GENEL - 22 Nisan 2012 Pazar 16:01

AMASRA`DA TERMİK SANTRAL EYLEMİ

A
A
A
AMASRA`DA TERMİK SANTRAL EYLEMİ

Amasra ilçesine yapılması düşünülen termik santrale karşı çıkanlar, eylem yaptı. Yaklaşık bin kişi ellerinde pankart ve sloganlarla termik santrale "hayır" dedi.
Bartın`ın Amasra ilçesinde düzenlenen termik santral eylemine Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Amasra Belediye Başkanı Mehmet Emin Timur, Bartın Platformu üyeleri, Ankara, İstanbul, Yavola, Zonguldak, Düzce, Karabük ve Kastamonu`dan gelen yerli tatilciler katıldı. Termik santrale karşı olan vatandaşlar, alkış ve ellerindeki pankartla termik santral yapmak isteyen şirketi protesto etti. Yine vatandaşlar, düdük ve ıslıklarla protestolarını sürdürdü. Eylem sırasında konuşan Bartın Belediye Başkanı Cemal
Akın, termik santralin yapılmaması için herkesin gereken tepkiyi vermesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "Bartın Belediye Başkanı olarak hiçbir zaman doğacak çocuklarımıza, torunlarımıza şunları demeyeceğim. `Ben korktum, ben çekindim, ben tırstım, onun içinde ben bir şey diyemedim` demeyeceğim. Buradaki vatandaşlarımızda demeyecektir. Şu an Bartın doğalgazına kavuşmak üzere iken, yılda 20 bin ton kömür yakılıyordu. Doğalgazın gelmesiyle biz çevre kirliliğinden kurtulacağız. Diğer yandan günde 40 bin
ton kömür yakılacağı ifade edilen termik santrale nasıl `evet` diyebiliriz. `Evet` diyenlerin akıllarına şaşarım"
Amasra Belediye Başkanı Emin Timur ise, bugün burada alınan karara isyan ettiklerini belirterek şunları söyledi: "Amasra`nın balığını, doğasını, tarihini yok edecekler, ona isyan ediyoruz. Çocuklarımıza, gençlerimize bugün kü gibi bir Amasra bırakamayacağız. Belirli sermaye grubu insanlar sırf kendi gelirlerinin artması için Amasra`da termik santral kuracaklar. 1460 yılında Fatih Sultan Mehmet Han`ın `Çeşmi Cihan bu mu ola` dediği Amasra 552 yıl sonra `La la bu güzelliği bitirecek Hema`mı ola?` böyle mi
olacak? Hayır, olmayacak"
Konuşmaların ardından çocuklar tarafından hazırlanan tiyatro gösterileri sergilendi. Eyleme katılan vatandaşlar, "Termik santral istemiyoruz", "Termiksiz yaşam istiyoruz" sloganları attı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gazi Konut’ta hedef erişilebilir ve yakın yaşam Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Gazi Konut projesi kapsamında Organize Sanayi Bölgesi çalışanları servislerle örnek dairelere taşındı, çalışanlar hem ulaşım avantajına hem de ödeme şartlarına dikkat çekti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraki Gazi Konut, Kuzeyşehir’de hayata geçirdiği konut projesinin tanıtımı için Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışanları fabrikalardan servislerle alarak örnek dairelerle buluşturdu. Tanıtım kapsamında projeyi yerinde inceleyen çalışanlar, hem yaşam alanlarını hem de ulaşım ve ödeme imkanlarını değerlendirdi. "OSB’ye yakın olması zaman açısından büyük kolaylık" Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan Ferdi Kılıç, örnek daireleri gezdiğini belirterek, "Örnek daireler yaşama uygun. Hem evliler hem de bekarlar için tercih edilebilecek bir yer. Yaşanacak bir ortam sunuyor" dedi. Projenin konumuna değinen Kılıç, Organize Sanayi Bölgesi’ne yakınlığın günlük yaşamı doğrudan etkilediğini ifade ederek, "OSB’ye yakın olması zaman açısından büyük kolaylık sağlıyor. Ulaşım süresi ciddi şekilde azalıyor. Bu da yaşamı daha rahat hale getiriyor" diye konuştu. Her bütçeye uygun konut imkanı sunan Fatma Şahin’e teşekkür Kılıç, konutların genel yapısına ilişkin değerlendirmesinde ise "Gezdik, gördük. Yaşama uygun bir yer. Ev almak isteyenler için değerlendirilebilecek bir proje" ifadelerini kullandı. Projeye ilişkin değerlendirmesinde Fatma Şahin’in çalışmalarına da değinen Kılıç, "Çalışan kesim için bu tür imkanların sunulması önemli. Her bütçeye uygun konut alma imkanı oluştu. Bu nedenle teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. "İmkanı olmayan aileler için kolaylık sağlanmış" Fabrika işçisi Bedirhan Hanar da projeyi inceleyen isimler arasında yer aldı. Hanar, daha düzenli bir yaşam alanı arayışıyla projeye yöneldiklerini belirtti. "Öncelikle böyle bir imkan sunulması önemli. Ödeme şartları uygun. İmkanı olmayan aileler için kolaylık sağlanmış" diye konuştu. Kuzeyşehir bölgesine ilişkin değerlendirmesinde Hanar, bölgenin fiziksel ve sosyal yapısına dikkat çekerek, "Havası temiz, düzenli bir yer. Araç yoğunluğu yok denecek kadar az. Çocuklar bina etrafında rahatça vakit geçirebiliyor, oyun alanları mevcut" dedi. Dairelerin planlamasına da değinen Hanar, "2+1 ve 3+1 dairelerin oturumu iyi. Hem kullanışlı hem ferah. Ödeme şartlarıyla birlikte değerlendirildiğinde tercih edilebilir bir yapı sunuyor" ifadelerini kullandı. "Salonu, çocuk odası ve mutfağı geniş ve kullanışlı" Projeyi inceleyen bir diğer isim Erkan Selimoğlu ise evli ve üç çocuk babası olduğunu aktararak, dairelerin aile yaşamına uygun şekilde tasarlandığını söyledi. Selimoğlu, "Salonu, çocuk odası ve mutfağı geniş ve kullanışlı. Bir aile için yeterli bir alan sunuyor" dedi. Selimoğlu, ulaşım avantajına ilişkin ise "Şehir merkezinde yaşayanlar uzun süre yolda kalıyor. Burada ise 5-10 dakika içinde Organize Sanayi Bölgesi’ne ulaşmak mümkün. Bu önemli bir kolaylık" diye konuştu.
Samsun Samsun’da veli sınıfı bastı, öğretmenler basın açıklaması ile tepki gösterdi Samsun’da bir ilkokulda görevli öğretmen, ders sırasında bir veli tarafından hakaret, tehdit ve saldırı girişimine maruz kaldı. O anlar cep telefonu kamerasına yansırken, meslektaşları Selma Yavuz Şenel için okul önünde basın açıklaması yaptı. İlkadım ilçesindeki Mustafa Kemal İlkokulu’nda görevli sınıf öğretmeni Selma Yavuz Şenel, ders sırasında bir veli tarafından sınıfına zorla girilmek istendi. Olay anında sınıftaki öğrenciler korkudan gözyaşlarını tutamadı. Cep telefonu ile kaydedilen görüntülerde veli, "Benim çocuğumun sınıfını değiştireceksiniz. Şimdi girerim, bağıracağım, okulu da ayağa kaldıracağım. Diğer öğrenciler beni ilgilendirmiyor" diyerek sınıf kapısını tekmeledi. Çevredeki kişiler veliyi uzaklaştırmaya çalıştı. Olay anını kaydeden Şenel, "Çocukların yanında yapılanı görüyor musunuz? Bana bir şey fırlattı" dedi. Sınıfa giren diğer öğretmenler ise gerginliği yatıştırmaya çalıştı. Bugün ise eğitim camiası sendikaları, olayın yaşandığı Mustafa Kemal İlkokulu önünde basın açıklaması yaptı. Sendikalar adına açıklama yapan Murat Yavuz, "Bugün ülkemizde hâlâ eğitim emekçileri sözlü ve fiziki saldırılara uğruyor. Okullara kadrolu görevliler atanmalı, önleyici tedbirler alınmalıdır" ifadelerini kullandı. Olay hakkında hukuki süreç başlatıldı.
Manisa Yunusemre Belediye Meclisinde 46 madde karara bağlandı Yunusemre Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda 46 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda belediyenin faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edilirken, meclis başkanvekilleri, encümen üyeleri ve komisyon üyeleri de belirlendi. Yunusemre Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Semih Balaban başkanlığında Yunus Emre Kültür Parkı İrfan Meclisi’nde gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda toplam 46 gündem maddesi ele alındı. Toplantıda belediyenin faaliyet raporu da meclisin oyuna sunuldu. Oylama sırasında Belediye Başkanı Semih Balaban yerini Meclis Başkanvekili Zühre Karabulut’a bıraktı. Yapılan oylamada faaliyet raporu; CHP ve İYİ Parti’nin kabul, AK Parti ve MHP’nin çekimser oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi. Mecliste ayrıca Yunusemre ilçesinde bulunan 38 mahalleye ek olarak Şamar, Çamlıca, Bostanlar, Avdal, Üçpınar, Gülbahçe, Küçüksümbüller, Büyüksümbüller, Ortaköy, Bağyolu, Beydere, Sarınasuhlar, Yağcılar ve Osmancalı mahallelerinin kırsal mahalle statüsüne dahil edilmesi talebi görüşülerek kabul edildi. Söz konusu madde değerlendirilmek üzere Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne sevk edildi. Toplantıda ayrıca bir sonraki yerel seçimlere kadar görev yapacak meclis birinci ve ikinci başkanvekilleri kapalı oylama ile belirlendi. Yapılan oylama sonucunda Güleycan Uzun ve Zeliha Oğur başkanvekili olarak seçildi. Meclis katipliği seçimleri de kapalı oylama ile gerçekleştirildi. Asil üyeliklere Pınar Kına ve Mertcan Üreten, yedek üyeliklere ise Eylem Şahin ve Faruk Östlüer seçildi. Encümen üyeliği için yapılan gizli oylama sonucunda ise Yelda Çevikoğlu, Mehmet Sargın ve Haydar İzci encümen üyesi olarak belirlendi. Meclis toplantısında ayrıca İmar, Sosyal Yardım Yaşlı Engelli Çocuk Kadın, Çevre ve Sağlık, Gençlik Spor ve Eğitim, Kültür ve Sosyal İşler, Plan ve Bütçe, Kırsal Bölge Kalkınma ve Mahallelere Hizmet, İdari ve Hukuk İşleri, Kentsel Dönüşüm, Sanayi, Bilişim ve Teknoloji, Afet ve Sokak Hayvanları Koruma komisyonlarında bir yıl süreyle görev yapacak üyeler de açık oylama ile belirlendi. Yunusemre Belediye Meclisi’nde CHP’nin yeni grup başkanvekili Ayça Çiğdem Kököz oldu. Toplantı sonunda söz alan Belediye Başkanı Semih Balaban, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak 3 Nisan Cuma günü gerçekleştirilen açılış programına katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e, CHP örgütlerine ve yoğun yağışa rağmen programa katılan vatandaşlara teşekkür etti. Yunusemre Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nın ise 5 Mayıs Salı günü saat 18.00’de Yunus Emre Kültür Parkı İrfan Meclisi’nde yapılması kararlaştırıldı.
Sinop Sinop’ta iki büyük fuar aynı anda açılacak Sinop, 15-21 Haziran 2026 tarihleri arasında eş zamanlı olarak düzenlenecek iki büyük fuarla hem tarım hem inşaat ve yaşam sektörlerini bir araya getirecek. Fuarlar kapsamında, "Sinop Tarım, Hayvancılık, Gıda ve Teknolojileri Fuarı" ile "North Expo İnşaat, Yapı, Mobilya, Yaşam, Ev Tekstili ve Hediyelik Eşya Fuarı" aynı tarihlerde gerçekleştirilecek. Çok sayıda sektörü buluşturacak organizasyonda firmalar yeni iş bağlantıları kurma fırsatı yakalarken, ziyaretçiler farklı alanlardaki yenilikleri tek noktada inceleyebilecek. Sinop’ta bir ilk Sinop Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı Salim Akbaş, tanıtım toplantısında, fuarın şehir için önemli bir adım olduğunu belirterek, "Bugün ilimizde ilk kez düzenlenecek bir fuarın tanıtım toplantısını gerçekleştiriyoruz. Fuar alanı olarak eski Örsan Tekstil fabrikasının uygun olduğu değerlendirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin onayıyla fuar takvimine alındı. Böylece Sinop’ta bir ilki gerçekleştirmiş olacağız" dedi. Tarım ve turizm bir arada İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem ise fuarların tarımsal gelişim açısından önemine değinerek, "Sinop sadece turizmle değil, tarımsal üretimle de öne çıkıyor. Özellikle iç kesimlerde çeltik, buğday, arpa ve yem bitkileri üretimi yapılıyor. Su ürünleri yetiştiriciliğinde Türkiye birincisiyiz. Bu tür fuarlar yeni teknolojilerin üreticilere ulaşmasını sağlıyor" ifadelerini kullandı. Programa ayrıca Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Karaduman, İl Ticaret Müdürü Yavuz Selim Aykan ve muhtarlar katıldı. Fuarlar her gün 10.00 ile 22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.