YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 16:43

YTSO 1100`ÜNCÜ GÜN TOPLANTISINI YAPTI

A
A
A
YTSO 1100`ÜNCÜ GÜN TOPLANTISINI YAPTI

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Celal Özel, yönetime gelişlerinin 1100`üncü günü dolayısıyla düzenlenen toplantıda, üyelere, "Körfez köprüsüne hazırlıklı olun" çağrısında bulundu.
Üyelerin büyük ilgi gösterdiği toplantıya Yalova Çevre ve Şehircilik Müdürü Dr. Osman Ulukaya ve SGK İl Müdürü Ali Gencer de katıldı. 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan yeni teşvik sistemi hakkında bilgi veren YTSO Başkanı Celal Özel, Yalova`nın 2. bölgede yer almasında banka mevduat oranlarının değil daha başka parametrelerin etkili olduğunu söyledi. Özel, ilin ihracat rakamları ile bu bölgede bulunan diğer iller arasında 5. sırada yer alabildiğini belirtti.
Toplantıda ilin dış ticaret karnesini de açıklayan Özel, "Yalova`nın ihracatı 46 milyon 713 bin dolar, ithalatı ise 56 milyon 705 bin dolar. İlin toplam dış ticaret hacmi ise 97 milyon 418 bin dolar" dedi.
YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel, ildeki yatırımlara ve bunların ilin ekonomisine yansımalarını da masaya yatırarak üyeleri uyardı. İldeki OSB`lerin bir an önce hayata geçirilmesi ve bu yatırımlar tamamlanmadan başka arayışlarla enerjinin bölünmemesi gerektiğini söyleyen Özel, üyelere Körfez köprüsü konusunda da uyarıda bulundu. Körfez köprüsünün ilin geleceği açısından büyük önem taşıdığına vurgu yapan Özel, "Bu ilimiz açısından büyük bir nimet. Ancak il olarak Körfez köprüsünün kazanımlarından azami derecede yararlanabilmek için hazırlıklı olabilmemiz lazım. Şimdiden planlamalar yapmalı ve bu fırsatı kaçırmamalıyız. Eğer yeterli planlamalar yapılamazsa bu süreci kaçırırız. Sonrasında dövünmenin ise hiç bir faydası olmaz" dedi.
Tersanelerinde yeni Teşvik Sistemi ile atağa geçeceğini dile getiren Özel, "Teşvik sistemi gemi sanayiine ciddi katkılar sağlıyor. Önümüzdeki zaman diliminde tersaneler ciddi bir atılım süreci yaşayacak. Canlı bir tersaneler bölgesinin Yalova ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.