YEREL HABERLER - 21 Nisan 2012 Cumartesi 09:42

ADANA`DA ELEKTRİK KESİNTİSİ...

A
A
A
ADANA`DA ELEKTRİK KESİNTİSİ...

Adana`da 22 Nisan Pazar günü bazı semt, mahalle, belde ve köylerde elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.
Toroslar EDAŞ Adana İl Müdürlüğü`nden yapılan açıklamaya göre, Pazar günü tesis müdürlüğü çalışmaları nedeniyle merkez Seyhan ilçesi Akkapı, Hadırlı ve Mıdık mahalleleri, Akkapı Mahallesi`ndeki tavuk çiftlikleri ve kesimhaneler ve diğer iş yerleri, Bey ve Barbaros mahallelerinin bir kısmı, Dağlıoğlu, Gülbahce, Havuzlubahce, Hürriyet mahallelerinin bir kısmı, Sucuzade ve 5 Ocak mahalleleri, Obalar ve Saydam caddeleri, Küçük Saat, Pazarlar Caddesi, Gülpınar ve Dumlupınar mahallelerin bir kısmı, Bahcelievler ve Şıh Cemil caddeleri, Kocavezir Mahallesi, Hanedan, Mirzaçelebi, Yeşilyuva, Pazarlar ve Karacaoğlan caddelerine 08:00-18:00 saatleri arasında enerji verilemeyecek.
Atatürk İndirici Merkezi`nin taşınması nedeniyle merkez Seyhan ilçesi Çınarlı, Kurtuluş, Reşatbey, Cemalpaşa mahalleri, Atatürk Caddesi, Ziyapaşa ve Gazipaşa Bulvarı, Ramazanoğlu, Valiyolu, Cumhuriyet, Beşocak, Adalet ve Nusret Fişek caddelerine 07.00-17.00 saatleri arasında elektrik verilemeyecek.
TEİAŞ Güney Adana Trafo Merkezi`nın yıllık bakım çalışmaları nedeniyle merkez Seyhan ilçesi B.Yalmanlı, K.Yalmanlı, Koyuncu, Kayışlı, Camuzcu, Karayusuflu, Solaklı, Şahinağa, Paşaköy, Sazak, Pekmezci mahalleleri, Yunusoğlu, Tanrıverdi, Hacıali, Karaahmetli, Irmakbaşı, Cine, Yerdelen, Karataş beldesi ve bağlı köyler, Tuzla beldesi ve bağlı köyler ile özel amaçlı trafolara 09.00-18.00 saatleri arasında enerji verilemeyecek.
Tesis müdürlüğü çalışması nedeniyle merkez Çukurova ilçesi 2000 Evler Mahallesi, 76011, 76009, 76023, 76007, 76043, 76047, 76029, 76031 sokaklar ve çevresinde; merkez Seyhan ilçesi Hürriyet Mahallesi Saydam Caddesi, 20028, 20029, 20030, 20025, 20024, 20031, 20001, 20066, 20065, 20068, 60064, Yenibey Mahallesi Eminağa Caddesi 18030 ve 18025 sokaklar ile çevresinde 08.00-18.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak.
Tesis müdürlüğü çalışması nedeniyle merkez Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi Obalar Caddesi, 30012, 30016, 30014, 30020, 30018, Mirzaçelebi Mahallesi 31037, 31041, 31021, 31031, 31029, 30009 sokaklar ve çevresine 08.00-18.00 saatleri arasında elektrik verilemeyecek.
Tesis müdürlüğü çalışması nedeniyle merkez Çukurova ilçesi Semiramis villaları, Can vadisi villaları, Marsa villaları, Zafer Kara villaları, Cerenköy villaları, Ünlüler villaları, Cerenkent villaları, Belediye Evleri Mahallesi 84135, 84136, 84148, 84133, 84131, 84151, 84152, 84146, 84145 ve 84144 sokaklar ve çevresinde 08.00-16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak.
Merkez Yüreğir ilçesinde de İncirlik DM. 3030 Sönmezler Makina, Mirioğlu Dağıtım, Komatsu İş Makinaları, Acarçelik Un, Mobak Un, Özgören Tarım Ürünleri ve özel amaçlı sulama trafolarına 11.00-14.00 saatleri arasında enerji verilemeyecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya İl Müftülüğü ’11 ayın sultanı Ramazan’a hazır Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık, Ramazan ayının rahmet ve bereket iklimine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Kütahya ve ilçelerinde Ramazan boyunca çok sayıda programın hayata geçirileceğini söyledi. Açık, Peygamber Efendimizin Ramazan ayına ilişkin müjdesini hatırlatarak, 18 Şubat Çarşamba akşamı ilk teravih namazının kılınacağını, 19 Şubat Perşembe günü ise ilk orucun tutulacağını ifade etti. Bu yıl Ramazan ayı temasının "Ramazan, Cami ve Hayat" olarak belirlendiğini aktaran Açık, bu tema ile Ramazan ayının vaktin kıymetini bilme bilincini güçlendirdiğini, caminin ise birlik ve beraberliğin merkezi olduğunu vurguladı. Açık, Kütahya İl Müftülüğü tarafından Kütahya merkez ve ilçelerinde Ramazan ayı boyunca çok sayıda programın hayata geçirileceğini bildirdi. Müftü Açık, "Ramazan ayı boyunca tüm camilerde ve Kur’an kurslarında mukabele programları düzenlenecek. Merkezi vaaz sistemi bulunan camilerde her gün öğle ve teravih namazları öncesinde yüz yüze vaazlar verilecek. Kadınlara yönelik mukabele, vaaz ve sohbet programları ile Aile ve Dini Rehberlik Merkezlerindeki faaliyetler sürdürülecek. Yetim, öksüz, engelli bireyler, öğrenciler, mühtediler, gaziler ve şehit yakınları, göçmenler, Roman vatandaşlar ve emekli personele yönelik iftar programları düzenlenecek. Okullarda Ramazan ve oruç konulu konferanslar gerçekleştirilecek. Belirlenen camilerde hatimle teravih namazları kılınacak. Kadınlara, gençlere, çocuklara ve engellilere yönelik özel irşat programları yapılacak. İmkânlar dâhilinde şehit ve gazi aileleri ziyaret edilecek. Ayrıca itikâfa girmek isteyen vatandaşlar için camiler hazır hâle getirilecek. Ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi ve ilçe şubeleri aracılığıyla zekât, fitre ve sadakalar kabul edilerek ihtiyaç sahiplerine yardım kolisi, giysi ve alışveriş kartı desteği sağlanacak" dedi. Müftü Açık, fitrenin bu yıl kişi başı 240 TL olarak belirlendiğini ifade etti. Açık, Ramazan ayı boyunca Alo 190 Dini Soruları Cevaplandırma (Fetva) Hattı’nın da vatandaşların sorularını yanıtlamaya devam edeceğini sözlerine ekledi.