POLİTİKA - 20 Nisan 2012 Cuma 17:01

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI BAYRAKTAR MARDİN`DE

A
A
A
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI BAYRAKTAR MARDİN`DE

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Mardin`de Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katıldı.
Eşi Emine Bayraktar ile birlikte Mardin`e gelen Bakan Bayraktar, Mardin Havaalanı`nda Vali Vekili Turan Erdoğan, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile STK temsilcileri tarafından karşılandı. Cuma namazını tarihi Ulu Camii`nde kılan Bayraktar, çarşı esnafı ve cami cemaatiyle sohbet etti. Cuma namazından sonra Mardin Müftülüğü tarafından Yay Grand Oteli`nde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına katılan Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, "Mardin sıradan bir
şehir değildir. Mardin dünyanın hoşgörü şehri, dünyanın en hoşgörülü insanları, dünyanın en önemli semavi dinleri merkezlerinden bir tanesidir. Bu bakımdan Mardinli olmak aynı zamanda bir övünç ve gurur kaynağıdır" dedi.
Bakan Bayraktar, "Bizim peygamberimiz Hazretül Enbiya, yüce Mevlamızın habibi dünyayı şereflendirmek için geldi. Dünyaya güzel ahlakı tamamlamak için geldi. Dünyaya barışı ve kardeşliği getirmek için geldi. Müslümanların hiçbirisinin, insanların hiçbirisinin birbirinden üstünlüğü yoktur. Müslümanlar kardeştir ve takvaca üstün olanlar daha yukardadır. Bunun için inşallah hem Müslümanların daha iyi pekişmesi, kaynaşması ve Müslümanların huzura, mutluluğa ulaşması için ve de dünyanın mutluluğu için bizim
peygamberimizin yoluna, peygamberimize sarılmaya ihtiyacımız var. Bu güzel günler İslamiyet`e barış getirsin. İslamiyet`e mübarek olsun. Kardeşliğimizi artırsın" şeklinde konuştu.
Konuşmadan sonra Bakan Bayraktar, etkinliğe katılan İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ve milletvekilleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Bayraktar, 2 gün boyunca kentte incelemelerde bulunacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Büyükşehir; 450 personel, 100 araç ile haşereyle mücadele ediyor Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Başkanlığı’na bağlı ilaçlama ekipleri, kentin 15 ilçesinde haşere mücadelesini sürdürüyor. Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri insan sağlığını tehdit eden sivrisinek, hamamböceği, karasinek, fare ve pire gibi haşerelerin kontrol altına alınması için çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor. Bu çerçevede özellikle bina bodrumlarındaki hidrofor çukurları, inşaat sahalarındaki su birikebilecek asansör boşlukları ve sığınaklar, foseptikler, yağmur suyu ve kanalizasyon sistemleri, rögarlar, dereler gibi yerleşim yerlerindeki kritik noktalarda düzenli olarak ilaçlama yapılıyor. Bu bölgelerde kullanılan ilaçlar, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ürünler olup, hem kapalı hem de açık alanlarda etkin bir şekilde kullanılabiliyor. Parklar, gübrelikler, çöp konteynerleri, süs havuzları gibi haşere üremesine neden olan alanlara müdahale edilerek, haşere gelişimi önleniyor. Ayrıca içinde yağmur suyu birikebilecek kullanılmayan otomobil lastikleri toplanarak sivrisinek gelişiminin önüne geçilmesinin yanı sıra, geri dönüşüme gönderilerek çevre kirliliği de önlenmiş oluyor. İl genelindeki derelerde yapılan temizlik ve yol verme çalışmaları ile suyun durgunlaşması engellenerek sivrisineklerin gelişme ortamı haline gelmesi önleniyor. Depremden etkilenen bölgelerde ve yıkım süreci devam eden binaların olduğu alanlarda ise özellikle sineklere yönelik gece ilaçlamalarına ağırlık verilerek, rögarlar, foseptik çukurları, yüzme havuzları ve atık depolama alanları gibi kritik noktalar düzenli olarak kontrol edilip ilaçlanıyor. Büyükşehir ekipleri, gün boyunca 450 personel ve 100 ilaçlama aracıyla 15 ilçede haşere mücadelesini sürdürüyor.
İstanbul Mecidiyeköy’de akıl almaz olay: Oturma izni biten Kenyalı kadın soyunarak polise direndi Şişli Mecidiyeköy’de polisin pasaport kontrolü yapmak istediği Kenyalı kadın, oturma izni olmayınca soyunarak polise direndi. Arbedede polis ekibi, kadına üstünü örtmek için battaniye ile müdahale etti. Yaşananlar kameralara yansırken, soyunan kadının o anlarını uyarılara rağmen kayda alan iki şahıs ise polise hakaret ve iftirada bulununca gözaltına alındı. Olay, dün saat 13.00 sıralarında Şişli Mecidiyeköy metro istasyonunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre öğle saatlerinde kimlik kontrolü yapan polis ekibi, Kenya uyruklu bir kadını durdurdu. Ancak oturma izni biten ve üstünde pasaportu olmayan kadın, polise tartışmaya başladı. O esnada kadına gözaltına alınmamak için soyunmaya başladı. İç çamaşırıyla kalan kadına, kadın polis memurları üstünü örtmek için battaniye ile müdahale etti. Oturma izni bitince soyunarak polise direndi Kadın gözaltına alınacağı esnada metro istasyonundaki iki şahıs, o anları kayıt altına almaya başladı. Polise çeşitli iftira ve hakaretlerde bulunan iki şahıs, uyarılara rağmen izinsiz olarak kayıt almaya devam edince polis tarafından gözaltına alındı. Pasaportu olmayan ve oturma izni biten kadın, emniyette ifadesinin alınması ve adli işlemlerinin yapılması sonrasında sınır dışı işlemlerinin tamamlanması için geri gönderme merkezine gönderildi. İzinsiz kayıt alan iki şahıs gözaltına alındı Kadın ayrıca kendisini izinsiz kayıt altına alan iki şahıstan da şikayetçi oldu. Gözaltına alınan iki şahıs, E.V. ve kadın E.E.’nin emniyette çeşitli suçlardan 12 adet kaydı olduğu ortaya çıktı. Şahısların adliyeye sevk edileceği öğrenildi.