YEREL HABERLER - 21 Nisan 2012 Cumartesi 13:18

HÜSEYİN ONAN İLKÖОRETİM OKULU`NUN BÜYÜK BAŞARISI

A
A
A
HÜSEYİN ONAN İLKÖОRETİM OKULU`NUN BÜYÜK BAŞARISI

Biga Hüseyin Onan İlköğretim Okulu öğrencileri Çanakkale 18 Mart Stadyumunda yapılan Puanlı Atletiz İl Birinciliği yarışmalarından aldığı başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerine çekti.
Çanakkale`deki yarışmalarda Küçük Kızlar Fırlatma Topu Yarışmasında Medine Demirel, Yıldız Erkekler 200 metre yarışında da Aykut Kırlı il birincisi oldu. Yapılan müsabakalar sonunda Yıldız Kızlarda Çisem Dalgış gülle atma, Kübra Arık disk atma, Kübra Arık cirit atma, Selin Aydın uzun atlama ve Buket Adalı da yıldız kızlar 400 metrede il ikincisi oldu. Bunun dışında Küçük Kızlarda Medine Demirel fırlatma topu, Emel Aral 100 metre ve Yıldız Erkeklerde Aykut Kırlı da 200 metrede il birincisi oldu. Aykut Kırlı da 100 metrede il üçüncüsü oldu. Müsbakalar sonunda Yıldız Kızlar takım halinde il üçüncüsü ve küçük kızlar takım halinde il üçüncüsü oldu.
Biga Hüseyin Onan İlköğretim Okulu Müdürü Sebahattin Yankol, öğrenciler ve beden eğitimi öğretmeninin belli program dahilinde aylardır çalıştıklarını belirterek, ``Öğrencilerimiz bu müsabakalar için çok emek sarf etti. Sonucunda bu başarıları elde ettik. Başta Beden Eğitimi öğretmenimiz Osman Çalışkan`a, öğrencilerime ve bizden desteklerini esirgemeyen velilerimize çok teşekkür ediyorum. Bölge Yarışmasında ilimizi fırlatma topu yarışmasında temsil edecek öğrencimiz Medine Demirel`e de başarılar diliyorum`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis Kilis’teki tatbikat gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu AFAD koordinasyonunda Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen deprem tatbikatında, enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılmasına yönelik yürütülen çalışmalar ve müdahaleler gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu. Yerel Düzey Sağlık Çalışma Grubu tarafından planlanan ve AFAD koordinasyonunda yürütülen 2025 yılı Yerel Düzey Saha Tatbikatı, Kilis Organize Sanayi Bölgesi’nde deprem senaryosu kapsamında gerçekleştirildi. Senaryo gereği il genelinde meydana gelen deprem sonrası, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir fabrikada enkaz altında mahsur kalan 5 vatandaşın kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, Jandarma, Emniyet, OSB Müdürlüğü, Belediye ve İtfaiye ekipleri tarafından arama kurtarma çalışmaları yapıldı. Tatbikata 123 personel, 29 araç, 5 gönüllü, 3 dron ve 1 iz takip köpeği katıldı. Enkaz altında kalan vatandaşlar ekiplerin koordineli çalışmasıyla başarılı şekilde kurtarılırken, senaryo kapsamında çıkan ikinci yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürüldü. Kurtarılan 5 yaralı, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Deprem sonrası halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarda ise içme suyu ve tarımsal sulamada kullanılan sulardan numune alındı. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri OSB içerisindeki sondaj kuyusundan, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ise Seve Barajı’ndan su numuneleri alarak analiz sürecini başlattı. Tatbikatın ardından açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Kadir Söylemez, AFAD ile ortak yürütülen tatbikatta UMKE, emniyet ve jandarma ekiplerinin koordineli şekilde çalıştığını belirterek, "Enkaz altında kalan 5 vatandaşımız başarıyla kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Tüm paydaş kurumlarımıza katkı ve destekleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.