YEREL HABERLER - 21 Nisan 2012 Cumartesi 12:06

GEDİZ MÜFTÜLÜĞžÜ KUTLU DOОUM HAFTASI`NDA ETLİ PİLAV VE HELVA DAОITTI

A
A
A
GEDİZ MÜFTÜLÜĞžÜ KUTLU DOОUM HAFTASI`NDA ETLİ PİLAV VE HELVA DAОITTI

Gediz Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde etli pilav, helva ve ayran dağıttı.
Hazreti Muhammed`in doğumunun 1441. Yıl Dönümü münasebetiyle Gediz İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Merkez Ulu Camide mevlit okutularak başladı.
Cuma namazı öncesi İslam Peygamberi Hazreti Muhammed için Kuran ve mevlit okundu, hatim indirildi ve dualar edildi. Daha sonra Gediz Müftüsü M. Ali Değirmenci tarafından yapılan vaazda, günün anlam ve önemi tüm vatandaşlara anlatıldı.
İlçe Müftülüğü Din Görevlileri Derneği tarafından Cuma namazı öncesi Atatürk Parkı`nda verilmeye başlanan etli pilav, helva ve ayrandan oluşan Kutlu Doğum Aşına tüm vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterildi. Parkta öğrenciler, memurlar, ve halkın yoğun ilgi göstermesi yüzünden uzun kuyruklar oluşturan 4 bin kişilik Kutlu Doğum Aşı kısa sürede tükendi.
Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü M. Ali Değirmenci, İslam Peygamberi Hazreti Muhammed`in doğumunun 1441. Yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde hazırladıkları programın Gediz halkı tarafın büyük ilgi görmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi.
Müftü M. Ali Değirmenci, "Din görevlisi arkadaşlarımız tarafından ortaklaşa düzenlenen 4 bin kişilik Kutlu Doğum Aşına büyük ilgi gösterilmesinden çok memnun olduk. Bu güzel girişimi her yıl devam ettirerek geleneksel hale getirmekten çok mutluyuz. Ayrıca, Kutlu Doğum Haftası Konferansı için ilçemizi şereflendiren Diyanet İşleri Başkanlığı`ndan Doç. Dr. İsmail Karagöz, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ve Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu`nun katılımları, Perşembe günü din görevlilerimiz ve halkın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Kutlu Doğum ve Mehteran Yürüyüşü etkinliklerimizi renklendirmiştir. Kutlu Doğum Haftası etkinliklerimize katkı sağlayan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor, Kutlu Doğum Haftasının tüm Müslümanlara hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir