YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 18:19

ÇALIK YEDAŞ`IN KALİTE STANDARDI ALMAN TÜV`LE TAÇLANDI

A
A
A
ÇALIK YEDAŞ`IN KALİTE STANDARDI ALMAN TÜV`LE TAÇLANDI

Çalık YEDAŞ`ın, `ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi`ne uygun olduğu onaylandı.
Yaklaşık 1.5 yıl önce 5 ilin elektrik dağıtım işini üstlenen Çalık YEDAŞ, ISO 9001;2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesini TÜV`den alarak, Uluslararası Standardizasyon Örgütü`nün oluşturduğu kalite yönetim standartlarına ulaşmış oldu. Kısa sürede yaşanan bu gelişmenin memnuniyet verici olduğunu söyleyen Genel Müdür Türkoğlu, "Bu belge müşterilerine ve topluma daha fark edici hizmet sunmasının karşılığıdır" dedi.
29 Aralık 2010 tarihinde özelleştirmeyle Samsun, Ordu, Amasya, Çorum ve Sinop`un elektrik dağıtım işini devralan Çalık YEDAŞ, sorumluluk alanındaki tüm il ve ilçelerde çalışanları ve paydaşları ile şirket hedef ve stratejilerini kısa sürede sonuca ulaştırdı. Sürdürülebilir müşteri memnuniyeti temelinde oluşturmuş, yenilikçi bir şirket yapısı ile faaliyetlerini gerçekleştirme sürecinde toplam kalite yönetim anlayışını rehber edinen Çalık YEDAŞ, bu doğrultuda ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi, TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ve TS ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgelendirme çalışmalarına başladı. Müşteri ve çalışan memnuniyetini, teknolojik donanımıyla bütünleştiren Çalık YEDAŞ`ın, elektrik dağıtım ve perakende satış alanında `ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi`ne uygun olduğu kısa sürede onaylandı.
``ŞİRKETİMİZ FARKINDALIK OLUŞTURMAYI SÜRDÜRECEK``
Genel Müdür Nurettin Türkoğlu, ISO 9001 standardı, her yıl TÜV tarafından denetleneceğini belirterek, "Bu standart ile çalışanların kalite bilincinde artış sağlanacak ve şirketin farklılık yaratmasında süreklilik oluşturacak. Şirketin uluslararası geçerliliğe sahip bir kalite belgesi edinmesinin getirdiği bilinç ile müşteri memnuniyetinde ve müşteri sadakatinde artış sağlanacağı gibi, geçmişe yönelik kayıtların düzenli bir şekilde tutulmasını sağlayacak altyapı da oluşturulacak. Veriler ve istatistiksel ölçümler doğrultusunda durum analizlerinin yapılabilmesi ve geleceğe yönelik kararlarda bu analiz sonuçlarının kullanılabilmesi, kurumsallaşma yolunda önemli bir adım atılmış olması açısından da önemlidir" dedi.
TÜV 140 YILLIK BAОIMSIZ BİR DENETİM KURULUŞU
Çalık YEDAŞ ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi`ni uluslararası standartlarda bir akreditasyon firması olan TÜV`den aldı. TÜV Thüringen e.V. Almanya`da teknik muayene, kontroller ve yönetim sistem belgelendirilmesi için Alman devleti tarafından yetkilendirilmiş 140 yılı aşkın bir geçmişe sahip bağımsız bir denetim, kontrol ve belgelendirme kuruluşu.
ISO 9001 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ NEDİR?
ISO International Organization for standardizasyon`un kısa yazılışıdır, yani Uluslararası Standardizasyon Örgütü`nün oluşturduğu bir kalite yönetim standardıdır. ISO 9001 Belgesi ise ilgili kuruluşun ürün veya hizmetlerinin uluslararası kabul görmüş bir yönetim sistemine uygun olarak sevk ve idare edilen bir yönetim anlayışının sonucunda ortaya konduğu ve dolayısı ile kuruluşun ürün ve hizmet kalitesinin sürekliliğinin sağlanabileceğinin bir güvencesini belirlemektedir.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türkiye ile Burundi arasında çok sektörlü iş birliği görüşmesi Sağlık Turizmi Konfederasyonu (SATKOF) ve Uluslararası Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (USTKON) Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut liderliğindeki heyet, Burundi Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Didace Ntureka’yı ziyaret ederek, kapsamlı bir istişare toplantısı gerçekleştirdi. Görüşmede sağlık turizmi, geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanında bilgi paylaşımı, jeotermal sağlık yatırımları, medikal ticaret ve lojistik altyapı başlıkları ele alındı. Toplantıda ayrıca Burundi’nin sahip olduğu maden kaynakları potansiyeli de gündeme gelirken, özellikle nikel başta olmak üzere stratejik minerallerin sürdürülebilir şekilde değerlendirilmesi konusunda yatırım ve teknoloji iş birliği modelleri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. İki ülke arasında doğrudan uçuşların artırılmasının ticaret hacmi ve iş dünyası hareketliliği açısından önemine dikkat çekilen görüşmede Büyükelçi Ntureka, "Burundi ile Türkiye arasındaki ilişkileri ekonomik ve ticari alanlarda daha ileri taşımak istiyoruz. Türkiye’nin sağlık ve yatırım alanındaki deneyimi bizim için kıymetlidir" dedi. SATKOF ve USTKON Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ise Afrika ile kurulan temasların karşılıklı güvene dayalı iş birliği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Burundi ile sağlık, yatırım ve doğal kaynaklar alanında sürdürülebilir iş birlikleri geliştirmeyi arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı. Ziyaretin Türkiye ile Burundi arasında çok sektörlü ve karşılıklı kazanım esasına dayalı iş birliği perspektifinin güçlenmesine katkı sağlayan yapıcı bir diplomatik temas olduğu kaydedildi.
Bitlis ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede Üniversiteler arası spor organizasyonlarının en prestijli mücadelelerinden biri olan ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) büyük bir başarıya imza atarak zirveye yerleşti. Üniversiteler arası Muay Thai Türkiye Şampiyonası, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 280 sporcunun katıldığı organizasyonda 61 üniversite şampiyonluk için mücadele etti. Üç gün süren ve büyük heyecana sahne olan müsabakalarda kadın ve erkek sporcular ringde ter dökerken, dereceye giren isimler kupa ve madalyalarla ödüllendirildi. BEÜ’lü sporcular, erkekler 71 kilo kategorisinde ve kadınlar 48 kilo kategorisinde Türkiye şampiyonluğu elde ederek üniversitelerine büyük gurur yaşattı. Ayrıca erkekler Wai Kru kategorisinde kazanılan Türkiye üçüncülüğü de üniversitenin başarısını taçlandırdı. Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, elde edilen derecelerle üniversitenin spor alanındaki iddiasını bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, "Öğrencilerimizin disiplinli çalışmaları ve azimleri şampiyonada alınan sonuçlara doğrudan yansımıştır. Hem akademik hem de sportif alanda gösterdikleri başarı bizleri son derece gururlandırmaktadır. Üniversitemizi en iyi şekilde temsil eden sporcularımızı ve emeği geçen antrenörlerimizi yürekten kutluyorum. Bitlis Eren Üniversitesi olarak spora ve sporcuya desteğimiz artarak devam edecektir" ifadelerini kullandı.