesinde okuyor, diğeri ise bu yıl mezun oldu. Büyük kızı, babasının ağır hastalığı nedeniyle üniversite sınavına hazırlanamadı. Sergen, "Kirayı ödeyemez hale geldik. Çaresizim yıllardır hastalıklarla mücadele ediyorum" dierek destek beklediğini dile getirdi.