YEREL HABERLER - 21 Nisan 2012 Cumartesi 18:52

DÜNYA ÇOCUKLARI PERFORMANSLARIYLA BÜYÜLEDİ

A
A
A
DÜNYA ÇOCUKLARI PERFORMANSLARIYLA BÜYÜLEDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği Çocuk Festivali gala programıyla devam etti.
Özellikle Afrika`dan gelen çocuklar sempatik tavırlarıyla dikkat çekerken ülkelere özgü kıyafetler gökkuşağını andırdı. Farklı oyunlar ve kıyafetler içerisindeki dünya çocukları birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Festival kapsamında Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi`nde düzenlenen Kocaeli Çocuk, Eğitim ve Eğlence Fuarı`nda gerçekleştirilen gala programına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Sibel Gönül ve Mehmet Ali Okur, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü Abdülkadir Kaya, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, dünya çocukları ve Kocaelili çocuklar ile aileleri katıldı.
Özel gala programında, dünyanın 41 ülkesinden Kocaeli`ne gelen 1000 çocuk yöresel kıyafetleri içinde yörelerine has oyunları sergiledi. Sempatik tavırlarıyla beğeni toplayan çocuklar zaman zaman salonun içine, seyircilerin arasında karışarak vatandaşlarla kaynaştı. Programda günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Karaosmanoğlu, ``Dili, rengi, ırkı ne olursa olsun bütün dünya çocukları burada. Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Bizler istiyoruz ki hiçbir çocuğumuzun ülkesi işgal edilmesin, hiçbir çocuğumuz gözyaşı dökmesin. Çocuklarımıza yapılan her türlü baskı ve şiddeti reddediyoruz. Türkiye`de de artık bir aileniz var`` dedi.
Öte yandan etkinliği dünya çocuklarının aileleri de kendi ülkelerinden izleme imkanı buldu. Kocaeli TV ve TV 41 televizyonları tarafından canlı olarak yayınlanan gala programı, bu kanalların internet sitesinden de canlı olarak verildi. Kocaeli`nden verilen barış mesajları tüm dünyaya ulaşırken çocukların aileleri de kendi ülkelerinden programı izledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından ülkelerin grup liderlerine bu TV kanallarının web adresleri ve canlı yayını izleyebilmek için gerekli bilgileri verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Kula’da engelliler haftası kutlamaları başladı Kula’da 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü tarafından kutlama programı düzenlendi. Hafta kapsamında başlanan etkinlikler 16 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Kula Yunus Emre Kent Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü tarafından çelenk sunuldu. Çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Çelen sunma programının ardından bando takımı eşliğinde protokol üyeleri, Kula Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü ile Akhisar Rehabilitasyon Merkezi sakinleri kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Ellerinde engellilere yönelik farkındalık pankartları bulunan kurum sakinleri, vatandaşlar tarafından alkışlanarak desteklendi. Haftanın önemine binaen 16 Mayıs tarihine kadar bahçe ve salon oyunları, sinema etkinlikleri, kitap okuma etkinliği, çevre temizliği etkinliği ile kurum ziyaretleri gerçekleştirilecek. Hafta kapsamında düzenlenen etkinliklere Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir, Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Mustafa Kılıç, Hakim Yeşim Özoluk, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş başkanları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Konya Karatay’da altyapı ve asfalt çalışmaları aralıksız sürüyor Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi vatandaşların daha güvenli ve konforlu yollarda seyahat edebilmeleri amacıyla asfalt çalışmalarına devam ediyor. Karatay Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezi veya merkeze en uzak mahalle ayrımı yapmaksızın vatandaşların güvenliği ve konforlu ulaşımı için ilçenin birçok yerinde yol yapım, asfaltlama, onarım ve bakım çalışmaları yapıyor. Ekipler, bu çerçevede Hilal Caddesi’nde asfalt serimi çalışmalarını tamamladı. Yapılan yenileme çalışmasıyla Ahmet Hamdi Göğüş Caddesi ile Adana Çevre Yolu arasında bulunan bölüm daha konforlu ve güvenli hale geldi. “Hemşehrilerimizin rahatını önemsiyoruz” Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay’ın tamamında yoğun bir altyapı çalışması yürüttüklerini belirterek, hedeflerinin vatandaşın rahatı ve mutluluğu olduğunun belirtti. Başkan Kılca, “Hemşehrilerimizin gidecekleri yerlere rahatça ulaşmasını önemsiyoruz. Bu çerçevede de ekiplerimiz, bugüne kadar olduğu gibi yeni dönemde de 7 gün 24 saat sahada çalışarak planlaması tamamlanan altyapı yatırımlarımızı büyük bir titizlikle vatandaşın hizmetine sunuyor. Bu çerçevede ekiplerimiz, Hacıyusufmescit Mahallesi Hilal Caddesi’nde çalışma yaptılar. Karatay’ımızın yol standartlarını en üst seviyeye çıkarmak için yol yenileme ve yapım planlamalarımızı büyük bir gayretle sürdürüyoruz. Hedefimiz, Karatay’ımızın yol standardını daha da yükseltecek bu çalışmalarımızla hemşehrilerimizin daha güvenli ve daha konforlu bir yaşam sürmesine katkı sunmak. Hava şartları el verdiği sürece vatandaşlarımızın konforu için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu vesileyle, büyük bir özveriyle ara vermeden çalışan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.