GENEL - 21 Nisan 2012 Cumartesi 16:30

ÇOCUK YÜZLÜ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

A
A
A
ÇOCUK YÜZLÜ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında çocukların seçtiği isimlere verilen Çocuk Yüzlü Ödülleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin`in katıldığı törenle sahiplerini buldu.
İnterteks Fuar Merkezi`nde düzenlenen ödül törenine Bakan Fatma Şahin`in yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, 41 ülkeden festival için Kocaeli`ye gelen çocuklar ve çok sayıda davetli katıldı. Tören, festival için Türkiye`ye gelen yabancı çocukların gösterileriyle başladı. Ödül töreninde konuşan Bakan Şahin, ``Başkan Karaosmanoğlu`na bu büyük organizasyon için çok teşekkür ediyorum. 41 kere maşallah
diyorum. Çocuklar bizim ışığımız, yıldızımız. Çocuklar saflığın, masumiyetin, neşenin sembolüdür. Atatürk`ün başkanlığında Meclis açıldığında hakimiyet milletindir denmiştir. Türk halkının özgürlüğüne ne kadar düşkün olduğu belirtilmiş ve bu bayram çocuklara armağan edilmiştir. Bu medeniyet saygının sevginin medeniyetidir`` diye konuştu. Bakan Şahin, konuşmasında konuk çocuklara da seslenerek, ``Dünyanın 41 ülkesinden çocuklar, Anadolu medeniyetini çok iyi anlamanız lazım. Bizim çocuklarımızla el ele
verip, bunu dünyaya hakim kılmanız gerekiyor. Bunu hakim kılabilirsek dünyaya barış ve huzur gelecek. Bugün her ilde üniversite var. Bugün artık kızlar ve erkekler eşit bit şekilde okula gidebiliyorlar. Dili, dini, cinsiyeti ne olursa olsun 18 yaşına kadar herkes sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyor. Herkesi eşit şekilde kucakladık. O yüzden geleceğe umutla bakıyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından tamamı çocukların seçimi ile belirlenen 16 kategoride ödüller sahiplerini buldu. Yaşam Boyu Onur Ödülü`ne Mustafa Ruhi Şirin (Çocuk Vakfı Başkanı), En İyi Çocuk Dergisi Ödülü`ne, En İyi Çocuk Kitapları Yazarı Ödülü`ne Gülten Dayıoğlu, En Çocuk Dostu Akademisyen Ödülü`ne Prof. Dr. Gülçin Alpöge, En İyi Çocuk TV Programı Ödülü`ne TRT Çocuk Pepe (TRT Çocuk Kanalı koordinatörü Ahmet Akbal), En İyi Çocuk Kitapları Ödülü`ne Dağıstan Çetinkaya, En İyi Çocuk Edebiyatı Ödülü`ne TİMAŞ
Yayınları, En İyi Çocuk Radyo Programı Ödülü`ne Akra FM (Arkadaşım Programı), En İyi Çocuk İnternet Sitesi Ödülü`ne TRT.cocuk.com (TRT Çocuk Kanalı koordinatörü Ahmet Akbal) layık görüldü. Ödül töreninin ardından festival dünya çocuklarının gösterileriyle devam etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Maç öncesi saha kardan temizlendi Muş’ta etkili olan yoğun kar yağışı spor müsabakalarını da olumsuz etkiledi. Kent genelinde günlük yaşamın yanı sıra sportif faaliyetlerde de aksamalar yaşanırken, özellikle amatör lig karşılaşmaları hava şartlarından etkilendi. Kardan kapanan Hasköy futbol sahasında, hafta sonu oynanması beklenen Amatör Küme B Grubu’nda Öz Hasköyspor ile Korkutspor arasında yapılacak karşılaşma öncesi saha zemininin temizlenmesi için çalışma başlatıldı. Hasköy Kaymakamı İsmail Güney, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Kılıç ile Hasköy Belediye Başkanı Muhlis Cemal Orbay’ın destekleriyle gönderilen kar küreme aracı, yoğun bir çalışma yürüttü. Yapılan çalışmaların ardından stadyumun kısa sürede müsabakaya hazır hale getirilmesinin planlandığı bildirildi. Hava şartlarının elverişli olması durumunda karşılaşmanın planlanan tarihte oynanmasının hedeflendiği ifade edildi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü V. Erhan Demir, saha zemininin ve çimlerin zarar görmemesi için hassas bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. Stadyumu cumartesi günü oynanacak maça hazır hale getirmek için çalıştıklarını belirten Demir, "Malûm kış şartlarında olduğumuzdan dolayı Hasköy ilçe stadyumumuz son üç gündür yağan kar yağışından ötürü yaklaşık şu anda 60 cm bir karımız mevcut ve Muş amatör, birinci amatör ligimizde Öz Hasköy Sporumuz yarın itibariyle Korkut sporla bir maçımız var. Biz de gerek kaymakamımız gerek il müdürlüğümüz ve gerekse Hasköy belediye başkanımızın desteğiyle inşallah sahamızı yarın saat 13.00’de başlayacak müsabakaya yetiştirmek için imkanlarımızı seferber ettik. İnşallah yarın saat 13.00’de sahamızı hazır hale getirip ve maçımızı oynatmayı planlıyoruz. Biz il müdürlüğümüzden araç istedik, müdürlüğümüz araç gönderdi lakin kar yüksekliği biraz fazla olduğu için aracı biz tekrar il müdürlüğümüze gönderdik, oradan yeni bir araç gelecek. Araç gelene kadar da Hasköy Belediye Başkanımız Sayın Muhlis Cemal Orbay’ın bize bir araç desteği oldu. Şu anda belediyemizin aracı sahayı temizliyor. İl müdürlüğümüzden gelen araçla beraber inşallah, artık sabaha kadar da olsa, sahamızı hazır hale getirmeyi planlıyoruz. Sentetik bir zemin olduğu için biraz daha hassas davranmak zorundayız çünkü en küçük bir hata da bile sentetik zeminin, sentetik zeminde oluşabilecek sorunlar sahada büyük dezenformasyonlara neden olur o yüzden biraz daha böyle ince eleyip sık dokuyoruz. Temennimiz o yönde. Biz üzerimize düşeni yaptık inşallah Hasköy Sporlu kardeşlerimiz de üzerlerine düşeni yapar. İnşallah, tabii kazanan centilmenlik olsun ama kazanan taraf da biz olmak istiyoruz" dedi.
Siirt Karla mücadele ekipleri yolları açıyor, hastalara zamanında müdahale yapılıyor Siirt İl Özel İdare ekipleri, karlı yolları açarak sağlık ekiplerinin zamanında hastalara müdahale etmelerini sağlıyor. Pervari ilçesine bağlı Beğendik beldesi Sökmen Mezrası’nda 35 yaşındaki Eyüp Epçeler isimli hasta için ekipler hızla harekete geçti. Yolun açılmasıyla birlikte hasta, ambulansa ulaştırılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Eruh ilçesine bağlı Bilgili köyünde de doğum sancıları başlayan Ruken Karaman isimli hastaya ulaşmak için başlatılan çalışmalar, yoğun kar yağışı ve zorlu arazi koşullarına rağmen yaklaşık 3-3,5 saat sürdü. Yolun ulaşıma açılmasının ardından Karaman, 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim edilerek hastaneye sevk edildi. Damdan düşerek yaralanan 9 yaşındaki C.A. isimli çocuk da, karla mücadele ekiplerinin yolu açmasıyla ambulansa ulaştırılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Şirvan ilçesine bağlı Cevizlik köyünde ise hidrosefali hastalığı bulunan 6 yaşındaki çocuk için gelen ihbar üzerine ekipler hızla harekete geçti. Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy yolunda yapılan çalışmalar sonucunda hastaya ulaşıldı. Bölgeye ulaşan 112 Acil Sağlık ekipleri, küçük çocuğu tedavi altına aldı. Karla mücadele ekipleri, ambulansın güvenli şekilde dönüş yapabilmesi için gece saatlerinde de yol açma çalışmalarını sürdürerek ambulansa eşlik ediyor. Siirt İl Özel İdaresi, vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla zorlu şartlara rağmen karla mücadele ve acil durum çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.