GENEL - 22 Nisan 2012 Pazar 16:01

AMASRA`DA TERMİK SANTRAL EYLEMİ

A
A
A
AMASRA`DA TERMİK SANTRAL EYLEMİ

Amasra ilçesine yapılması düşünülen termik santrale karşı çıkanlar, eylem yaptı. Yaklaşık bin kişi ellerinde pankart ve sloganlarla termik santrale "hayır" dedi.
Bartın`ın Amasra ilçesinde düzenlenen termik santral eylemine Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Amasra Belediye Başkanı Mehmet Emin Timur, Bartın Platformu üyeleri, Ankara, İstanbul, Yavola, Zonguldak, Düzce, Karabük ve Kastamonu`dan gelen yerli tatilciler katıldı. Termik santrale karşı olan vatandaşlar, alkış ve ellerindeki pankartla termik santral yapmak isteyen şirketi protesto etti. Yine vatandaşlar, düdük ve ıslıklarla protestolarını sürdürdü. Eylem sırasında konuşan Bartın Belediye Başkanı Cemal
Akın, termik santralin yapılmaması için herkesin gereken tepkiyi vermesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "Bartın Belediye Başkanı olarak hiçbir zaman doğacak çocuklarımıza, torunlarımıza şunları demeyeceğim. `Ben korktum, ben çekindim, ben tırstım, onun içinde ben bir şey diyemedim` demeyeceğim. Buradaki vatandaşlarımızda demeyecektir. Şu an Bartın doğalgazına kavuşmak üzere iken, yılda 20 bin ton kömür yakılıyordu. Doğalgazın gelmesiyle biz çevre kirliliğinden kurtulacağız. Diğer yandan günde 40 bin
ton kömür yakılacağı ifade edilen termik santrale nasıl `evet` diyebiliriz. `Evet` diyenlerin akıllarına şaşarım"
Amasra Belediye Başkanı Emin Timur ise, bugün burada alınan karara isyan ettiklerini belirterek şunları söyledi: "Amasra`nın balığını, doğasını, tarihini yok edecekler, ona isyan ediyoruz. Çocuklarımıza, gençlerimize bugün kü gibi bir Amasra bırakamayacağız. Belirli sermaye grubu insanlar sırf kendi gelirlerinin artması için Amasra`da termik santral kuracaklar. 1460 yılında Fatih Sultan Mehmet Han`ın `Çeşmi Cihan bu mu ola` dediği Amasra 552 yıl sonra `La la bu güzelliği bitirecek Hema`mı ola?` böyle mi
olacak? Hayır, olmayacak"
Konuşmaların ardından çocuklar tarafından hazırlanan tiyatro gösterileri sergilendi. Eyleme katılan vatandaşlar, "Termik santral istemiyoruz", "Termiksiz yaşam istiyoruz" sloganları attı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.