YEREL HABERLER - 21 Nisan 2012 Cumartesi 17:54

BAYDEMİR, SOSYAL MEDYADA TANIŞTIОI VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

A
A
A
BAYDEMİR, SOSYAL MEDYADA TANIŞTIОI VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, twitter üzerinden haberleştiği Diyarbakırlılarla bir araya geldi. Konuklarıyla sosyal medya üzerine sohbet eden Baydemir, konuklarına Diyarbakır`ın meşhur ciğer kebabından ısmarladı.
Diyarbakır`daki twitter kullanıcıların buluşma sohbetine katılan Baydemir, "Nerede toplanıyorsunuz? Belediyeden izin aldınız mı? Ben davetli miyim?" şeklinde attığı tweetle gruba katıldı. Baydemir, sohbet sırasında Diyarbakır`daki genç kullanıcıları Büyükşehir Belediyesi`ne davet etti. 21 Nisan Cumartesi günü saat 13.30`da Büyükşehir önünde buluşan 15 kadar twitter kullanıcısı, Başkan Baydemir`i ziyaret etti. Konuklarını karanfille karşılayan Baydemir, sosyal medya üzerine sohbet etti. Baydemir, ana akım
medyanın çoğunluğun sesi olmaktan uzak olduğunu, buna karşın sosyal medyanın vicdanı harekete geçirdiğini söyledi. Çoğunluğun sesi duyulmazsa bunun bir süre sonra öfkeye dönüştüğünü, bunun için mazlumların sesinin duyulmasının önemine dikkat çeken Baydemir, "Mazlumun sesi duyulursa vicdanlar harekete geçer. Vicdanlar harekete geçerse toplum olup bitenleri sorgular. Bu da adaletin sağlanmasına yardımcı olur" dedi.
Sosyal medyanın barış çabası gütmesi ve ortak vicdanı harekete geçirmesi gibi bir işlevi olması gerektiğini belirten Baydemir, "Yanlış ve önyargılı algıyı ortadan kaldırma yükü maalesef bize düşüyor" diye konuştu.
Sosyal medya dilinin barış dili olması gerektiğini belirten Baydemir, hakaret içerikli sözcüklere karşı ya görmemezlikten gelinmesini ya da demoralize olmadan doğru bildiklerini paylaşmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.
Sosyal medya kullanıcıları ise, Türkiye`nin batı yakasındaki kullanıcıların Diyarbakır ve bölgeye karşı çok önyargılı olduğunu anlattılar. Bir katılımcı, ilk defa Diyarbakır`a gelen bir arkadaşının "A Diyarbakır`da binalar da varmış" sözlerini aktardı. Bir katılımcı da twitter için "3-5 milyonluk metropol kent" benzetmesi yaparak, bu alanın çok kullanılması gerektiğini dile getirdi.
Baydemir, sosyal medya kullanıcılarına Diyarbakır`ı tanıtan rehber ve CD bulunan bir çanta armağan etti. Baydemir, daha sonra konuklarını Umut Ciğercisi`ne götürdü. Twitter kullanıcıları burada fotoğraflar çekerek, Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılarla Baydemir`le birlikte olduklarını paylaştılar. Baydemir, daha sonra konuklarıyla Rıza Dayının Yeri Çay Evi`nde çay içti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul AVM’leri mesken tutmuşlardı: 3 çocuğun toplam 438 suç kaydı çıktı Beşiktaş ve Şişli’de bulunan AVM’lerde turistleri takip edip onlar alışverişlerini yaparken çantalarından cep telefonu para değerli ne bulurlarsa çalan 3 çocuk gözaltına alındı. Yaşları 13, 14 ve 15 olan 3 çocuğun toplam suç kayıtları ise polisleri bile şaşırttı. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğince işlemleri yapılan 3 çocuğun tam 438 suç kaydının olduğu öğrenildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Beşiktaş’ta bulunan bir AVM’ye 8 Nisan günü geziye giden İranlı M.A. çantasına elini attığında cep telefonu ve 2 bin lira parasının olmadığını fark etti hemen durumu polise bildirdi. 22 Nisan’da aynı AVM’ye giden Gürcistanlı A.A.’nın ise 4 bin dolar ve bin 500 lira parasıyla 80 bin liralık cep telefonu çalındı. Geçtiğimiz hafta ise Şişli’de bulunan bir AVM’de Iraklı M.A.’nın 9 bin 400 dolar parası çalındı. Peş peşe gelen ihbarlar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri 3 olayda yaklaşık 500 bin lira vurgun yapan şüphelileri yakalamak çalışma başlattı. Hepsi çocuk çıktı Yapılan çalışmalar sonucunda İncelenen kamera görüntülerinden 3 ayrı olayı da gerçekleştirenler aynı kişiler oldukları tespit edildi. Ekipler 15 yaşındaki İ.G.Ö., 14 yaşındaki B.T. ve 13 yaşındaki A.K.’yı gözaltına aldı. Şüphelilerle ilgili yapılan sorgulamada ise polisler bile şok oldu. 438 kaydı olan 3 çocuk tutuklandı Şüphelilerden İ.G.Ö.’nün tam 206 ayrı suçtan kaydı olduğu öğrenilirken, arkadaşı B.T.’nin ise 190 kaydı vardı. En küçükleri olan A.K.’nın ise 42 suç kaydı bulunuyordu. Toplamda 438 suç kaydı olan şüpheliler Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın vermiş olduğu karar neticesinde Şişli Çocuk Büro Amirliğine teslim edildi. Oradan adliyeye sevk olan 3 çocuk tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sakarya Sakarya’da bir süre önce açılan teleferik mühürlendi Sakarya’nın Sapanca ilçesinde bir süre önce hizmete açılan ve bazı bölümlerinde inşaası devam eden teleferik, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatına sahip olmadığı, otopark ve yeşil alanın tamamlanmaması gerekçesiyle ilçe belediyesi tarafından mühürlendi. Sapanca ilçesinde 2018’de yapımına başlanan, 2 istasyonlu, 36 kabinli teleferik hattı, 2023 yılının Haziran ayında vatandaşın hizmetine açıldı. Özel bir firma tarafından işletilen, bir buçuk kilometre uzunluğundaki teleferik hattı, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatına sahip olmadığı, otopark ve yeşil alanın tamamlanmaması gerekçesiyle Sapanca Belediyesi tarafından mühürlendi. “İşletmenin faaliyetlerine geçici süre ile son verilmiş ve teleferik işletmesi mühürlenmiştir” Konuya ilişkin olarak Sapanca Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Hasanpaşa Mahallemizde bulunan teleferik işletmesiyle ilgili yaptığımız incelemeler neticesinde, işletmenin iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatına sahip olmadığını tespit ettik. Yapılan sözleşme gereği taahhüt edilen alan ve hizmetlerin tamamlanmaması (otopark ve yeşil alanlar) nedeniyle ruhsatın alınamadığı anlaşılmıştır. Bu sebeple, işletmenin faaliyetlerine geçici süre ile son verilmiş ve teleferik işletmesi mühürlenmiştir. Beklentimiz, herhangi bir güvenlik ve hukuk sorunu olmaksızın, tüm şartların bir an önce yerine getirilerek teleferiğin Sapanca halkına ve turizmine yeniden kazandırılmasıdır. Bu süreçte halkımızın güvenliği ve huzuru önceliğimizdir. Gerekli çalışmaların tamamlanması için ilgili birimlerle iş birliği içinde olacağız ve süreci yakından takip edeceğiz" ifadelerine yer verildi.
Karaman Karaman FK’ya başkan adayı çıkmadı Karaman Futbol Kulübü’nün Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda ikinci kez başkan adayının çıkmaması üzerine kulübün kayyuma devredilmesi kararlaştırıldı. TFF 2. Lig’de mücadele eden Karaman Futbol Kulübü’nün Başkanı Süleyman Han ve yönetim kurulu üyeleri ligin bitmesine 2 hafta kala görevlerinden istifa ederek olağanüstü genel kurul kararı aldı. 6 Mayıs tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulda kulübe başkanlık için aday çıkmaması üzerine kongre, 20 Mayıs tarihine ertelendi. Dün Karaman Yeni Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirilen genel kurulda da başkanlık için aday çıkmaması üzerine kulübün kayyuma devredilmesine karar verildi. Süleyman Han: "Karaman beni yalnız bıraktı" Genel kurul öncesi sitem dolu bir konuşma yapan Karaman Futbol Kulübü Başkanı Süleyman Han, "Şimdi biz işin son safhasına geldik. Daha önce dediğim gibi Karaman’da yalnız kalarak mecburiyetten dolayı içim elvermemesine rağmen bu işe devam etmeyeceğimi ifade ettim. Beni sosyal medya üzerinden istifaya davet edenler bir anda ortadan kayboldular. Taraftarlarımızın ise beni istifaya çağıranlara karşı tepkisiz kalması beni derinden üzdü. Tabi ki sadece bu sebepler değil, maddi destekte bunların başında geliyor. Ben maddi yükümlüğümü fazlasıyla bu takım için yaptım ve mecbur kalarak bundan sonra devam etmeme kararı aldım. Kısacası Karaman beni yalnız bıraktı” dedi. Karaman Futbol Kulübü Başkanı Süleyman Han’ın yeniden başkan olmama kararı ise genel kurulu takip eden taraftarları üzdü.