YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 16:50

ARDAHAN`DA MEMURLAR BORDRO YAKMA EYLEMİ YAPTI

A
A
A
ARDAHAN`DA MEMURLAR BORDRO YAKMA EYLEMİ YAPTI

Ardahan`da Memur-Sen`e bağlı Eğitim-Bir-Sen üyesi memurlar "İnsanca Yaşamak İçin Emeğimizin Karşılığını İstiyoruz" sloganı ile bordro yakma eylemi yaptı.
Milli Egemenlik Parkında gerçekleştirilen eylemde, bir basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Erdinç Çakmak eşit işe eşit ücret uygulamasında `sizin muadilinizi bulamadık, onun için dışarıda kaldınız` diyen hükümet yetkililerine, `biz buradayız ve ülkenin en önemli işini yapıyoruz` demek için toplandıklarını söyledi.
Çakmak, meclis çalışanına, danışmana, şoförüne, üst düzey bürokratına, gizli kararname ile askere cömert davranan Maliye`nin, kamu çalışanları söz konusu olduğunda "cimri" olduğunu belirterek, son günlerde gündemde olan "sanal kumar affına" vurgu yaptı. Çakmak, "Patronların milyon dolarlık usulsüz sanal kumar cezalarını gözden geçirip silen Maliye Bakanı, masaya dönük mesajlarıyla daha şimdiden ortamı geren Maliye Bakanı olmuştur." dedi.
Kamu çalışanları olarak kimseden lütuf beklemediklerini, emek ve alın terlerinin karşılıklarını istediklerini belirterek, "Ekonomi büyüyor, Türkiye zenginleşiyor diyenlere o zaman büyümeden payımızı verin diyoruz. Eşitlik ve adalet adına düzenleme yapanların ortaya çıkardıkları eşitsizlik ve adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz." dedi.
Çakmak`ın konuşmasının ardından memurlar ellerinde ki maaş bordrolarını yaktı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir