GENEL - 21 Nisan 2012 Cumartesi 09:22

SANATÇI AYTEN ALPMAN`IN VEFATI

A
A
A
SANATÇI AYTEN ALPMAN`IN VEFATI

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sanatçı Ayten Alpman`ın vefatı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Türk müziğinin duayenleri arasında yer alan Alpman muhteşem sesi ve eşsiz yorumlarıyla yediden yetmişe herkesin gönlünde taht kurmuş çok değerli bir sanatçıydı" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay sanatçı Ayten Alpman`ın vefatı dolayısıyla mesaj yayımladı. "Türk pop ve caz müziğinin unutulmaz isimlerinden Ayten Alpman`ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Türk müziğinin duayenleri arasında yer alan Alpman muhteşem sesi ve eşsiz yorumlarıyla yediden yetmişe herkesin gönlünde taht kurmuş çok değerli bir sanatçıydı" diyen Günay, "O buğulu sesiyle hafızalarımıza adeta nakşettiği `Memleketim` gibi pek çok eser Sevgili Alpman`ı daima bizlere hatırlatacak;
yüzümüzde tatlı bir gülümsemeyle hep saygı, sevgi ve özlemle anılmasını sağlayacaktır. `Geçmiş günler aklından geçerse, Kalbin bomboş ümitler biterse, Sen üzülme, ben varım` diye söylerdi Ayten Alpman. İyi ki vardın Sevgili Alpman. Hep olacaksın. Mekanın cennet olsun. Milletçe başımız sağolsun" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden trafik sorununa çözüm için önemli adım Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı işbirliği ile Yeni Dörtyol Köprülü Kavşağı ve yeni nesil kavşak ihaleleri gerçekleştirildi. Efeler ilçesi şehir geçişi trafiğinde önemli düzeyde rahatlamaya ve seyahat sürelerinin kısalmasına neden olacak dev proje başlıyor. Yeni Dörtyol Köprülü Kavşağı, Eski Dörtyol Kavşağı, Kadın Doğum Hastanesi Kavşağı, Işıklı Yolu Kavşağı, Bayındırlık Kavşağı ve Eski Otoyol Gişeleri Kavşağı ile Efeler’e 18 kilometre uzunluğunda yeni kuzey güney doğrultulu çevre yolu yapılması ve Tabakhane Çayı üzerindeki köprünün genişletilerek yenilenmesini içeren dev projede ihale gerçekleştirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçecek ve yatırım maliyeti 2 buçuk milyar Türk Lirası’nı aşan projenin tümünün iki yıl içerisinde tümüyle tamamlanması bekleniyor. Proje tamamlandığında Efeler şehir içi geçişi tümüyle katlı kavşak ve akıllı yeni nesil kavşaklara kavuşmuş olacak. Bununla birlikte Muğla yolu güzergahından itibaren de Zeybek Mahallesi ve Mimar Sinan Mahallesi’ne kadar Efeler’de ikinci bir ana ulaşım güzergahı ortaya çıkacak. "Aydın ulaşımında çığır açıyoruz" Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; "Aydın ulaşımında çığır açacak, trafik yoğunluğunu kalıcı bir biçimde azaltacak, ulaşımda akıllı sistemleri kullanacak bu projeleri Aydın basını ve kamuoyu ile paylaşmış, hızla uygulama projelerinin tamamlanarak yapım ihalelerini gerçekleştireceğimizi ifade etmiştik. Bugün de Karayolları Genel Müdürlüğümüz ile birlikte Efeler ilçemizin ulaşım altyapısının çehresini baştan aşağı değiştirecek olan bu projelerin yapım ihalesini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aydınımıza hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. Projeleri iki yıl sonunda tamamlamayı hedeflediklerini de ifade eden Başkan Çerçioğlu, "İlk etapta bir yıl içerisinde Tabakhane Köprüsü’nü yenileyerek genişletecek ve Yeni Dörtyol Kavşağımızda hayata geçireceğimiz köprülü kavşağımızı da Aydınlı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Eş zamanlı olarak 18 kilometre uzunluğunda Kuzey-Güney Çevreyolu inşaatı ve diğer kavşaklarımızın da imalatını tamamlayarak 2 yıl sonunda Efeler ilçesinde bambaşka bir ulaşım altyapısını Aydın halkımızın hizmetine sunmuş olacağız" ifadelerini kullandı. Bir ay içerisinde projelerin yapımına başlanacağı ifade edilirken, Söke ve Nazilli ilçelerinde gerçekleştirilecek kavşak projeleri için de çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu bilgisine ulaşıldı.