YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 21:04

BAŞKAN AYAZ 3 YILI DEОERLENDİRDİ

A
A
A
BAŞKAN AYAZ 3 YILI DEОERLENDİRDİ

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz alınlarının akıyla 3 yılı geride bıraktıklarını söyledi.
AK Parti İl Başkanlığı öncülüğünde gerçekleşen ve kamuoyunda Belediye Başkanlarının 3 yıl değerlendirmesi olarak adlandırılan 10. Danışma Meclisi Başiskele`de büyük bir katılımla gerçekleşti. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, üç yılda yaptığı hizmetleri, yatırımları görsel ve istatistik bilgiler içeren bir sunumla aktararak, salonu dolduranlar tarafından geçerli tam not aldı.
Başiskele Belediyesi Konferans Salonu`nda gerçekleşen programa Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Başiskele İlçe Başkanı Mehmet Ustaoğlu, Gölcük İlçe Başkanı Sedat Yücel, İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, il genel meclis üyeleri, il ve ilçe kadın ve gençlik kolları başkan ve üyeleri, belediye meclis üyeleri, mahalle başkanları, başkan yardımcıları, muhtarlar ile çok sayıda partili katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından divan heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığına İl Başkanı Mahmut Civelek getirilirken katipliklerinde ise; Başiskele İlçe Başkanı Mehmet Ustaoğlu, kadın kolları başkanı Hacer Çakır, gençlik kolları başkanı Veysel Özkarhan, ilçe teşkilat başkanı Fahri Uslu yer aldı.
AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mehmet Ustaoğlu konuşmasında ilçe teşkilatının birlik, beraberlik ve uyum içindeki çalışmalarından memnun olduğunu ifade ederek, Başiskele Belediyesinin üç yılın sonunda çok büyük ve önemli hizmetler verdiğini söyledi. Yapılan bu hizmetlerin Başiskele halkını memnun ettiğini ve Kocaeli`nin cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. Başta Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz olmak üzere emeği geçen tüm belediye ekibine teşekkür ederek günün anısına Başkan Hüseyin Ayaz`a dev teşekkür belgesini takdim etti. Gelecek dönemde de belediyenin bu başarılarının artarak devam edeceğine inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.
AK Parti İlçe Başkanı Ustaoğlu, tüm teşkilat üyelerine bu yoğun katılımlarından dolayı teşekkür ederek, yapılan çalışmaların artarak devam edeceğini, yarın seçim olacakmış gibi her anlamda hazır olduklarını ifade ederek, ``Başiskele`de çok şeyin değiştiğini birazdan göreceksiniz`` dedi.
İl genel meclis üyeleri adına konuşma yapan Celal Özkaraaslan Başiskele`de yapılan yatırımlarla ilgili özellikle Termal Otelin ve orada kullanılacak suyun önemine değinerek, `` Başiskele kentimiz için hayırlı olsun`` diye konuştu.
Söz sırası Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz`a geldiğinde büyük bir alkış koptu. Sözlerine partililere selamla başlayan Başkan Ayaz, üç yılı anlatan sunumunda; Başiskele Belediyesi`nin bugüne kadar yaptığı hizmet, yatırım, değişim ve ileriye dönük projelerini görsel bir şekilde belgelerle sundu. Başkan Ayaz, `` Başiskele 2009 yılında Karşıyaka merkez olmak üzere Kullar, Yeniköy, Bahçecik ve Yuvacık beldelerimizin birleşmesiyle oluşan yeni ve genç bir ilçeydi, büyük bir değişimle bu günlere geldik. Tabi ki kurulu yapıları değiştirmek yenilik yapmak, yeniliğe uyum sağlamak risklidir, zordur ve meşakkatlidir. Hamdolsun, belediyemiz kurulduktan sonra Başiskele`de yaşayan her bir kardeşimiz daha iyi bir geleceğe, daha güzel yarınlara el verdi, hayat verdi. Hiçbir vatandaşımız bu birleşme nereden çıktı demedi. Beş beldemizin ışığı birleşti ve Başiskele oldu. Çünkü birlikten kuvvet doğdu`` dedi.
Vatandaşın itimadını güvenini boşa çıkarmadıklarını ifade eden Başkan Ayaz, ``Sınırlı kaynaklarımızı doğru, etkin ve verimli kullandık. Her bir kuruşumuzu Başiskelemiz için hizmete, yatırımlara, icraatlara dönüştürdük. Başiskele`nin geleceğini santim santim planladık. Bıkmadan usanmadan çalıştık, alnımızın akıyla 3 yılı tamamladık. Çok yol kat ettik. Yeni kurulmuş bir belediyeden beklenmeyecek bir performans gösterdik ve büyük işlere imza attık. Bu geçen eser ve hizmet dolu üç yıllık serüvende kurumsal yapımızı tamamladık. Beldelerimizi ilçeye dönüştürürken gerekli hizmet birimlerimizi yapılandırdık. Tek isteğimiz vatandaşımızın kalbini kazanmak oldu. Hiçbir işimizi; vurarak, kırarak ve gönül rızası olmadan yapmadık. Hepsini gönül alarak gerçekleştirdik. Üç yılda temel problemleri çözdük. Alt ve üst yapısıyla kent bakımı ve çevre duyarlılığı, imar ve iskan faaliyetleriyle her geçen gün yükselen ve güzelleşen bir değer olduk`` diye konuştu.
Başkan Ayaz, Başiskele`nin yaşam kalitesiyle sosyal imkanlarıyla, turizm konaklama imkanlarıyla dört mevsim bir turizm merkezi haline geldiğini belirterek, ``Yaşanacak bir yer oldu. Herkesin tercihi oldu. Tercih sebebi olmak elbette güzeldi aynı zamanda daha fazla sorumluluk gerektirdi. Bu yüzden Hizmet çıtamızı her geçen gün daha da yükselttik ve iyilerin buluşma adresi olduk. Ben huzurlarınızda Türkiye`yi yeniden ayağı kaldıran siyasi iradeye, ustamıza Sayın Başbakanımıza şükranlarımı sunuyorum. Başbakanımız ve bizler milletimizin hizmetkârı olduk. Bugün sizlere üç yıllık performansımızı sunduk. Bu büyük hizmetler, icraatlar, öncelikle ifade etmeliyim ki hükümetimizden aldığımız enerji ve güçle gerçekleşiyor. Büyükşehir Belediyemizin rehberliği, desteği ve koruyucu eli olmasaydı bunları yapma imkanımız da olmazdı`` dedi.
Son olarak söz alan İl Başkanı Mahmut Çivelek ise, ``Çalışmaları seyrettik Başkan öyle keyifle anlatıyor ki o çalışmalarda büyük bir gayret var. Belediye Başkanlığı zor zanaattır. Sizlere öyle kolay gelmesin. İnsanların gönlünü yapmak zor bir iştir. Başiskele Belediye Başkanımız Başiskele gibi zor bir bölgede, beş beldenin birleştiği bir yerde görev yapıyor. Çünkü ben sadece bir tanesinde başkanlık yaptığım için zorluğunu çok iyi biliyorum. Benim gibi 4 tane daha belde ilave oldu. Beş beldede bu işi çok güzel bir şekilde yürüttü. Ellerine sağlık, yaptığı tüm hizmetler için kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyorum`` diye konuştu.
İl Başkanı Civelek, konuşmaların ardından AK Parti`ye yeni üye olan Bağımsız meclis üyesi Muharrem Gökbayrak`a parti rozetini taktı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Kaymakam Korkutata bienal üyeleri ile bir araya geldi Adıyaman’ın Kahta ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenecek uluslararası 2. Kommagene Bienali jüri üyeleri, Kahta Kaymakamı Selami Korkutata başkanlığında toplandı. Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, 2. Kommagene Bienali Küratörü Macaristan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü İstvan Eros ve jüri üyeleri ile bir araya geldi. Macaristan-Türkiye 2024 Dostluk yılında bu senenin küratörü Macaristan Güzel Sanatlar Üniversitesi rektörü Eros Istvan yaptığı açıklamada, “Deprem felaketinin sonra yeniden doğuş ihtiyacına atıfta bulunarak ’İyileşmek’ teması ile başlayacak olan 2. Kommagene Bienal sergileri 24 Ağustos tarihinde açılacak. Burada olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum. 2. Kommagene Bianel’ine 41 farklı ülkeden 198 başvuru oldu. 45 proje jüri tarafından sergilenmeye değer görüldü. Jüride Eung Woo Lee, Krıstaps Zarı , Santa Zarıa, Bogdan Achımescu, Varol Topaç ve Nihat Özdal gibi bir birinden değerli isimler bulunuyor” dedi. Kahta Kaymakamı Selami Korkutata ise, “Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ve dünyada eşi benzeri bulunmayan Nemrut Dağı ve diğer tarihi ören yerleriyle adeta medeniyetin beşiği olan bölgemiz, dünyayı kıskandıracak çok büyük kültürel bir zenginliğe sahip. 2. Kommagene Bienali çerçevesinde bölgemizin hem tarihini hem de doğasını güzel sanatsal etkinliklerle burada gerçekleştireceğiz. Kahta şehri, Kahta Kalesi, Nemrut Dağı, Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü ve Baraj Gölü’ndeki Adalar için oluşturulacak olan eserler sergilenecek” diye konuştu.