GENEL - 22 Nisan 2012 Pazar 17:43

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ SOKAK OYUNLAR ÇOCUKLARLA BULUŞTU

A
A
A
UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ SOKAK OYUNLAR ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Geleneksel Çocuk Oyunları Derneği ve Ankamall Alışveriş Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen `Sokak Oyunları` etkinliği, alışveriş merkezine gelen çocukları hiç bilmedikleri oyunlarla tanıştırdı.
Düzenlenen etkinlikle, topaç, seksek, yağ satarım, mendil kapmaca, tombik ve yakan top gibi oyunları oynayan çocukların, akranlarıyla buluşması ve sıcak ilişkiler kurarak sosyalleşmesi amaçlanıyor. Bir diğer amaç ise, hem çocukları bilgisayar başından kaldırmak hem de kültürel ve geleneksel değerleri yaşatmak.
Etkinliğin koordinatörlüğünü üstlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Derneği Sefa Balcı, yaptığı açıklamada, iki yıldır özellikle Keçiören ve Yenimahalle`de bu oyunları çocuklara kazandırmak için faaliyetler yaptıklarını belirtti. Balcı, 2023`te cumhuriyetin yüzüncü yılı dolayısıyla bir `Dünya Çocuk Oyunları` etkinliği düzenlemeyi düşündüklerini anlattı. Balcı, "Bu etkinlikte Ankamall`ın katkısı, sınıflara malzeme dağıtımı yapıldı, oyunların içinde yer aldığı bir kitap dağıttık. Bu malzemelerin dağıtımında
bize sponsor oldu" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir