YEREL HABERLER - 21 Nisan 2012 Cumartesi 13:56

KİPAŞ EОİTİM KURUMLARININ YGS BAŞARISI

A
A
A
KİPAŞ EОİTİM KURUMLARININ YGS BAŞARISI

Kahramanmaraş`ta eğitim veren Özel Kipaş Fen Lisesi öğrencilerinin yarısı, YGS`de ilk yüzde 1`lik dilime girerek büyük bir başarıya imza attı.
Bu yıl ilk mezunlarını veren Kipaş Eğitim Kurumları YGS`de gösterdiği başarı ile öğrencilerinin ve velilerinin yüzünü güldürdü. Kipaş öğrencilerinden Zeynep Özge Dağoğlu sınav sonucunda Türkiye 64.sü ve YGS 1,YGS 2,YGS 5 VE YGS 6 puan türlerinde Kahramanmaraş birincisi olurken, yine 6 Kipaş Fen Lisesi öğrencisi ilk 10 bin öğrenci arasına girdi.
YGS`de başarı gösteren öğrenciler bu gün düzenlenen basın toplantısı ile tanıtılırken, Okul Kurucu Temsilcisi Ömer Hüdayioğlu tarafından il birincisi Dağoğlu`na plaket takdim edildi. Toplantıda konuşan Hüdayioğlu, öğrencilerinin yarısının ilk yüzde 1`lik dilimde yer aldığını belirterek, gösterilen başarıdan gurur duyduklarını ifade etti.
Bu başarının öğrenciden velisine, öğretmeninden idaresine kadar tüm KİPAŞ ailesinin olduğunu söyleyen Hüdayioğlu, ``Kipaş holding olarak tüm yatırımlarımız içerisinde bizi en çok heyecanlandıran, başarılarıyla en çok gururlandıran Kipaş Eğitim Kurumları`dır. Okulumuz, mezun verdiği ilk yılda 2012 YGS``˜de büyük bir başarı göstermiştir. Türkiye`de 106 Fen Lisesinden 98 tanesinin SBS ``˜ye göre aldığı öğrencilerin puan ortalamaları ve sıralamaları düşerken, Özel Kipaş Fen Lisesinin öğrencilerinin puan ortalaması ve sıralamasının yükselmesi dikkatlerden kaçmaması gereken bir durumdur. Altı öğrencimiz Türkiye`deki 10 bin öğrenci arasına girerken, öğrencilerimizin yüzde 50`si Türkiye de ilk yüzde 1`lik dilime girmiştir.`` dedi.
Başarının tesadüf değil, ekip ruhuyla çalışmanın ürünü olduğunu kaydeden Hüdayioğlu, ``Bu başarının kazanılmasında öncelikle bizlere ve öğrencilerimize bu imkanı sağlayan Kipaş Holding Yönetim Kuruluna teşekkür ediyor, Özel Kipaş Fen Lisesinin özverili öğretmenlerini, duyarlı öğrencilerini ve değerli velilerimizi kutluyoruz. Bu sınavda büyük başarı sağlayan öğrencililerimize LYS`de de başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyoruz.`` diye konuştu.
Daha sonra öğrenciler, öğretmenler ve veliler birlikte poz verdiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir