YEREL HABERLER - 20 Nisan 2012 Cuma 13:03

VİŞNE CADDESİ DÜNYAYA AÇILIYOR

A
A
A
VİŞNE CADDESİ DÜNYAYA AÇILIYOR

Bursa`da bebe konfeksiyonunun kalbinin attığı Vişne Caddesi`nin çehresi değişiyor.
Yıldırım Belediyesi`nin önderliğinde, Yıldırım Sanayici ve İş Adamları Derneği (YILSİAB), Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) ve Yıldırım Sanayici İş Adamları Birliği Derneği (YISİAB)`nin katkılarıyla Vişne Caddesi`nde çalışmalar başladı. Vişne Caddesi`nde istihdamın yüzde 50 arttırılması hedefleniyor. Yatırımcıları bölgeye beklediklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Burası sadece Bursa`nın değil, Türkiye`nin bebe ve çocuk hazır giyiminde bir numaralı bölgesidir. Vişne Caddesi`nde çalışmalara başladık. Bölgede hayata geçireceğimiz projelerle cadde itibar kazanacak. Yeni yatırımcılar için cazip hale gelecek. Vişne Caddesi`ne yeni soluk kazandırarak, caddedeki iş gücünü artırmak istiyoruz. Vişne Caddesi`ne `vişne` heykeli ve adres bulmayı kolaylaştırmak için elektrik direklerine led ışıklı vişne figürleri konulacak. Caddenin giriş ve çıkışlarına konulan totemlerle bölgeye gelen iş adamları Vişne Caddesi`ni kolayca bulacak. Ulaşımı kolaylaştırmak için taksi durağı yapılacak. Caddede vişne figürlü çöp kovaları da olacak. Vatandaşların Vişne Caddesi`ndeki yenilikleri, firma bilgilerini, adreslerini kolaylıkla bulabilmesi için web sayfası da açacağız" dedi.
Yurt içi ve yurt dışından gelen iş adamlarını ağırlamak maksadıyla otel yapmak istediklerini belirten Başkan Keskin, "Otelle birlikte bölge tam anlamıyla fonksiyon kazanacak. Vişne Caddesi`nde yer alan konfeksiyoncuların iş gücü artacak. Anadolu, Duaçınar, Vatan, Kazımkarabekir ve Yunusemre mahallelerini içine alan `Yıldırım Vişne Ticaret Merkezi` projesi ile içinde ofislerin, konferans salonlarının, fuar alanlarının, otoparkın ve yeşil alanların olduğu dev bir merkez yapacağız" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara MHP lideri Bahçeli’ye anlamlı ziyaret Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) heyeti ve Ahmed Cavad ailesinin fertlerinden Nicat Emiroğlu Güliyev, Anar Ahundzade, Mehin Banu Guliyeva ve Yılmaz Ahundzade ziyaret etti. Azerbeycan Milli Marşının ve Çırpınırdın Karadeniz’in söz yazarı Ahmed Cevad’ın Doğumunun 132.yılına ithafen TÜRKSOY heyeti ve Ahmed cavad ailesinin fertlerinden Nicat Emiroğlu Güliyev, Anar Ahundzade, MehinBanu Guliyeva ve Yılmaz Ahundzade MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti. Ziyarette, Türksoy Genel Sekreteri Sultan Rayev, İstiklal şairi ve Azerbaycan Millî Marşının söz yazarı Ahmed Cavad’ın Türk dünyasının mümtaz şahsiyeti ve bir cesaret timsali olduğunu belirtti. Rayev, Cavad’ın hayatının ve ortaya koyduğu eserler ile dönemin en parlak, en güçlü temsilcilerinden biri ve milli duruşlu bir fikir adamı, hümanist ve hayırsever bir entelektüel olarak ismini sadece Azerbaycan’ın ve Türkiye’nin değil tüm Türk dünyasının edebiyat ve düşünce tarihine altın harflerle yazdırmayı başardığını söyledi. Cavad’ isminin bugün bile Türk dünyasının bağımsızlığı ve özgürlüğü ile anıldığını belirten Rayev, TÜRKSOY’un Ahmed Cavad ailesinin isteğini de dikkate alarak Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Türk dünyasına vermiş ve vermekte olduğu hizmetlerinden, Türk Millî Ülküsü’ne katkılarından dolayı ‘Ahmed Cavad Onur Madalyası’nı takdim etti. Bunun yanı sıra Rayev, Ankara’daki TÜRKSOY merkezi için arsanın tahsis edilmesi ve binanın inşa edilmesinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 57. Hükümet Başbakan yardımcılığı görevinde iken inisiyatifleri ve olurları ile gerçekleştiğini hatırlattı. Rayev, bu vesileyle Bahçeli’ye TÜRKSOY ailesi adına şükranlarını sundu.