YEREL HABERLER - 20 Nisan 2012 Cuma 17:47

BUSKİ PERSONELİNİN ATEŞLE İMTİHANI

A
A
A
BUSKİ PERSONELİNİN ATEŞLE İMTİHANI

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü`nün Dobruca Arıtma Tesisleri`nde görevli personele yangın eğitimi verildi. Temsili yangına anında müdahale eden personel sivil savunma uzmanlarından tam not aldı.
BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından Dobruca Arıtma Tesisleri personeline yönelik düzenlenen seminerde, ``˜Yangın söndürme cihazlarını kullanma tekniği ve yangın esnasında yapılması gerekenler` uygulamalı olarak anlatıldı. Yangın söndürme cihazları hakkında bilgiler veren Sivil Savunma Uzmanı Münir Yılmaz, her yangın sınıfı için, uygun olan yangın söndürme cihazının mutlaka kullanılması gerektiğini belirtti.
A, B, C ve D sınıfı olmak üzere 4 ayrı yangın çeşidinin bulunduğunu anlatan Yılmaz, ``A sınıfı yangınlar, katı madde yangınlarıdır. Soğutma ve yanıcı maddenin uzaklaştırılması ile söndürülür ve kontrol edilir. Benzin, benzol, yağlar, yağlı boyalar gibi yanabilen sıvılar B sınıfı yangınlar grubuna girer. B sınıfı yangınlar, soğutma ve boğma ile söndürülebilir. C sınıfı yangınlar, yanıcı gaz madde yangınlarıdır. Bu yangınlar kuru kimyevi toz, halon 1301, halon 1211 kullanılarak söndürülebilir. Elektrikli makine ve hassas cihaz yangınları da bu sınıfa girer. D sınıfı yangınlar ise yanabilen hafif metal yangınlarıdır. Bu yangınlar da kuru kimyevi toz kullanılarak söndürülebilir. Elektrik yangınları ayrı bir yangın sınıfı değildir. Bu tür yangınlarda elektrik akımı kesilerek yangına müdahale edilmelidir`` diye konuştu.
Uygulamalı yangın söndürme eğitiminde de personel, farklı yangın sınıflarını yansıtan platformdaki yangını söndürdü. Heyecanlı anlara sahne olan tatbikatta personel, temsili yangına anında müdahale etti.
Sivil Savunma Uzmanı Münir Yılmaz başkanlığındaki ekip, daha sonra da Dobruca Sosyal Tesisleri personeline eğitim verdi. BUSKİ`deki diğer birimlere de benzer eğitimlerin verileceği belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Deprem bölgesindeki engelli vatandaşları hayata tutunduracak merkezde sona gelindi Deprem sonrası engelli birey sayısının arttığı Hatay’da inşa edilmeye başlanan Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezi’nde sona gelindi. Haziran ayında açılması planlanan merkez, fiziksel engelli vatandaşların hayatına sosyal ve fiziksel anlamda büyük katkı sağlayacak. Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da binlerce insan vefat etmiş ve çok sayıda vatandaş uzuv kaybı yaşamıştı. Depremin etkisiyle engelli birey sayısının arttığı Hatay’da fiziksel engelli bireyler için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda hizmet veren Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi mevkiine inşa edilen Hatay Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezi inşaatında sona gelindi. Engelli bireylerin fiziksel ve sosyal anlamda hayatlarına etki edecek projenin Haziran ayında tamamlanması planlanıyor. DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu, deprem bölgesinin yeniden ihyası için çok sayıda projenin hayata geçirildiğini belirterek, “Deprem sonrası sosyal ve ekonomik hayatın yeniden ihya sürecine yönelik Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğümüzün koordinasyonunda bölgesel kalkınma odaklı Afet Eylem Programı çerçevesinde çeşitli projeler üretiliyor. Deprem bölgemizdeki 5 kalkınma ajansımızın marifetiyle bu projeler hayata geçiriliyor. Biz de Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı olarak deprem sonrası yeniden ihya sürecine yönelik çok sayıda projeyi hayata geçiriyoruz. Bunların bir kısmını tamamladık bir kısmı hala devam ediyor. Hala planlanan projelerimiz de var. Bunlar arasında yer alan Hatay Engelli Sosyal Girişimcilik projesiyle depremde uzuvlarını kaybetmiş, ampute olmuş vatandaşlarımızın fiziksel ve mental ihtiyaçlarını karşılayacakları bir merkezin oluşturulmasını hedeflemekteyiz. Bu merkezin oluşumunda Bakanlığımızın yanı sıra Hatay Valiliğimiz, Fiziksel Engelliler Vakfımız ve Mustafa Kemal Üniversitemiz ile iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Şu anda çalışmalar yüzde 85-90 oranında tamamlanmış durumda. İnşaat çalışmalarının tamamlanmasının hemen akabinde tefrişat çalışmalarıyla beraber önümüzdeki 1 ya da 2 ay içerisinde bu merkezi hizmete almayı planlıyoruz” dedi. Hatay Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin faaliyete başlamasıyla engelli bireylerin hayatına sosyal anlamda destek olacak bir merkez olacağını belirten Alibekiroğlu, “Bu merkezin içerisinde protez ve ortez üretim atölyesi olacak. Aynı zamanda protez ve ortez kullanımıyla ilgili eğitimler verilecek. Sadece fiziksel olarak protez ve ortez ihtiyaçlarının karşılandığı değil, aynı zamanda sosyal hayata entegrasyonlarıyla ilgili çok sayıda çalışma atölyesi ve sosyal alanın olduğu bir merkez kurulacak” dedi.
Düzce Bisikletliler, önce sessiz sürüş yaptı ardından kazada ölen bisiklet sürücüsünü andı DÜZCE (İHA) – Düzce’de bisikletli bir grup, trafikte var olduklarını göstermek için önce sessiz sürüş yaptı ardından 3 yıl önce bisikletiyle ara sokakta giderken otomobilin çarpması sonucu ölen vatandaşı hayatını kaybettiği yerde andı. Düzce’de trafikte fark edilmek isteyen ve güvenli olarak bisiklet kullanmak isteyen bisikletliler ilginç eyleme imza attı. Anıtpark Meydanından başlayarak şehir içinde sessiz tur yapan Düzceli bisikletliler, 3 yıl önce Cedidiye Mahallesi’nde otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren Yaşar Özcan’ın öldüğü noktaya gitti. Burada açıklaması yapan Bisiklet Federasyonu Düzce İl Temsilcisi Selim Cicü, "Bugünkü etkinliğimiz Dünyada meydana gelen bisiklet kazalarında hayatını kaybedenleri anıyoruz. Türkiye’de de 38 ilde bu etkinlik yapılıyor. Bugünde Cedidiye Mahallesi’nde 2021 yılında meydana 3 Haziran Dünya Bisikletçiler gününde burada trafik kazasında Yaşar Özcan amcamıza anmaya geldik. Rahmetli olan bir bisikletli var bizde burada rahmetli olabiliriz, ölmek istemiyoruz bunun için bu etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Biz bisikletliler de trafikte olduğumuzu herkese göstereceğiz. İnşallah bizi görürsünüz” dedi. Açıklamanın ardından farkındalık oluşturmak için 2 bisikletli yola yattı. Yerdeki bisikletlilerin yanına pankartlarını ve bisikletlerini bırakan bisikletli grup, sürücülerin kendilerini de fark etmesini istedi.