GENEL - 20 Nisan 2012 Cuma 18:21

EŞİNE EVLİLİK YILDÖNÜMÜNDE BÖBREОİNİ VERDİ

A
A
A
EŞİNE EVLİLİK YILDÖNÜMÜNDE BÖBREОİNİ VERDİ

Zonguldak`ın Ereğli ilçesinde bir kadın, böbrek yetmezliği nedeniyle 1 yıldır diyalize bağlı olarak yaşayan eşine evlilik yıldönümünde böbreğini verdi.
Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesinde ikamet eden ve 10 yıl önce diyabet hastası eşi Levent Acar (36) ile evlenen Şerife Acar (32), böbrek yetmezliği nedeniyle 1 yıldır diyalize bağlı olarak yaşayan eşine evlilik yıldönümünde böbreğini vererek hayata tutunmasını sağladı.
Eşini çok sevdiğini ve hastalığını bilerek evlendiğini belirten Şerife Acar, çevresinden evlenmemesi yönünde kendisine baskı yapıldığını eşine sevgisinin ağır bastığını söyledi. 10 yıldır mutlu bir evlilik yaşadıklarını belirten Şerife Acar, "Eşimi bundan 10 sene önce tanıdım. Diyabet hastası olduğunu bile bile evlendim. Evlenmeden önce eşimin diyabet hastası olması nedeniyle benim evlenmemem için sürekli bana baskı uygulandı. Eşimi çok sevdiğim için evlendim. Çünkü herkesin başına gelebilecek bir
hastalık, eşimi çok sevdiğim için ondan vazgeçemedim. Evlendik iki çocuğumuz oldu, 10 seneden beri çok mutlu bir evliliğimiz var. Eşim yaklaşık 1 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize girmeye başladı. Eşimin sıkıntılarına ve yaşadıklarına dayanamıyordum. Çünkü günlük hayatım yaşantım olmuyordu. İki çocuğum çok üzülüyorlardı. Babam diyalizden geldiğinde sürekli hasta oluyor diyorlardı. Dayanamıyordum bu nedenle eşime benim böbreğim uyarsa verebilirim dedim. O baştan bu teklifimi kabul etmedi. Sana
bir şey olmasını istemiyorum dedi, bana bir şey olursa sen varsın çocuklarıma sen bakarsın dedi. Ben razı gelmedim yine böbreğimi vereceğimi söyledim, ısrarlarıma dayanamadı ve kabul etti. Daha sonra hastaneye giderek gerekli tahlilleri yaptık. Tahliller sonucunda böbreğimi verebileceğimi söylediler. Bir hafta sonrada evlilik yıl dönümümüz olan 28 Mart 2012 tarihinde de böbrek naklini gerçekleştirdik. Eşimi çok seviyorum ve çocuklarımın başında durmasını istiyordum. Eşimin sağlığına kavuşmasından dolayı çok
mutluyum. Böbrek naklini gerçekleştiren Gazi Osmanpaşa Hastanesi doktorlarına ve personeline bizlere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Levent Acar da, eşine göstermiş olduğu fedakarlık dolayı teşekkür ederek, "1993 yılında ERDEMİR`de işe başladım. 20 yıldan bu yana diyabet hastasıyım. Hastalığıma bağlı böbrek yetmezliğinden dolayı 20 ay önce malulen emekli olmak zorundan kaldım. Yaklaşık 1 yıldan beri de diyalize bağlı olarak yaşamaya başladım. Diyaliz bana çok sıkıntı veriyordu. Acı çekiyordum. Eşimde bana böbreğinin uyması halinde bana verebileceğini söyledi. Ona hiçbir zaman bana böbreğini verir misin diye aklımın ucundan bile
geçmedi. Bana böyle teklif ettiğinde önce kabul etmedim ama daha sonra kabul ettim. Ameliyat gerçekleşti ve şu anda eşim ve ben gayet sağlıklıyız. Ameliyatımızı gerçekleştiren Gazi Osmanpaşa Hastanesi doktorlarına ve personeline çok teşekkür ediyorum. Bana her zaman verdiği destekten, bana güveninden ve sevgisinden dolayı eşime çok teşekkür ediyorum, onu çok seviyorum. Herkesinde eşim gibi duyarlı olmasını diliyorum" diye konuştu. Levent Acar`ın annesi Nevin Acar ise şunları söyledi:
"Oğlum sürekli acı çekiyordu. Torunlarımda babalarının sürekli hastalanmasından dolayı üzülüyorlardı. Ben buna çok üzülüyordum. Bende tansiyon hastası olduğumdan dolayı sürekli tansiyonum yükseliyordu. En son hastaneye gittiklerinde bana telefonla müjdeli haberi verdiler. Gelinime çok teşekkür ediyorum. Beni, torunlarımı ve oğlumu bu acılardan kurtardı, mutlu etti. Gelinimi çok seviyorum ve çok teşekkür ediyorum."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Maç öncesi saha kardan temizlendi Muş’ta etkili olan yoğun kar yağışı spor müsabakalarını da olumsuz etkiledi. Kent genelinde günlük yaşamın yanı sıra sportif faaliyetlerde de aksamalar yaşanırken, özellikle amatör lig karşılaşmaları hava şartlarından etkilendi. Kardan kapanan Hasköy futbol sahasında, hafta sonu oynanması beklenen Amatör Küme B Grubu’nda Öz Hasköyspor ile Korkutspor arasında yapılacak karşılaşma öncesi saha zemininin temizlenmesi için çalışma başlatıldı. Hasköy Kaymakamı İsmail Güney, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Kılıç ile Hasköy Belediye Başkanı Muhlis Cemal Orbay’ın destekleriyle gönderilen kar küreme aracı, yoğun bir çalışma yürüttü. Yapılan çalışmaların ardından stadyumun kısa sürede müsabakaya hazır hale getirilmesinin planlandığı bildirildi. Hava şartlarının elverişli olması durumunda karşılaşmanın planlanan tarihte oynanmasının hedeflendiği ifade edildi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü V. Erhan Demir, saha zemininin ve çimlerin zarar görmemesi için hassas bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. Stadyumu cumartesi günü oynanacak maça hazır hale getirmek için çalıştıklarını belirten Demir, "Malûm kış şartlarında olduğumuzdan dolayı Hasköy ilçe stadyumumuz son üç gündür yağan kar yağışından ötürü yaklaşık şu anda 60 cm bir karımız mevcut ve Muş amatör, birinci amatör ligimizde Öz Hasköy Sporumuz yarın itibariyle Korkut sporla bir maçımız var. Biz de gerek kaymakamımız gerek il müdürlüğümüz ve gerekse Hasköy belediye başkanımızın desteğiyle inşallah sahamızı yarın saat 13.00’de başlayacak müsabakaya yetiştirmek için imkanlarımızı seferber ettik. İnşallah yarın saat 13.00’de sahamızı hazır hale getirip ve maçımızı oynatmayı planlıyoruz. Biz il müdürlüğümüzden araç istedik, müdürlüğümüz araç gönderdi lakin kar yüksekliği biraz fazla olduğu için aracı biz tekrar il müdürlüğümüze gönderdik, oradan yeni bir araç gelecek. Araç gelene kadar da Hasköy Belediye Başkanımız Sayın Muhlis Cemal Orbay’ın bize bir araç desteği oldu. Şu anda belediyemizin aracı sahayı temizliyor. İl müdürlüğümüzden gelen araçla beraber inşallah, artık sabaha kadar da olsa, sahamızı hazır hale getirmeyi planlıyoruz. Sentetik bir zemin olduğu için biraz daha hassas davranmak zorundayız çünkü en küçük bir hata da bile sentetik zeminin, sentetik zeminde oluşabilecek sorunlar sahada büyük dezenformasyonlara neden olur o yüzden biraz daha böyle ince eleyip sık dokuyoruz. Temennimiz o yönde. Biz üzerimize düşeni yaptık inşallah Hasköy Sporlu kardeşlerimiz de üzerlerine düşeni yapar. İnşallah, tabii kazanan centilmenlik olsun ama kazanan taraf da biz olmak istiyoruz" dedi.
Siirt Karla mücadele ekipleri yolları açıyor, hastalara zamanında müdahale yapılıyor Siirt İl Özel İdare ekipleri, karlı yolları açarak sağlık ekiplerinin zamanında hastalara müdahale etmelerini sağlıyor. Pervari ilçesine bağlı Beğendik beldesi Sökmen Mezrası’nda 35 yaşındaki Eyüp Epçeler isimli hasta için ekipler hızla harekete geçti. Yolun açılmasıyla birlikte hasta, ambulansa ulaştırılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Eruh ilçesine bağlı Bilgili köyünde de doğum sancıları başlayan Ruken Karaman isimli hastaya ulaşmak için başlatılan çalışmalar, yoğun kar yağışı ve zorlu arazi koşullarına rağmen yaklaşık 3-3,5 saat sürdü. Yolun ulaşıma açılmasının ardından Karaman, 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim edilerek hastaneye sevk edildi. Damdan düşerek yaralanan 9 yaşındaki C.A. isimli çocuk da, karla mücadele ekiplerinin yolu açmasıyla ambulansa ulaştırılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Şirvan ilçesine bağlı Cevizlik köyünde ise hidrosefali hastalığı bulunan 6 yaşındaki çocuk için gelen ihbar üzerine ekipler hızla harekete geçti. Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy yolunda yapılan çalışmalar sonucunda hastaya ulaşıldı. Bölgeye ulaşan 112 Acil Sağlık ekipleri, küçük çocuğu tedavi altına aldı. Karla mücadele ekipleri, ambulansın güvenli şekilde dönüş yapabilmesi için gece saatlerinde de yol açma çalışmalarını sürdürerek ambulansa eşlik ediyor. Siirt İl Özel İdaresi, vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla zorlu şartlara rağmen karla mücadele ve acil durum çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.