GENEL - 22 Nisan 2012 Pazar 18:39

MHP`Lİ OОAN: "SON DAKİKA VATANDAŞA BİR L DAHA ATTILAR"

A
A
A
MHP`Lİ OОAN: "SON DAKİKA VATANDAŞA BİR L DAHA ATTILAR"

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Fethiye Belediyesince düzenlenen bir konferansa katılmak için Muğla`ya geldi. Muğla ziyaretinde ilk olarak MHP Ortaca İlçe Yönetimini ziyaret eden Oğan, burada Suriye konusu ve 2B yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Sinan Oğan`ın ziyaretinde MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, İlçe Başkanı Av.Recep Güneş, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları ve partililer de hazır bulundu.
Sözlerine Fethiye`de yapılacak konferansla başlayan Sinan Oğan, "24 Nisan`ın arifesindeyiz. 24 Nisan`da yine Türklere karşı bir iftira kampanyası başlayacaktır. Bununla ilgili partimizin görüşlerini aktarmak için geldim. İnşallah akşam vaktiniz olursa oraya beklerim, hep beraber memleket meselesini görüşürüz" dedi.
"MADEM ÇOK ÖNEMLİ, MECLİSTE GÖRÜŞELİM"
Yaşanan Suriye sorunu ve göçmenlerle ilgili de açıklamada bulunan Sinan Oğan, "Suriye meselesi geçtiğimiz süreçteki en önemli meseldir. Biz MHP olarak, gelin şu Suriye meselesini Mecliste görüşelim dedik. Başbakan ve Dışişleri Bakanı, `en önemli mesele, Suriye meselesi` diyor. Madem bu kadar önemli, neden mecliste görüşmüyoruz? Suriye meseli gerçekten önemli bir mesele ise, Suriye`de gerçekte ne olup bittiğini halkımızın bilmesi lazım. Van`da konteyner bulamayan depremzedeler, Suriye`den kaçanlara
konforlu konteynerlar verilince soruyor; `kendi vatandaşına bunu veremiyorsan, Suriye`dekine nasıl veriyorsun?` Biz Büyük Milletiz, tabiî ki gelenlere kucak açacağız ama gelenlerin niye geldiğine bakmamız lazım. Acaba birilerinin cebine para konulup, bu tarafa getirilip, Suriye`de büyük bir dram varmış gibimi gösteriliyor, yoksa gelenlere burada eğitimden geçirilip Suriye`de iç savaş çıkartmaya mı gönderiliyor, yoksa gerçekten dram mı yaşanılıyor. Bunları görüşmek, araştırmak lazım" dedi.
"SIFIR SORUN POLİTİKASI İFLAS ETTİ"
AK Parti hükümetinin sıfır sorun politikası ile yola çıktığını hatırlatan Sinan Oğan, "En son, dün, Irak Başbakanı Maliki açıklamada bulundu, Başbakan açıklamada bulundu. Bir tek onla kavga etmemiştik şimdi onla da kavga ettik. Suriye ile kardeş Esat`tık, şimdi kalleş Esat olduk, İran`la düne kadar batıya karşı beraber hareket ediyorduk, bugün düşman haline geldiler, Irak`ta tek muhatabımız Barzani kaldı. Düne kadar bir Kürt kedisin bile Türklere vermem diyenler, bugün Başbakan`ın bölgede tek muhatabı
haline geldi.
Dün Irak`ta Türkmen bölgesinde Türkmen bayrakları bölgedeki Peşmergeler tarafından yırtıldı, yere atıldı ve hakaret edildi. Bu mudur büyük devlet olmak? Bölgede yaşanan gelişmeleri, maalesef Amerika gözlüğü ile hükümet değerlendiriyor. Orada Türkmenler bizim muhatabımız olması gerekirken, bugün bizim oradaki muhatabımız Peşmerge lideri oldu. Bazen küstahca açıklamalarda da bulunuyor, gelin PKK ile barışın, size aynı masada oturtayım şeklinde akılda vermeye kalkıyor. Türkiye büyük devletse onun gereğini
yapmalı, oradaki Türkmenleri muhatap almalı, bölgede savaşan taraflar varsa onları barış masasına oturtmalıdır. Yoksa tarafgir bir tavırla bölgede hareket ederse, ne yazık ki Türkiye`nin ve Davutoğlu`nun sıfır sorun politikasını iflas ettiğini gördük ama bunun daha feci neticelerini de yakında üzülerek söylüyorum görmeye başlayacağız" dedi.
"VATANDAŞ HESABINI SORSUN"
Geçtiğimiz hafta kabul edilen 2B yasası ile ilgili de açıklamada bulunan Sinan Oğan, "AKP`yi vatandaşın tanıması lazım. Muğlalıların tanıması lazım. 2B`nin en geliş uygulama alanlarından birisidir bu bölge.
AKP zihniyeti her fırsatta vatandaşa kazık atma üzerine kurulduğu için, burada da %50 olması gereken raiç bedel, anlaşılan %50 idi, bir kata külleye getirip, son dakika vatandaşa bir gol daha attılar, %70`e çıkarttılar bedeli.
Artık vatandaş görmesi ve hesabını sorması lazım. Çok açık çağrıda bulunuyorum, Muğla AKP milletvekilleri geldiğinde vatandaş olarak sorun, bu yasa nasıl çıktı, hangi yönde oy kullandınız diye buradaki vatandaşın gelen milletvekillerine sorması lazım" dedi.
"KOMİSYONDA ANLAŞMIŞTIK"
2B Yasasında, Komisyon çalışmaları sırasında iktidar ve muhalefet partilerinin anlaştığını belirten Mehmet Erdoğan ise, "2B ile ilgili olarak vatandaşın raiç bedelin %50`sini ödeyerek yerlerini alması konusunda uzlaşma sağlandı. Ancak genel kurulda AKP bu uzlaşmayı bozdu ve vatandaşın raiç bedelin %70`ini ödemesine karar verdiler. Merak edenler, meclis arşivinden alıp inceleyebilirler kimlerin oy verdiğine, biz MHP olarak böyle milleti mağdur edecek bir şeye hayır oyu verdik" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da beklenen sarı kodlu sağanak başladı Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği tarafından pazar günü için yapılan sağanak gece saatleri itibariyle başladı. İstanbul’da sabaha karşı beklenen sağanak etkisini göstermeye başladı. İstanbul Valiliği tarafından su baskınlarına ve kuvvetli yağışa dikkat çekilerek sarı kodlu uyarı verilmişti. Gün içinde aralıklarla etkisini gösteren yağmur gece saatlerinde sağanak olarak şiddetini artırdı. Sağanak şeklinde ve gök gürültülü başlayan yağmur vatandaşları da zor durumda bıraktı. Taksim’de vatandaşların yürümekte zorlandığı ve açık olan dükkanlara sığınmak zorunda kaldığı görüldü. Şiddetli yağmur araçlara da zorluk çıkardı. Sağanağın özellikle sabah ve öğlen saatlerinde etkisini artırarak göstermesi bekleniyor. Valilik açıklama yapmıştı 7 Aralık Pazar günü için uyarı yayınlayan İstanbul Valiliği, beklenen kuvvetli yağışla birlikte kentte sel, su baskını, ani akıntılar ve trafikte aksamalar gibi olumsuzlukların yaşanabileceği vurgulandı. Vatandaşların tedbirli olmaları, toplu taşıma ve ulaşım planlamalarını hava durumuna göre yapmalarını istedi. Yapılan açıklamada "Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmelere göre, 7 Aralık Pazar günü İstanbul’da sağanak yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadelerine yer verildi.
Kayseri Kaza yapan alkollü sürücü, "Gazeteci çekerse üflemem" diyerek, ekiplere zorluk çıkardı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde otomobil ile ticari taksinin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Kaza sonrası ekipler tarafından alkolmetre üfletilmek istenen sürücü, "Gazeteci çekerse üflemem" diyerek, ekiplere zorluk çıkarırken, kendisini görüntüleyen basın mensubuna da engel olmaya çalıştı. Yapılan kontrollerde sürücünün 1.42 promil alkollü olduğu tespit edildi. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Germir Mahallesi Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı Doktor Sami İpek Caddesi kesişiminde bulunan kavşakta meydana gelen trafik kazasında, Y.B. yönetimindeki, 06 ADZ 744 plakalı otomobille E.T. yönetimindeki 38 T 0338 plakalı ticari taksi çarpıştı. Kazada ticari taksi şoförü E.T. ile otomobilde bulunan bir yolcu yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de yaptıkları ilk müdahalenin ardından yaralanan 2 kişiyi ambulansla hastaneye kaldırdı. Kaza sonrası polis ekipleri tarafından alkol kontrolü yapılmak istenen Y.B. haber için olay yerine gelen gazetecinin görüntü alması halinde alkolmetreyi üflemeyeceğini söyleyerek, ekiplere zorluk çıkardı. Y.B. kendisini görüntüleyen gazeteciye engel olmaya çalıştı. Ekipler tarafından güçlükle ikna edilen Y.B. 1.42 promil alkollü çıktı. Y.B.’ye ‘alkollü araç kullanmak’ suçundan 9 bin 267 TL idari para cezası uygulandı. Kazaya karışan otomobil ve ticari taksi çekiciyle kaldırıldı. Arkadaşları yaralanan taksiciler tepki gösterdi Öte yandan kazada yaralanan Y.B.’nin beraber çalıştığı arkadaşları olay yerine geldi. Kazayla alakalı konuşan taksi şoförleri, arkadaşlarının gece saatlerinde ekmeğini kazanmak için çalıştığını söyleyerek, alkollü şekilde araç başına geçen bir sürücü yüzünden arkadaşlarının yaralandığını ifade ederek, tepki gösterdi. Taksiciler kimsenin alkol alarak, direksiyon başına geçmemesi gerektiğini dile getirdi.
Bartın Dur ihtarına uymayan sürücü polisten 30 kilometre kaçabildi Bartın’da dur ihtarına uymayan sürücü ile polis ekipleri arasında kovalamaca yaşandı. Yaklaşık 30 kilometre boyunca takip edilen araç, Büyükkızılkum plajında durduruldu. Kovalamaca esnasında aracın camından yol kenarına parçalar halinde paketler atan sürücü ve yanındaki şahıs, gözaltına alınırken, araç ise incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü bahçesine götürüldü. Bartın Gölbucağı Kavşağı yakınlarında polisin dur ihtarına uymayan 74 ABN 335 plakalı araç, polisin dur ihtarına uymadı. Hızla kaçan araç, önce sanayi tarafına ardından ise İnkumu yoluna doğru seyir etti. Arkasından polis ekipleri de aracı takip ederek, durdurmaya çalıştı. Araç İnkumu yolunu kapatan polis ekiplerini fark edeince Gürgenpınarı Köyü istikametine seyir etti. Patika ve ara yollardan Büyükkızılkum Köyü’ne doğru devam eden sürücü durdurmak için polis aracın gittiği tüm istikametlerde tedbir alan alarak yolları kapattı. Tıyırtı Rampasındaki kavşakta, bekleyen polis ekipleri, araçlar barikat kurulurken, yol kapanı da hazırlandı. Polisin kovaladığı araç, son olarak Büyükkızlkum Plajına doğru hareket etti. Plajı geçen araç, patika yola girdi. Yolun bitmesi üzerine areçtan inen şahıslar yürüyerek kaçmaya çalıştı. Arkasından gelen şehir içi trafik ekipleri tarafından şahıslar kıskıvrak yakalandı. Olay yerine gelen Asayiş ve Narkotik şube ekiplerinin de desteği ile şahıslar gözaltına alındı. Araç sürücüsünün M.Ö, yanındaki arkadaşının ise M.Y olduğu belirlendi. Kovalamaca esnasında polis ekipleri, kaçan şahısların araç penceresinden yol kenarına doğru küçük parçalar savurduğunu tespit ederken, narkotik polisleri ise paketlerin savrulduğu bölgelerde inceleme yaptı. Araç ise çekici yardımıyla Bartın Emniyet Müdürlüğü binası bahçesine gitirildi. Aracın narkotik ekipleri tarafından detaylı bir şekilde inceleneceği öğrenildi.