GENEL - 22 Nisan 2012 Pazar 10:57

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ MUHARREM İNCE:

A
A
A
CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ MUHARREM İNCE:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şebinkarahisar İlçe Kongresi için Giresun`a gelen CHP Grup Başkan Vekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Giresun`un Görele İlçe teşkilatını ziyaret etti. İnce`nin gelişinden önce ilçe merkezini dolduran partililer kendisiyle tanışmak ve fotoğraf çektirmek için izdiham oluşturdu.
Burada bir konuşma yapan İnce, 4+4+4 eğitim tartışması ile ilgili yanlışlıkları hükümetin Kur`anla, din ve imanla örtmeye çalıştıklarını belirterek anlatılanların doğru olmadığını belirtti.
Anlatılanların doğru olmadığını anlatan İnce, şöyle konuştu: "Onlar dindar müslüman da biz değil miyiz. Biz haram yemeyiz biz kul hakkı yemeyiz. Bu yasayı gariban çocukların emeğini sömürmek için çıkardılar. Çocuklara alınacak bilgisayarlar, tabletler ve yazılımlar 2030 yılına kadar 20 milyar doları kamu ihale kanunu kapsamı dışına çıkardılar. Yani haramı Kur`anla örtmeye çalışıyorlar. Biz dinimizi imanımızı Tayyip Erdoğan`dan öğrenecek değiliz. Biz dünyanın 10 en köklü partisinden birisiyiz. Bunlara
pabuç bırakacak halimiz yok"
Bunların 2002 yılında millete `biz imam hatipliyiz haram yemeyiz` dediklerini anlatan İnce, şöyle konuştu: "Bunlar şunu söylediler, biz imam hatip lisesi mezunu, namazında, niyazında, kenar mahallelerde büyümüş fakir fukara çocuklarıyız dediler. Doğruydu hatta pek çoğunuz bunların okumalarına yardım bile ettiniz. Şimdi bunlar o insanlar değil, bunlar şimdi 5 veya 7 yıldızlı otellerde tatil yapıyor, pahalı ciplere biniyorlar."
TOSUNCUKLAR ZULÜM GÖRMEDİ
Türkiye`nin bunlardan kurtulacağını anlatan İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiçbir iktidar sonsuza kadar sürmez. Atatürk`ün bir tek şeye ihtiyacımız var oda çalışkan olmak diye bir sözü vardı şimdi bu söze biz bir ilave yapacağız bizim bir söze daha ihtiyacımız var o da cesur olmaya ihtiyacımız var. Bunlardan korkmayacağız kim bunlar 12 Eylül`le hesaplaşacaklarmış 12 Eylülde bu ülkede ülkücüler hapiste yattı solcular, devrimciler hapiste yattı. Bu tosuncuklar hapiste yattı mı bunları 12 Eylül büyüttü"
Kırsal kesimde oylarının düştüğünü dile getiren İnce, sözlerine şöyle devam etti: "Bizim oyumuz sahil kenarında çok ama içeri doğru girdikçe düşüyor. Üniversite mezunlarından çok oy alıyoruz. İlkokul mezunlarından alamıyoruz. Yani zenginlik arttıkça oyumuz artıyor. Ortada bir çelişki var. Tersi olması lazım. Bu çelişkiyi milletimize şöyle açıklamak hakaret olur, bunlar makarna ve kömürü kapıyorlar oyu da bunlara veriyorlar. Yok, böyle bir şey kabahatini ona atmayacaksın kabahati kendine atacaksın. Bizim
yapamadığımızı onlar yapmış diyeceksin. Öyle yağma yok. Makarnayı aldı kömürü aldı parayı aldı oyu verdi AK Parti`ye. Bu işin kolay tarafı. Böyle bir suçlama doğru bir suçlama değil. Bir zamanlar o gecekondular hep bize oy veriyordu şimdi ne oldu da vermiyor."
Ortada bir hata olduğunu anlatan İnce, şunları söyledi: "Kimsenin üzerine suç atmayacağız, suçu kendimizde arayacağız biz beceremedik biz yapamadık diyeceğiz. Şimdi yapacağız daha çok çalışacağız kimseye hakaret etmeden yapacağız. Milletin çıkarcı bir tarafı var mı o ayrı ama kimseye hakaret etmeden bunu çözebiliriz bunu yapabiliriz. Onlar ev ev geziyorlar sizde gezeceksiniz"
CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce`ye, Giresun CHP Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, eşlik etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Bartın’da kafa kafaya çarpışan araçlar savruldu: 5 yaralı Bartın’da karşı istikametlerde seyir halinde bulunan 2 araç, hız uyarı tabelası önünde çarpıştı. Kazada 2 kişi, su kanalına devrilen araçta sıkışırken, biri çalılık alana, araçların parçaları ise yola savruldu. Kazada 1’i ağır 5 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre Gürgenpınarı’ndan Bartın istikametine seyreden ve sürücüsünün ismi belirlenemeyen 74 ABF 264 plakalı araç ile karşı yönden gelen yabancı ülke plaka kodu bulunan ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen araç ile çarpıştı. Boğaziçi Caddesi üzerindeki hız limitlerini gösteren tabela önünde meydana gelen feci kazanın sebebinin ise aşırı hız olduğu belirtildi. Kazada çarpışmanın etkisiyle araçlardan biri yol kenarındaki su kanalına devrildi. Araç içerisinde bulunan 3 kişiden biri çalılık alana savrulurken, 2’si ise araçta sıkıştı. Diğer araç ise su kanalına ramak kala durmayı başarırken içerisindeki 2 kişi de yaralandı. Hava yastıkları açılan araçta bulunanların hafif şekilde yaralandığı öğrenilirken, araç içerisindeki kan izleri ise dikkat çekti. Her iki araçtan kopan parçalar yola ve yol kenarına savruldu. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan 2 yaralı, itfaiye, polis ve sağlık ekiplerinin yürüttüğü başarılı çalışma ile kurtarılarak, ambulansa bindirildi. Yabancı plakalı araçta bulunan ve yaralanan 2 kişinin ise gurbetçi olduğu kaydedildi. Olay yerine gelen polis ekipleri yolda başka bir kazanın yaşanmaması için güvenlik tedbiri aldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar, Bartın’daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada yaralanan 5 kişiden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazanın ardından trafiğin kontrollü bir şekilde sağlandığı yol, yürütülen temizlik çalışması ve aracın su kanalından kurtarılması çalışmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.
Adana Baraj göletlinde kaybolan adamın cansız bedenine 17 gün sonra ulaşıldı Adana’nın Kozan ilçesinde Ramazan Bayramı’nın 2’nci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de yüzerek karşıya geçmeye çalışırken kaybolan 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken’in (35), jandarma su altı robotu ile 17 gündür süren arama çalışmasında cansız bedenine gece saatlerinde ulaşıldı. Ankara’dan Kozan’a Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için gelen 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de balık tuttuktan sonra baraj göletlinde yüzerek karşıya geçmek isterken bir anda gözden kayboldu. 3 çocuk babası Oktay Sarıtiken’in 17 gündür süren arama kurtarma çalışmasında su altı robotları cansız bedenine ulaştı. Sarıtiken’in cansız bedenine 35 metre derinlikte ulaşıldı Ankara’dan ilçeye gelen Jandarma ekipleri, su altı robotu ile gece saatlerinde yaptığı aramada Sarıtiken’in 35 metre derinlikte ve baraj göletine girdiği yerden 100 metre açıkta cansız bedenine ulaşıldı. 17 gündür Sarıtiken ailesi ve mahallelinin acı bekleyişi sürerken Muhtar Mızrak Acar 17 gündür bir haber almayı beklediklerini ifade ederek "Arama çalışması günlerdir aralıksız sürdü. Çok şükür cenazemize ulaştık. Jandarma ekiplerine ve AKOM ekiplerine teşekkür ederiz Allah razı olsun” dedi. Sarıtiken’in cenazesi Adana adli tip kurumuna gönderildi.