YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 19:35

AMERİKAN PETROL ARAMA GEMİSİNİN 98 METRELİK KULESİ BANDIRMA`DA MONTE EDİLİYOR

A
A
A
AMERİKAN PETROL ARAMA GEMİSİNİN 98 METRELİK KULESİ BANDIRMA`DA MONTE EDİLİYOR

Amerikan petrol arama gemisi "Deep Water"in 98 metrelik kule montajı Bandırma limanında yapılıyor.
Amarikan petrol şirketi Exxon Mobil için özel olarak Güney Kore gemi tersanelerinde inşa edilen 229 metre boyunda ve 36 metre genişliğindeki Deep Water petrol arama gemisi, Amerikan şirketi ile Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) adına Karadeniz açıklarında 2011 yılında başladığı arama faaliyetlerini tamamladı. İstanbul Boğaz köprüsünden geçmesi için 98 metrelik kuleleri Samsun limanında sökülüp 56 metreye indirilen Deeep Water gemisinin petrol arama kule montajı, Bandırma limanında 5 gündür özel ekip tarafından yapılıyor. Limandaki dev vinçlerle gemiye 98 metre kule monte edilecek. Daha sonra gemi Çanakkale boğazından geçerek Amerika`ya geri gidecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa Ticaret Borsası TOBB Genel Kurulu’nda Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ve Yönetim Kurulu Üyeleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 80. Mali Genel Kurul Toplantısına katıldı. Toplantıya, Manisa Ticaret Borası Başkanı Sadık Özkasap ile birlikte, Meclis Başkanı Cahit Yayman, Genel Sekreter Yardımcısı Burcu Sunguroğlu, Manisa Ticaret Borsası TOBB Delegeleri katılım sağladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 80. Mali Genel Kurulu, M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirildi. Başkanlığını Gürsel Baran’ın yaptığı Genel Kurul’a, TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Konsey Başkanları ile TOBB Delegeleri katıldı. TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Genel Kurul konuşmasında yıl boyunca gerçekleştirdikleri faaliyetlere ve iş dünyasının gündemindeki konulara dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu, “Ülke ekonomilerinin genelinde büyüme istikrarlı seyrederken, enflasyon geriliyor. 2023 yılında küresel büyümenin, 2022’ye göre 1 puan artarak yüzde 3,2 olduğu tahmin ediliyor. 2024 ve 2025’te de bu civarda olması bekleniyor.” dedi. 81 ili temsilen oda ve borsa başkanlarının katıldığı genel kurula Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ve yönetim kurulu üyeleri katılım sağladı. Toplantıda iş dünyasının önde gelen isimleri ile bir araya gelen Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, “Genel Kurulumuzda iş dünyasının yaşadığı sorunlarını ve bölgemizde özellikle üyelerimizin istek ve taleplerini dile getirdik. Ekonomide yaşanan sorunların çözüme ulaşması yönünde taleplerimizi ve çözüm önerimizi paylaştık. Bizleri dinleyen ve çok iyi bir şekilde ağırlayan TOBB ailesine Manisa Ticaret Borsası yönetim kurulum adına teşekkür ederim.” diye konuştu.
Malatya Malatya’ya sağlık yatırımları arttırılıyor AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, deprem bölgesi Malatya’nın güçlü bir sağlık altyapısına sahip olduğunu belirterek, yatırımlara ise her geçen gün yenilerinin eklendiğini belirtti. Sağlık Bakan Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ı ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya’ya kazandırılması planlanan ve devam eden sağlık yatırımlarına ilişkin istişarelerde bulundu. Ziyarete dair açıklamalarda bulunan Milletvekili Ölmeztoprak, Malatya’nın güçlü bir sağlık altyapısına sahip olduğunu belirterek, yatırımlara ise her geçen gün yenilerinin eklendiğini ifade etti. Turgut Özel Tıp Merkezi ile Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde ki kadro ve teknik teçhizat ile ilgili taleplerinin de Sağlık Bakan Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık’a aktarıldığını ifade eden Milletvekili Ölmeztoprak, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kanser tanı ve tedavisinde kullanılan Positron emission tomography (PET) cihazının da en kısa sürede devreye alınacağını yine aynı şekilde Tüp Bebek Tedavi Merkezi’ninde biran önce hizmet girmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Milletvekili Ölmeztoprak, Akçadağ, Arapgir, Battalgazi, Doğanşehir, Hekimhan ile Yeşilyurt ilçelerine kazandırılması planlanan Aile ve Toplum Sağlık Merkezleri , Sağlık Evleri ile Aşı depoları için çalışmaların sürdüğünü belirterek, bazı projelerde ise sona gelindiğini aktardı. Akçadağ Şehit Gökhan Aslan Devlet Hastanesi’nin yatak kapasitesinin arttırılmasına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgiler paylaşan Milletvekili Ölmeztoprak, “Bir müddettir gelen talepler doğrultusunda ilgilendiğim Akçadağ ilçemizdeki hastanemize 50 yatak 25 oda ek bina projesinin yapımına ise Sayın Bakan Yardımcımızın talimatı ile başlandı. Alan ve arazi sorunlarının aşıldığı proje aşamasının ise bakanlık kanalıile yapılmaya başlandığını ve sürecin üç ay içerisinde tamamlanarak yatırım programında olacağını müjdesini hemşehrilerimizle paylaşmak isterim. Akçadağ’daki hastanemizin ek bina yapımıyla birlikte kardiyoloji branşında talep edilen kadroların tahsisi konusu da en kısa zamanda karşılanacaktır inşallah. Şimdiden Akçadağ’ımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Aydın Başkan Yetişkin’den 19 Mayıs mesajı Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı ateşini yaktığı, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün temellerinin atıldığı 19 Mayıs’ın 105’inci yılına ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. 19 Mayıs, Türk Milleti’nin bağımsızlık mücadelesinin simgesi ve Cumhuriyet’imizin temellerinin atıldığı gündür. Öyle ki Atatürk; bu tarihin kendisi ve Türk milleti için taşıdığı büyük anlamı; ‘Benim doğum günüm 19 Mayıs’tır’ diyerek ifade etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençliğe olan güvenini ve inancını ise; "Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz" sözleriyle dile getirmiştir. Bu sebeple 19 Mayıs, gençlerimize armağan edilmiş en değerli miraslardan biridir. Gençlerimizin, Atatürk’ün izinde, aklın ve bilimin ışığında, ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacağına olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun!” ifadelerini kullandı" ifadelerine yer verdi.