YEREL HABERLER - 21 Nisan 2012 Cumartesi 15:14

ŞEHİTKAMİL FUTBOL AKADEMİSİ DÜNYA DEVLERİYLE BULUŞUYOR

A
A
A
ŞEHİTKAMİL FUTBOL AKADEMİSİ DÜNYA DEVLERİYLE BULUŞUYOR

Şehitkamil Belediyesi Futbol Akademisi, Türkiye ve dünyadan birçok ünlü kulübün katılımıyla Aydın`ın Kuşadası ilçesinde yapılan Uluslararası 3. Vodafone Futbol Şenliği`nde boy gösteriyor.
Daha önce ulaştığı başarılarla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın elinden ödül alan Şehitkamil Belediyesi Futbol Akademisi öğrencileri, Başkan Rıdvan Fadıloğlu`nun katılımıyla Kuşadası`na uğurlandı. Şehitkamil Belediyesi Futbol Akademisi Teknik Sorumlusu Necmi Karaoğlan, "Bu yıl 3. kez düzenlenen Uluslararası Vodafone Futbol Şenliği`ne futbol akademimizde eğitim gören sporcular içerisinde yeteneklerine göre tespit ettiğimiz 10-12 ve 12-14 yaş grubu kategorilerindeki 30 futbolcu ile katılıyoruz.
Sporcularımız bu şenlikte öğrendikleri temel futbol bilgilerini dünyanın birçok bölgesinden futbol şenliğine katılan teknik adamların önünde sergileyebilme fırsatı bulacak. Ayrıca genç kramponlarımız tüm dünyada 7`den 70`e herkesin keyif alarak izlediği ve oynadığı futbolun ortak dili sayesinde birçok ilin ve ülkenin sporcuları ile kaynaşma fırsatı bularak büyük bir kültürel etkileşim meydana gelmesini sağlayacaklar" dedi.
Sportif faaliyet olarak Şehitkamil adına bir çok başarılara imza atıldığını belirten Başkan Fadıloğlu, "Spora ve sporcuya verdiğimiz destek her zaman devam edecektir. Futbol Akademisinde görev alan sporcularımız birçok başarıya imza attılar. Şimdi de Şehitkamil ilçemizi ve ilimizi temsil etmek için, Kuşadası`nda ki Türkiye ve Dünya`dan seçkin kulüplerin katıldığı turnuvada boy gösterecekler. Sporcularımızın Fair Play çerçevesinde güzel bir turnuva geçirmelerini ve başarılı olmalarını temenni ediyorum"
dedi.
Almanya, Belçika, Gürcistan, Irak gibi birçok dünya ülkesinin yer aldığı uluslararası futbol şenliğinde Türkiye`nin Beşiktaş, Kocaeli, İzmir Karşıyaka ve Ankaragücü gibi köklü futbol ekiplerinin alt yapıları da organizasyona renk katıyor. Şampiyona, Şehitkamil Belediyesi Futbol Akademisi sporcularının da yer alacağı Dünya Karması ve ALL STAR maçı ile sona erecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul UEFA Şampiyonlar Ligi: Monaco: 0 - Galatasaray: 0 (İlk yarı) UEFA Şampiyonlar Ligi 6. haftasında Galatasaray, deplasmanda Fransız ekibi Monaco ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 13. dakikada sol kanattan gelişen atakta Barış Alper, pasını ceza sahasına koşu yapan Jakobs’a aktardı. Jakobs’un kale önüne ortasında İlkay, altıpas önünde vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gitti. 19. dakikada ceza sahası içinde iki savunma oyuncusu arasında topu kazanan Barış Alper Yılmaz’ın ceza sahası içi sağ çaprazından vuruşunda direğe çarpan meşin yuvarlak dışarı gitti. 21. dakikada Akliouche’un ceza yayı sağından vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır topu kornere çeldi. 24. dakikada savunma arkasına atılan topa hareketlenen Minamino’nun sol çaprazdan kale önüne ortasında Zakaria’nın kafa vurulunda meşin yuvarlak kalenin yanından dışarı çıktı. 30. dakikada sağ kanattan topu taşıyan Akliouche, ceza sahası içine girmeden yaptığı plase vuruşta kaleci Uğurcan topu kornere çeldi. 36. dakikada Victor Osimhen sağ kanattan topla ceza sahasına girerek yaptığı vuruşta savunmaya da çarpan kornere gitti. Stat: II. Louis Hakemler: Danny Makkelie, Hessel Steegstra, Jan de Vries Monaco: Hradecky, Vanderson, Thilo Kehrer, Mohammed Salisu, Caio Henrique, Denis Zakaria, Lamine Camara, Akliouche, Minamino, Aleksandr Golovin, Balogun Yedekler: Philipp Köhn, Yann Lienard, Jordan Teze, Paul Pogba, Mika Biereth, Idumbo Muzambo, Ilenikhena, Lucas Michal, Ouattara, Mamadou Coulibaly Teknik Direktör: Sebastien Pocognoli Galatasaray: Uğurcan Çakır, Roland Sallai, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Ismail Jakobs, Lucas Torreira, Gabriel Sara, İlkay Gündoğan, Leroy Sane, Barış Alper Yılmaz, Victor Osimhen Yedekler: Batuhan Şen, Günay Güvenç, Berkan Kutlu, Furkan Koçak, Mauro Icardi, Yunus Akgün, Ahmed Kutucu, Yusuf Demir, Yusuf Kahraman, Ege Araç, Eyüp Can Karasu, Çağrı Hakan Balta Teknik Direktör: Okan Buruk