YEREL HABERLER - 21 Nisan 2012 Cumartesi 11:22

EL İZİ DUVARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

A
A
A
EL İZİ DUVARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Uluslararası Fuar Merkezi`nde 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında hazırladığı El İzi Duvarı büyük ilgi görüyor.
41 ülkeden 1000 çocuk ve Kocaeliler fuardaki en dikkat çekici alanlardan biri olan el izi duvarına büyük ilgi gösterdi. Sağlığa hiçbir etkisi olmayan renkli boyalarla önce ellerini boyayan çocuklar ardından duvara iz bıraktı. Etkinlik sona erdiğinde El İzi Duvarı, Büyükşehir Belediyesi`nin açacağı 1000 dünya çocuğunun kendi ülkelerinden getirdiği yöresel oyuncaklarla donatılacak Oyuncak Müzesi`nde sergilenecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizlili gençler ‘Bir Gençlik Şöleni’ne damga vurdu AK Parti Gençlik Kolları tarafından Kocaeli’nde düzenlenen ‘Bir Gençlik Şöleni’ne Denizli damga vurdu. Denizli’den binlerce genç, Kocaeli’deki şölene katıldı. AK Parti Gençlik Kolları, Kocaeli’nde ‘Bir Gençlik Şöleni’ düzenledi. Şölene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, on binlerce gence seslendi. Büyük şölene AK Parti Denizli İl Gençlik Kolları damga vurdu. Binlerce gencin de Denizli’den katıldığı şölenle ilgili konuşan AK Parti Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Mert Çelik, "Denizli teşkilatı olarak, gençlerimizin ortaya koyduğu enerji, disiplin ve coşkuyla şehrimizi en güzel şekilde temsil etmenin gururunu yaşadık" dedi. Başkan Çelik, "Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerin aynı heyecan, aynı inanç ve aynı dava bilinci etrafında buluştuğu bu büyük organizasyon; bizlere bir kez daha gösterdi ki gençlik, Türkiye’nin en büyük gücü ve yarınlarımızın en sağlam teminatıdır. Denizli teşkilatı olarak, gençlerimizin ortaya koyduğu enerji, disiplin ve coşkuyla şehrimizi en güzel şekilde temsil etmenin gururunu yaşadık. Yol boyunca sergilenen birlik ve kardeşlik ortamı, AK Gençliğin sadece bir siyasi hareket değil; aynı zamanda güçlü bir gönül hareketi olduğunun en net göstergesidir" dedi. "Durmadan çalışan bir gençlik vardır" Başkan Mahmut Mert Çelik, "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gençliğe verdiği değeri sahada bir kez daha hissettik. İnandığı değerler uğruna çalışan, ülkesini daha güçlü yarınlara taşımayı hedefleyen bir gençlik olarak; durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu büyük organizasyonda emeği geçen tüm teşkilat mensuplarımıza, ilçe gençlik kollarımıza, yol arkadaşlarımıza ve katılım sağlayan tüm genç kardeşlerimize gönülden teşekkür ediyorum. AK Gençlik var olduğu sürece; umut vardır, heyecan vardır, Türkiye Yüzyılı hedefi için durmaksızın çalışan bir gençlik vardır" dedi.
Mersin Mersin’de katliam yapan zanlının cenazesi adli tıpa gönderildi Mersin’de 6 kişiyi öldürüp 8 kişiyi yaraladıktan sonra kıstırıldığı evde intihar eden zanlının cenazesi olay yerindeki incelemelerinin ardından alınarak adli tıp kurumu morguna götürülmek üzere yola çıktı. Jandarma’nın ise olay yerindeki yoğun güvenlik önlemi sürüyor. Edinilen bilgiye göre, dün meydana gelen olayda Metin Öztürk (37), yaklaşık 1 yıl önce çalıştığı Tarsus ilçesine bağlı Kadelli Mahallesi’ndeki kasap ve lokantada tabanca ile ateş ederek çalışan Ahmet Ercan ile iş yeri sahibi Sabri Pan’ı öldürdü. Olay yerinden 01 B 9171 plakalı beyaz renkli otomobiliyle kaçan şüpheli, Yeniköy Mahallesi’nde bulunan bir akaryakıt istasyonunda tır şoförü Gökay Selfioğlu’nu da vurarak öldürdü. Kaçmaya devam eden şüpheli, Çamlıyayla ilçesi Darıpınarı Mahallesi’nde yol kenarında yürüyen eski eşi Arzu Özden’i tabanca ile vurarak, Yeniköy Mahallesi’nde Abdullah Koca’yı ise motosikletle şarampole yuvarlayarak öldürdü. Kaçmaya devam eden şüpheli, Karakütük Mahallesi’nde çobanlık yapan gençlerden Yusuf Oktay’ı öldürdü. Şüpheli, saldırıları sırasında güzergah üzerindeki 8 kişiyi de yaraladı. Yaralılar, ambulanslarla Tarsus Devlet Hastanesi başta olmak üzere çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. 6 kişinin öldüğü, 8 kişinin de yaralandığı vahşetin ardından şüphelinin yakalanması için bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Kaçan şüpheliyi yakalamak için helikopter destekli çalışmalar sürerken, zanlının kaçtığı 01 B 9171 plakalı otomobile Karakütük Mahallesi kırsalında ulaşıldı. Ormanlık alana kaçtığı değerlendirilen şüphelinin yakalanması için operasyon sabah kadar sürdü. Jandarma ekiplerinin yaptığı arama çalışmalarında şüphelinin Karakütük Mahallesi’nin kırsalında Çokak mevkiinde bir evde olduğunu belirledi. Yapılan operasyonda şüpheli yakalanacağını anlayınca yanındaki silahla intihar etti. Jandarma olay yeri inceleme ekipleri, intihar eden Öztürk’ün bulunduğu yerde çalışmalarını sürdürüyor. Bölgeye giden yollar ise jandarma ekiplerince kapatıldı. Çevrede yoğun güvenlik önlemi alındı. İlk incelemelerinin ardından katilin cenazesi cenaze aracı ile alındı. Cenaze otopsi işlemleri için Mersin Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarmanın ise bölgedeki yoğun güvenlik önlemi devam ediyor.