GENEL - 20 Nisan 2012 Cuma 15:41

İZMİRLİLER KÖRFEZ`DE DENİZE GİRECEK

A
A
A
İZMİRLİLER KÖRFEZ`DE DENİZE GİRECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir`in huzurlu yaşam kalitesinde önemli bir yere sahip olan deniz kıyı şeridini tasarım stratejisi ile projelendirme çalışmaları yapacak. Projenin nasıl olacağıyla ilgili animasyonların videoların izletilmesinden önce tasarımı açıklayan Mimar Tekeli, "İzmir kıyılarının plaj olması planlarımız da var" diyerek İzmirlilere müjde verdi.
`İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmekte uygulanılacak tasarım stratejisi planı` tanıtım toplantısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve proje, mimar ve tasarımcıların katılımıyla Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi`nde gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi`nin İzmir kıyı şeridini tasarım ve yenilik kenti olarak yeniden yapılandırılmasının öngörüldüğü yaklaşık 100 mimarın görev aldığı proje tasarımını anlatmak amaçlı, Mimar İlhan Tekeli, projenin koordinatörü Mimar Mehmet
Kütükçüoğlu, Mimar Zuhal Ulusoy ve Mimar Nevzat Saim katıldı. Mimar Nihat Tekeli İzmir`in denizle ilişkisinin nasıl kurulacağı ile ilgili şöyle konuştu: "Körfezin nasıl bir gösteri merkezi olabileceğini planladık. İzmirli kıyıda 3-4 saatini geçiririyor. Körfez çöl gibi, kıyı düzenlemesi gerekiyor."
İzmir kıyısını 4 eşit parçaya bölerek planlama yaptıklarını belirten Mimar Tekeli, insanların teknelerini bağlayabilecekleri bir kıyı tasarladıklarını, seyir terasları, platformları oluşturacaklarını söyledi. Tekeli, İzmirliler için sahil plajlarının olması planları olduğunu da belirtti. Panele katılan mimar ve tasarımcılar 4 parçaya böldükleri İzmir kıyı şeridiyle ilgili tasarımlarını hazırladıkları görsel sunumla izletti.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, izlenilen sunumların ardından şunları söyledi: "İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek amaçlı uygulanacak tasarım projesini başlatıyoruz. Mutlaka ihtiyaçlara cevap verilecektir. Türkiye`de ilk defa bir kent tasarlama amaçlı yola çıkılıyor. Proje biter bitmez ihaleye çıkacağız."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir