YEREL HABERLER - 21 Nisan 2012 Cumartesi 14:20

MİNİKLERDEN ``˜ŞİDDETE SON` ÇAОRISI

A
A
A
MİNİKLERDEN ``˜ŞİDDETE SON` ÇAОRISI

Nazilli Nazlı Kız Anaokulu öğrencileri, ``˜Çocuğa Şiddete Hayır` konulu resim sergisi açtı.
Okul öğrencilerinin yaptığı ve 150 küçük, 20 büyük resmin sergilendiği serginin açılışını Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Seydi Salman, İlçe Emniyet Müdürü Atıf Şahin ve Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, minik öğrencilerle birlikte yaptı. Migros`ta açılan serginin 1 hafta boyunca açık kalarak alış-veriş yapmaya gelen vatandaşlar için sergileneceği öğrenildi.
``PROBLEMLER ÇOCUKLARA YANSITILMAMALI``
Nazlı Kız Anaokulu Müdürü Fatma Aydın serginin açılışında yaptığı konuşmada, sergiyi öğrencileri şiddete karşı bilinçlendirmek için açtıklarını söyledi. Sergide, okulda eğitim gören 145 öğrencinin kendi yaptıkları resimlerinin sergilendiğini belirten Aydın, ``Bu sergiyi, insanlar üzerinde çocuğa şiddet ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla açtık. Çocuklara şiddete yönelik çizgi filmler ve haberler izlettirilmemelidir. Aile içi problemler çocuklara yansıtılmamalıdır. Aileler çocukların önünde tartışmamalı ve kavga etmemelidirler. Aksi halde bu olaylarla karşılaşan çocuklar daha hırçın oluyorlar. Farkında olmadan da çevrelerine zarar veriyorlar. Burada sergilenen eserler 4, 5 ve 6 yaş çocuklar tarafından yapıldı. Resimlerin bir de hikayelerini yazdılar. Çocukların bilinç altında oluşan bu olaylar ve hikayeler onların iç dünyalarını yansıtıyor. Bu sayede çocuklarında ev içinde, ev dışında, çevresinde gördüğü veya yaşadığı şiddeti göstermiş oluyor`` dedi.
Sergiyi minik öğrencilerle gezen Kaymakam Mehmet Okur ise, okul yönetimi, öğretmenleri ve öğrencileri kutladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden trafik sorununa çözüm için önemli adım Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı işbirliği ile Yeni Dörtyol Köprülü Kavşağı ve yeni nesil kavşak ihaleleri gerçekleştirildi. Efeler ilçesi şehir geçişi trafiğinde önemli düzeyde rahatlamaya ve seyahat sürelerinin kısalmasına neden olacak dev proje başlıyor. Yeni Dörtyol Köprülü Kavşağı, Eski Dörtyol Kavşağı, Kadın Doğum Hastanesi Kavşağı, Işıklı Yolu Kavşağı, Bayındırlık Kavşağı ve Eski Otoyol Gişeleri Kavşağı ile Efeler’e 18 kilometre uzunluğunda yeni kuzey güney doğrultulu çevre yolu yapılması ve Tabakhane Çayı üzerindeki köprünün genişletilerek yenilenmesini içeren dev projede ihale gerçekleştirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçecek ve yatırım maliyeti 2 buçuk milyar Türk Lirası’nı aşan projenin tümünün iki yıl içerisinde tümüyle tamamlanması bekleniyor. Proje tamamlandığında Efeler şehir içi geçişi tümüyle katlı kavşak ve akıllı yeni nesil kavşaklara kavuşmuş olacak. Bununla birlikte Muğla yolu güzergahından itibaren de Zeybek Mahallesi ve Mimar Sinan Mahallesi’ne kadar Efeler’de ikinci bir ana ulaşım güzergahı ortaya çıkacak. "Aydın ulaşımında çığır açıyoruz" Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; "Aydın ulaşımında çığır açacak, trafik yoğunluğunu kalıcı bir biçimde azaltacak, ulaşımda akıllı sistemleri kullanacak bu projeleri Aydın basını ve kamuoyu ile paylaşmış, hızla uygulama projelerinin tamamlanarak yapım ihalelerini gerçekleştireceğimizi ifade etmiştik. Bugün de Karayolları Genel Müdürlüğümüz ile birlikte Efeler ilçemizin ulaşım altyapısının çehresini baştan aşağı değiştirecek olan bu projelerin yapım ihalesini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aydınımıza hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. Projeleri iki yıl sonunda tamamlamayı hedeflediklerini de ifade eden Başkan Çerçioğlu, "İlk etapta bir yıl içerisinde Tabakhane Köprüsü’nü yenileyerek genişletecek ve Yeni Dörtyol Kavşağımızda hayata geçireceğimiz köprülü kavşağımızı da Aydınlı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Eş zamanlı olarak 18 kilometre uzunluğunda Kuzey-Güney Çevreyolu inşaatı ve diğer kavşaklarımızın da imalatını tamamlayarak 2 yıl sonunda Efeler ilçesinde bambaşka bir ulaşım altyapısını Aydın halkımızın hizmetine sunmuş olacağız" ifadelerini kullandı. Bir ay içerisinde projelerin yapımına başlanacağı ifade edilirken, Söke ve Nazilli ilçelerinde gerçekleştirilecek kavşak projeleri için de çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu bilgisine ulaşıldı.