YEREL HABERLER - 21 Nisan 2012 Cumartesi 09:33

ADANA HSOSB`DE ``˜`ÇEVRE MEVZUATI`` TOPLANTISI

A
A
A
ADANA HSOSB`DE ``˜`ÇEVRE MEVZUATI`` TOPLANTISI

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AHSOSB) Başkanı Bekir Sütcü, çevrenin önemine dikkati çekerek, konuyla ilgili yetkililerin katılımıyla düzenledikleri toplantılarla çevreye duyarlı olma konusunda varsa eksiklerini giderme çabasında olduklarını bildirdi.
Sütcü, AHSOSB Konferans Salonu`nda, Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Hasan Metin`in de katılımıyla düzenlenen ``˜`Çevre Mevzuata`` konulu bilgilendirme toplantısının açılışındaki konuşmasında, çevreye duyarlı ve zarar vermeyen sanayicilerin, yaşam alanlarının düzeni açısından kendilerine yardımcı olduklarını ifade etti.
Organize Sanayimizde yaklaşık 330 tane sanayicinin olduğuna değinen Sütcü, çevre il müdürlüğündeki görevlilerin denetime başladıklarını belirterek, ``˜`Bu konuda yanlış anlaşılmaya meydan vermemek gerekir. Bazı sanayicilerin bilmediği mevzuatlar olabilir. Bu yüzden burada bir araya geldik. Burada yetkili arkadaşlarımızla, bilgilendirme açısından, varsa kafanızdaki soruları veya sorunları yapıcı bir eleştiri olarak konuşmak için toplandık`` dedi.
Organize Sanayi Bölgesi olarak sanayicilerin girişimciliklerini ve sanayiciliklerini geliştirmek için çalıştıklarını anlatan Sütcü, şunları kaydetti:
``˜`Bunun için devletin kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte hareket ediyoruz. Yetkililer, sanayicilere son derece yapıcı yaklaşıyor. Özellikle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğündeki arkadaşlarımız kanunlar çerçevesinde kontrollerini yapacaklar. Sanayicilerimizin duyarlı olması için de biz yöneticiler olarak elimizden geleni yapacağız. Sanayicilerimizin, sanayiciliklerinin yanında çevreye de duyarlı olmaları konusunda varsa eksikliklerimizi gidermek istiyoruz.``
Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Hasan Metin ise denetimlerdeki amaçlarının ceza uygulamak değil, sanayicileri bilgilendirmek olduğunu belirterek, ``˜`Bizim yaptığımız eğitimler samimi bir ortamda gerçekleştiriliyor. Denetim gerçeklerinin ortaya çıkartılması ve rakamların değerlendirilmesi ve gözlemlerinin yapılmasıdır. Bu konuda bize destek veren OSB yöneticilerine teşekkür ederiz`` dedi.
Metin ve beraberindeki Çevre Mühendisleri Alp Yüksek, Filiz Karaçor, Mazlume Mazlumoğlu ve Elda Uluocak Güzel, açılış konuşmalarının ardından Çevre Mevzuatı konusunda bilgiler vererek, katılımcıların sorularını yanıtladılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmirli ‘Müslümcülerden’ Mustafa Keser’e tepki: “Özür bekliyoruz” Şarkıcı Mustafa Keser’in Müslüm Gürses ile ilgili söylediği sözlere İzmir’de ‘Müslümcülerden’ tepki geldi. Müslümcüler, “Mustafa Keser’den özür bekliyoruz” dedi. Sanatçı Mustafa Keser, yaptığı bir röportajda şarkıcı Orhan Gencebay ve Müslüm Gürses’e yönelik, “Orhan Gencebay iyi bir müzisyendir ama iyi bir ses sanatçısı değildir. Müslüm Gürses Türkiye’nin en lezzetli seslerinden biridir ama hayatımda dinlemedim çünkü kötü okuyor” ifadelerini kullanmıştı. Keser’in bu sözlerine İzmir’de ‘Müslümcüler’ tepki gösterdi. Bornova’da bulunan Müslüm Gürses Arşiv Evi’nde toplanan ‘Müslümcüler’ arasından kendisini ‘radikal Müslümcü’ olarak tanıtan Mehmet Kara, “Geçtiğimiz günlerde Mustafa Keser abimizin bir röportajına denk geldik. Bahsettiği kelimelerde Müslüm Baba için ‘kötü okuyor’, Orhan Gencebay için ‘müzisyenliğini sevmiyorum’ gibi yorumlarda bulunmuş. Biz buna üzüldük. Mustafa Keser’den öncelikle özür bekliyoruz. Müslüm Baba gibi bir sanatçı daha da gelmez” diye konuştu. “Müslüm camiası olarak özür bekliyoruz” 35 yıldır Müslüm Gürses’in müziklerini dinlediğini belirten Nuri Alptekin ise şöyle konuştu: “Müslüm Baba’nın arşiv evi ve müzesi var. Müslüm Baba’nın mumyası yapıldı. Müslüm Baba’nın burada milyonlarca evladı var. Onu sahipsiz bırakmayız. Lütfen ‘Müslüm camiası’ olarak bir özür bekliyoruz.” Müslüm Gürses’in ‘sadece müziklerime saygı duyun’ dediğini aktaran Mustafa Aldanoğlu, “Müslüm Baba, garibanların yanında olan bir insandı. Allah rahmet eylesin, yattığı yeri cennet etsin. Onun üstüne gelmiş geçmiş bir sanatçı daha tanımıyorum. Laflarıyla herkes kendinden sorumludur. Böyle iftiralar atılmaması gerekiyor. Her sanatçıya kendince saygı duyarım. Herkes yaptığından utanır” ifadelerine yer verdi.