YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 16:43

YTSO 1100`ÜNCÜ GÜN TOPLANTISINI YAPTI

A
A
A
YTSO 1100`ÜNCÜ GÜN TOPLANTISINI YAPTI

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Celal Özel, yönetime gelişlerinin 1100`üncü günü dolayısıyla düzenlenen toplantıda, üyelere, "Körfez köprüsüne hazırlıklı olun" çağrısında bulundu.
Üyelerin büyük ilgi gösterdiği toplantıya Yalova Çevre ve Şehircilik Müdürü Dr. Osman Ulukaya ve SGK İl Müdürü Ali Gencer de katıldı. 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan yeni teşvik sistemi hakkında bilgi veren YTSO Başkanı Celal Özel, Yalova`nın 2. bölgede yer almasında banka mevduat oranlarının değil daha başka parametrelerin etkili olduğunu söyledi. Özel, ilin ihracat rakamları ile bu bölgede bulunan diğer iller arasında 5. sırada yer alabildiğini belirtti.
Toplantıda ilin dış ticaret karnesini de açıklayan Özel, "Yalova`nın ihracatı 46 milyon 713 bin dolar, ithalatı ise 56 milyon 705 bin dolar. İlin toplam dış ticaret hacmi ise 97 milyon 418 bin dolar" dedi.
YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel, ildeki yatırımlara ve bunların ilin ekonomisine yansımalarını da masaya yatırarak üyeleri uyardı. İldeki OSB`lerin bir an önce hayata geçirilmesi ve bu yatırımlar tamamlanmadan başka arayışlarla enerjinin bölünmemesi gerektiğini söyleyen Özel, üyelere Körfez köprüsü konusunda da uyarıda bulundu. Körfez köprüsünün ilin geleceği açısından büyük önem taşıdığına vurgu yapan Özel, "Bu ilimiz açısından büyük bir nimet. Ancak il olarak Körfez köprüsünün kazanımlarından azami derecede yararlanabilmek için hazırlıklı olabilmemiz lazım. Şimdiden planlamalar yapmalı ve bu fırsatı kaçırmamalıyız. Eğer yeterli planlamalar yapılamazsa bu süreci kaçırırız. Sonrasında dövünmenin ise hiç bir faydası olmaz" dedi.
Tersanelerinde yeni Teşvik Sistemi ile atağa geçeceğini dile getiren Özel, "Teşvik sistemi gemi sanayiine ciddi katkılar sağlıyor. Önümüzdeki zaman diliminde tersaneler ciddi bir atılım süreci yaşayacak. Canlı bir tersaneler bölgesinin Yalova ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: "Amacımız hızla sonuç üretmektir" Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, belediye bünyesinde hizmet veren Çözüm Merkezi’ni ziyaret ederek vatandaşların taleplerini bizzat dinledi. Başkan Kul, "Vatandaşımızın talebi bizim için emirdir, amacımız sadece dinlemek değil, hızla sonuç üretmektir" dedi. Terme Belediyesi, vatandaşla belediye arasındaki iletişimi güçlendirmek ve sorunlara anında müdahale etmek amacıyla kurumsal yapısında önemli bir dönüşüme imza attı. Belediye Başkanı Şenol Kul, Çözüm Merkezi koltuğuna oturarak hem vatandaşlarla samimi bir sohbet gerçekleştirdi hem de gelen taleplerin takip süreçlerini denetledi. Vatandaşla samimi sohbet hızlı çözüm Samimi bir atmosferde geçen görüşmelerde vatandaşların isteklerini not alan Başkan Kul, belediyenin yürüttüğü projeler hakkında da halkı bilgilendirdi.Birimin artık sadece bir "ses kayıt merkezi" olmadığını belirten Kul, "Önceden Çağrı Merkezi adıyla hizmet veren birimimizi artık ’Çözüm Merkezi’ olarak yeniden yapılandırdık. Vatandaşlarımızın tüm taleplerinin en kısa sürede çözüme kavuşturulması amacıyla bu birimi teknolojik ve personel açısından güçlendirdik" açıklamasında bulundu. 7/24 kesintisiz hizmet ve WhatsApp hattı Çözüm Merkezi’nin işleyişi hakkında detaylı bilgi veren Başkan Şenol Kul, "Çözüm Merkezimiz, 444 82 55 numarasıyla haftanın 7 günü, 24 saat kesintisiz hizmet veriyor. Vatandaşlarımız sadece telefonla değil, aynı numara üzerinden WhatsApp hattımız aracılığıyla da bizlere kolaylıkla ulaşabiliyor. Her müdürlüğümüzde Çözüm Merkezimizin bir muhatabı var. Gelen talep anında ilgili birime düşüyor ve personelimiz süreci birebir takip ediyor. Eğer bir sorun hemen çözülebiliyorsa sonuçlandırıyor, farklı bir süreç gerekiyorsa da vatandaşa anlık olarak geri bildirim sağlıyoruz" diye konuştu. "Amacımız şikayeti azaltmak, memnuniyeti çoğaltmak" Terme’de yaşayan her bireyin huzur ve mutluluğuna büyük önem verdiklerini belirten Başkan Kul, "Çözüm Merkezi bizim vitrinimizdir. Vatandaşlarımızın Terme’de daha mutlu ve huzurlu yaşamaları için büyük bir titizlikle çalışıyoruz. Burada verdiğimiz hizmetin kalitesini en üst seviyeye taşımak temel gayemiz. Vatandaşlarımızın şikâyetlerini en aza indirmek ve memnuniyetlerini mümkün olduğunca çoğaltmak için bütün ekip arkadaşlarımızla sahadayız. Biz artık sadece çağrıları karşılamıyoruz, biz sorunları çözüyoruz" şeklinde konuştu.
Trabzon Ziraat Türkiye Kupası: Trabzonspor: 0 - Alanyaspor: 1 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası A Grubu ilk maçında Trabzonspor, sahasında Corendon Alanyaspor ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. Maçtan Dakikalar (İlk yarı) 17. dakikada Efecan Karaca’nın sağ taraftan ortasında ceza sahası içinde Güven Yalçın’ın kafa vuruşunda top kaleci Onuralp Çevikkan’ın solundan ağlarla buluştu. 0-1 42. dakikada Sikan’ın ceza sahası içinde indirdiği topa gelişine vuran Auguston’nun şutunda meşin yuvarlak kaleci Viktor’da kaldı. 44. dakikada sağ taraftan ceza sahası içine giren Ogundu’nun vuruşunda kaleci Onaralp Çevikkan topu çeldi. Hakemler: Mehmet Türkmen, Serkan Çimen, Suat Güz Trabzonspor: Onuralp Çevikkan, Pina, Serdar Saatçi, Batagov, Arif Boşluk, Ozan Tufan, Bouchouari, Cihan Çanak, Olaigbe, Augusto, Sikan Yedekler: Ahmet Doğan Yıldırım, Ernest Muçi, Stefan Savic, Onuralp Çakıroğlu, Turan Deniz Tuncer, Oleksandr Zubkov, Yakuphan Sarıalioğlu, Taha Emre İnce Teknik Direktör: Fatih Tekke Alanyaspor: Victor, Nuno Lima, Fidan Aliti, Fatih Aksoy, Hadergjonaj, Baran Moğultay, İbrahim Kaya, Makouta, Efecan Karaca, Ogundu, Güven Yalçın Yedekler: Mert Furkan Bayram, Batuhan Yavuz, Pereira Duarte, Hagi, Mehmet Öz, Hwang Ui-jo, Nicolas Janvier, Yusuf Can Karademir, Ümit Akdağ, Semih Doğanay Teknik Direktör: Joao Pereira Gol: Güven Yalçın (dk. 17) (Alanyaspor) Sarı kart: Nuno Lima (Alanyaspor)