YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 14:24

KADINLAR MEME KANSERİNE KARŞI EОİTİLECEK

A
A
A
KADINLAR MEME KANSERİNE KARŞI EОİTİLECEK

Çukurova Meme Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Orhan Demircan ve Acıbadem Adana Hastanesi Dış İlişkiler Sorumlusu Leman Güldönmez, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz`ı ziyaret etti.
Prof. Dr. Orhan Demircan, Çukurova Meme Hastalıkları Derneği ve Acıbadem Hastanesi`nin meme kanserine karşı halkı bilinçlendirmek için eğitim toplantıları yapmayı planladığını anlatarak, bu organizasyonun içinde Büyükşehir Belediyesi`nin de olmasını istediklerini bildirdi.
Aldırmaz`ın halk sağlığı konusundaki duyarlılığını bildiklerini ifade eden Prof. Dr. Demircan, ``Bizim görevlerimizden biri de toplumu aydınlatmaktır. Bu konuda işbirliği yapmak istiyoruz. Özellikle toplantının yapılacağı geniş bir mekana ihtiyacımız var. Bunun yanında etkinliklerin duyurulması noktasında da desteklerinizi bekliyoruz`` şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi. Yer, tanıtım, hatta ulaşım konusunda her türlü desteği verebileceklerini vurgulayan Aldırmaz, ``Bu etkinlik Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu`nda yapılabilir. Hatta önümüz yaz. Merkez Park içindeki amfitiyatroda olabilir. Bize ne düşerse biz yerine getiririz`` şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Gaziantep`te Doktor Ersin Arslan`ın bir hasta yakınının saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinden dolayı da Prof. Dr. Orhan Demircan`a başsağlığı diledi, olayı ``vahşet`` olarak niteledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Kar ve tipi nedeniyle Tendürek’te yolda kalanlara Kızılay yardım ulaştırdı Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi ile Van’ın Çaldıran ilçesini birbirine bağlayan yüksek rakımlı Tendürek Geçidi’nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, ulaşımı durma noktasına getirdi. Geçidin 2 bin 400 rakımlı Somkaya köyü mevkisinde çok sayıda ağır tonajlı araç yolda mahsur kalırken, Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri bölgeye giderek sürücülere kumanya dağıttı. Bölgede gün boyunca aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı, gece saatlerinde şiddetini artırarak tipiye dönüştü. Görüş mesafesinin yer yer birkaç metreye kadar düştüğü Tendürek Geçidi’nde ilerleyemeyen tırlar ve kamyonlar yol kenarında beklemek zorunda kaldı. Zorlu hava şartları nedeniyle sürücüler saatlerce araçlarında mahsur kaldı. Doğubayazıt Kaymakamlığı koordinesinde harekete geçen Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri, olumsuz hava şartlarına rağmen bölgeye ulaşarak mahsur kalan sürücülere sıcak kumanya ikramında bulundu. Soğuk hava ve uzun bekleyiş nedeniyle zor anlar yaşayan sürücüler, yapılan yardımlarla bir nebze olsun rahatladı. Kızılay ekipleri, bölgede mahsur kalan bir vatandaşı da güvenli alana tahliye ederek kurtardı. Yardımlar sırasında sürücülerin temel ihtiyaçları karşılanırken, sağlık durumu yakından takip edildi. Jandarma ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürürken, karla mücadele ekipleri de yolu yeniden ulaşıma açmak için yoğun mesai harcıyor. Edinilen bilgilere göre, hava şartlarının zaman zaman daha da ağırlaşabileceği Tendürek Geçidi’nde sürücülerin dikkatli olmaları ve zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları istendi.