YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 19:01

AYVALIKGÜCÜ`NDE UMUTLAR BAŞKA BAHARA KALDI

A
A
A
AYVALIKGÜCÜ`NDE UMUTLAR BAŞKA BAHARA KALDI

Bölgesel Amatör Ligin 10. Grubunda amansız bir mücadelenin ardından lig Çiğli Belediyespor`un ardından lig ikincisi olarak 3. Lig Terfi Gurubu Karşılaşmalarına katılmaya hak kazanan Ayvalıkgücü Belediyespor, önceki gün Bursa Demirtaş Stadında saat 14.30`da oynanılan karşılaşmada Afyon Emirdağspor`a 1 0 mağlup olarak 3 Lig umutlarını söndürdü.
Eleme usulü oynanılan karşılaşmadan mağlup olarak Ayvalık`a dönen futbolcu ve teknik kadronun son derece üzgün olduğu gözlenirken, kırmızı-beyazlı taraftarlar ile Ayvalıkgücünün tribünlerinin en ateşli topluluğu Ayvalıklı 10`lar ise son 4 yıldır her defasında ligleri üst sırada bitirip, grup elemelerde 3. lig umutlarının sönmesi nedeniyle şanssızlıklarına adeta isyan etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa İznik’te 1700 yıl sonra bir ilk: Konsil kültürel etkinlikle anılacak İznik’te 325 yılında gerçekleştirilen ve Hristiyanlık tarihi açısından büyük önem taşıyan İznik Konsili, aradan geçen 1700 yılın ardından ilk kez kültürel bir etkinlikle anılacak. 31. Noel Baba ile Dünya Barışına Çağrı Etkinlikleri kapsamında düzenlenecek programda, görme engelli yurttaşlar onur konuğu olacak. Noel Baba Barış Konseyi tarafından organize edilen etkinlikler, İznik Gölü kıyısında bulunan Aziz Neofitos Bazilikası’nın seyir platformunda gerçekleştirilecek açılış programıyla başlayacak. Açılışta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitler, görevleri başında hayatını kaybeden askerler, milletin bağımsızlığı uğruna mücadele eden isimsiz kahramanlar ile Gazze’de ve tüm savaşlarda yaşamını yitiren çocuklar anısına saygı duruşunda bulunulacak. Saygı duruşunun ardından aynı platformda kültürel bir etkinlik düzenlenecek. Programın sunumunu görme engelli Halil Bilgiç yaparken, etkinliklerin onur konuğu ise İstanbul’dan gelecek görme engelli yurttaşlar olacak. Etkinlikler kapsamında ayrıca "1700 Yıl Önce - 1700 Yıl Sonra: Arama Konferansı" düzenlenecek. Konferansta, Roma İmparatoru I. Konstantin’in 325 yılında İznik Konsili’ni toplama gerekçeleri ve konsilde yaşanan gelişmeler ele alınacak. Tarihçiler, akademisyenler, milletvekilleri, gazeteciler ve araştırmacıların katılımıyla gerçekleşecek konferansta, 1700 yıl önceki süreç ile günümüz değerlendirmeleri birlikte masaya yatırılacak. Öte yandan, anti-siyonist entelektüel çevrelerde önemli bir yere sahip olan Yahudi Haham Yaakov Shapiro’ya Noel Baba Barış Ödülü’nün verilmesi de programda yer alıyor. Etkinlikler, İznik Konsili’ne 1700 yıl önce katılan Antalyalı Aziz Nikolaus’un anısına düzenlenen ve bu yönüyle 1700 yıl içerisindeki ilk kapsamlı anma programı olma özelliğini taşıyor. Böylece İznik Konsili, tarihte ilk kez 1700 yıl sonra, 2025 yılında gerçekleştirilen kültürel bir etkinlikle anılmış olacak. Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, etkinliklerin barış, tarihsel hafıza ve toplumsal farkındalık açısından önemli bir buluşma olacağını ifade etti.