YEREL HABERLER - 21 Nisan 2012 Cumartesi 14:18

AK PARTİ KARS MERKEZ İLÇE DANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

A
A
A
AK PARTİ KARS MERKEZ İLÇE DANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

AK Parti Kars Merkez İlçe Başkanlığı Danışma Meclis Toplantısı yapıldı.
Kars İl Kültür Müdürlüğü Toplantı Salonu`nda yapılan toplantı Sayı Duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. Toplantının açılış konulmasını AK Parti Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan yaptı.
Toplantıya katılan AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars`taki yatırımları yakından takip ettiklerini belirttiler.
AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, özellikle tarım ve hayvancılık anlamında Kars`ın önünün açıldığını söyledi.
Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç; `` Biz insanlarımıza bir şeyler sattık. Onlarda bizlerinin söylediklerine inandı. Ve sorumluluk yüklediler. Bizi Ankara`ya gönderdiler. Ankara`ya gitmekle bizim işimiz bitmedi. O gün meydanda verdiğimiz sözlerin gereğini yapmak durumundaydık. İşte o sözlerin gereğini yapmak üzere yaklaşık 10 aydır inanın ki gecemizi gündüzümüze katıyoruz`` dediler.
Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç; ``Zaman zaman geliyoruz mahalle muhtarlarımızla köy muhtarlarımızla görüşmeye çalışıyoruz. Gönlümüzden geçtiği kadar görüşebiliyormuyuz hayır. Ama verdiğiniz bir sorumluluk var, o sorumluluk bizim aynı zamanda da Ankara`da ki işleri kovalamıza, kurumları gezmemizi kurumlardan aldığımız sözün arkasından takipkçisi olmamızı gerektiriyor. Çünkü bir söz almak yetmiyor. Tamam biz o projeyi yaparız demeleri yetmiyor. O projenin etüdünü, projesini ve nihayetininde hayata geçirilmesini takip etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla gönlümüz ne kadar burada olmak istiyor ise omuzlarımıza yüklediğimiz sorumluluk o kadar da orada olmayı gerektiyor. Oradaki işleri takip etmeyi gerektiriyor`` diye konuştu.
AK PARTİ`NİN BİZ ÇOK ŞEY YAPTIK DEME LÜKSÜ YOK
AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti teşkilatının sadece Türkiye`de değil, Dünya`da büyük bir teşkilat olduğunu ifade etti.
Milletvekili Arsalan; ``Dünyanın her tarafına gidiyoruz. AK Parti teşkilatları sadece Türkiye`nin değil, AK Parti teşkilatları dünyada büyük bir teşkilat. İşte yüzde 50 oyunda verdiği sorumlulukla bu teşkilatlarımızın gevşeme lüksü yok. Bu teşkilatlarımızın AK Parti olarak biz çok yaptık yeter deme lüksü yok. Ne kadar çok şey yaparsanız daha çok şeyin sorumluluğunu alırsınız. Biz o bilinçle haraket ediyoruz. Kars`ın geleceği bir yılla, iki yılla sınırlı değil. Kars`ın 5 yıllık, 10 yıllık, 20 yıllık hatta 50 yıllık geleceğini planlamamız lazım. İşte bu gayret ile bugünkü projelerin dışında 5 yıllık, 10 yıllık projelerinde çalışmlarını yapıyoruz ki, ilgili kurumlarada bunları dinlettirelim tabiri caizse kar suyunu onların kulaklarına kaçıralım. Ve 3 sene sonra, 5 sene sonra gündeme yeni gelmesin. 5 senelik eveliyatı olsun onun için projlerin peşinden koşuyoruz. Biz hükümet eden, biz iktidarda olan partinin milletvekilleri olduğumuza göre, tabiki seçmendende oy istiyoruz. Kimileri veriyor. Kimileri vermiyor ama her iki kişiden biri oy vermişse bir sorumluluk yüklemişse omuzumuza işte o zaman bütün vatandaşlara hizmet etmek bizim sorumluluğumuz ve bizim görevimiz. Biz bunu böyle kabul ediyoruz. Biz Aktaş Sınır kapısı üzerinden doğuya doğru Gürcistan`a Azerbaycan`a Orta Asya`ya gidebilmeliyiz. Biz Iğdır üzerinden İran`a Nahçıvan`a Pakistan`a gidebilmeliyiz. Onu önemsiyoruz. Biz Kuzey-Güney koridoru diye bahsettiğimiz Karadeniz`den Gürcistan`da gelecek yolu bölünmüş ve sıcak asafalt haline getirerek Kars`a kolay erişimi Kars`tan da Iğdır üzerinden, Doğubeyazıt üzerinden Van`a, Irak`a, Suriye`ye, İran`ın Güneyine inecek bir koridorun kesişim noktasında olmak istiyoruz. Bunun için ulaştrma alt yapıları bizim için çok çok önemli yine Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesi bir dünya projesi onunla birlikte Lojistik Merkezi bizim için çok çok önemli. Oda ona parelel olarak bitecek ve hep söyledik. Bizim için, ensafımız için, insanımız için istihdam demek. Sıcak paranın dönmesi demek onun önemsiyoruz. Yeni terminal binasını, yeni havaalanını önemsiyoruz. Terminal binası yavaş yavaş ortaya çıkıyor. İnsanımız onun farkında görüyor`` şeklinde konuştu.
Daha sonra Belediye Başkanı nevzat Bozkuş`ta belediye çalışmları ve projeleriyle ilgili bilgiler verdi. Yapılan konuşmların ardından toplantının devamı basına kapalı olarak devam etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.