GENEL - 22 Nisan 2012 Pazar 15:11

BAОPINARKÖYÜ MUHTEŞEM BİR CAMİYE KAVUŞTU

A
A
A
BAОPINARKÖYÜ MUHTEŞEM BİR CAMİYE KAVUŞTU

2009 yılında yapımına başlanan Bağpınar köyü camisi yapılan törenle ibadete açıldı.
Cami açılışına, kendisi de Bağpınarlı olan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Erbaa Kaymakamı Erdal Çakır, Tokat İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Erbaa İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan, Bağpınar köyü muhtarı Mithad Yılmaz ve köy sakinleri katıldı.
Köyde hayatını kaybedenler ve şehitleri için yapılan saygı duruşu, dualar ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan törende, Erbaa İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan ilk konuşmayı yaptı. Ceylan yaptığı konuşmada, "Caminin yapımına 2009 yılında başlandı ve 3 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı. Cami 450 metrekare açık alan 180 metrekare kapalı alan üzerine inşa edildi. Cami çağımızın en son inşaat teknikleriyle yapıldı. Camide aynı anda 500 kişinin ibadet edebilecek. Böyle bir caminin Bağpınar köyüne
kazandırılması aşamasında her kimin bir katkısı varsa onlara bu camide yapılacak ibadetler kadar sevap verilecektir. Zaten bu yardımı yapanların da bunu hesap ederek yaptıklarına eminim" diyerek bu eserle gurur duyduklarını ifade etti.
Tokat İl Müftüsü Abdurrahman Koçak açılış sırasında yaptığı konuşmada, "Kardeşlik hukukunun en güzel yaşandığı mekanlardan birinin camiler olduğunu belirtmekte fayda var. Hz. Peygamberin mescitleri her zaman önemsediğini, camilerin birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, dayanışmanın merkezi olduğunu her zaman ifade etti. Cami tabirinin bizim milletimiz tarafından kullanıldığını, anlamının müminleri cem eden toplayan ibadet edilen yerdir. Milletimizin de bir olsun, beraber olsun, büyük olsun, güçlü olsun
diye mabedine cami adını verdiğini biliyoruz. Cami içerisinde senlik, benlik yok. Çekişmeye, dargınlığa kırgınlığa yer olmadığı aşikar. O nedenle caminin yapımında maddi-manevi katkısı olan herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum" diyerek, Bağpınar köyü sakinlerine hayırlı uğurlu olmasını, birlik ve beraberliğe vesile olmasını diledi.
Adalet ve Kalkınma Partisi Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ise yaptığı konuşmada, "Doğup büyüdüğüm köyümde caminin açılışında bulunmaktan son derece mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Caminin yapımında köyde ve köy dışında yaşayan herkesin büyük katkısı olduğunu da biliyorum. Camimizin yapımında emeği geçen tüm köylülerime ve köyümüz dışında da katkı verenlere teşekkür ediyorum. Üstelik de camimizin açılışının Kutlu Doğum Haftası`na gelmesi de ayrıca bizleri sevince gark etti" dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Tokat Valisi Şerif Yılmaz ise konuşmasında şunları söyledi: "İçinde yaşadığımız Kutlu Doğum haftasında güzel bir günü sizinle birlikte yaşıyoruz. Öncelikle Kutlu Doğum Haftanızı tebrik ediyorum. Değişik vesilelerle Bağpınar Köyü`ne geldiğimizde burada küçük bir cami olduğunu gördük, cami cemaate yetmiyordu. Kısa sürede yeni bir caminin yapılıp ibadete açılmasından dolayı mutluluk duydum. Camiler birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin, millet olarak bir arada yaşadığımız
ana unsurlarından bir tanesidir. İnsanlarımız hayır etme yarışındalar. Ağırlıklı olarak hayırseverlerimizin katkısıyla bu cami yapıldı. Devlet olarak, millet olarak bir arada yaşamak istiyorsak bizi bir arada tutan değerleri muhafaza edip, geleceğe taşımamız gerekiyor. Önemli olan bina olarak cami yapmak değildir. Camilerin ziyneti cemaattir. Buna özellikle gençlerimizin dikkat etmesi lazım. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız Kutlu Doğum Haftasında "Kardeşlik" temasını seçmiştir. Kardeşliğimizin,
birliğimizin ana unsuru olan böyle eserlere destek veren herkese, camimizin yapımından bugüne gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Bağpınar köyü muhtarı Mithad Yılmaz ise yaptığı açıklamada, "Köyümüze yaptırdığımız camimizin açılışına katılan başka köylümüz olan milletvekilimiz Zeyid Aslan`a, Tokat Valimiz Şerif Yılmaz`a, il ve ilçe müftülerime çok teşekkür ediyorum. Bu caminin yapımıyla birlikte köyümüz kendisine yakışan bir ibadethaneye kavuştu. Bizler bunun sevincini ve gururunu yaşıyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti’nin bayramlaşma programı belli oldu AK Parti’nin Kurban Bayramı dolayısıyla partilerle gerçekleştireceği bayramlaşma programı belli oldu. AK Parti’nin Kurban Bayramı dolayısıyla partilerle gerçekleştireceği bayramlaşma programı belli oldu. Takvime göre AK Parti Kültür ve Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın başkanlığında Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi ve Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Genel Merkez Gençlik Kolları MYK Üyesi Abdullah Uçan’dan oluşan heyet, 28 Mayıs Perşembe günü siyasi parti temsilcilerini kabul edecek. AK Parti’ye CHP, MHP, HÜDA PAR, Anavatan Partisi, BBP, DSP, İYİ Parti, Vatan Partisi, DEM Parti, Doğru Yol Partisi, Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi, Gelecek Partisi, Anahtar Parti, DEVA Partisi ve Türkiye İttifakı Partisi ziyarette bulunacak. AK Parti’nin diğer siyasi partileri ziyaretini ise iki ayrı heyet gerçekleştirecek. Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Adıyaman Milletvekili Resul Kurt’un başkanlığında Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Fatma İlkcan Aksu ve Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Yunus Emre Şahin’den oluşan heyet, CHP, HÜDA PAR, BBP, İYİ Parti, DEM Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’ni ziyaret edecek. Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Kerem Ali Sürekli’nin başkanlığındaki Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Saniye Enfiyeci ve Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Mustafa Emre Çelik’ten oluşan heyet ise MHP, Anavatan Partisi, DSP, Vatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Yeniden Refah Partisi, Anahtar Parti ve Türkiye İttifakı Partisi’ni ziyaret edecek.