GENEL - 22 Nisan 2012 Pazar 21:43

BAKAN AKDAО: "HEM OYLARINI ALIYORUZ, HEM DE DUALARINI"

A
A
A
BAKAN AKDAО: "HEM OYLARINI ALIYORUZ, HEM DE DUALARINI"

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası`nda düzenlenen Siyaset Akademisi`ne katıldı.
SİYASET AKADEMİSİ`NDE DERS VERDİ
Bugün Çorlu`dan Çerkezköy`e gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası`nda `Sağlıkta AK Parti Farkı` konulu sunum yaptı. Programda AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı
Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait
Yazı, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca ile Abdurrahman Çiçek, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Necati Karaoğlu, Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ahmet Türker, Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ayhan Arslan ile çok sayıda katılımcı yer aldı.
``AK PARTİ SİYASETİ HİZMET ARACI OLARAK GÖRÜYOR``
Bakan Akdağ, Siyaset Akademisi`nde `Sağlıkta AK Parti Farkı` konulu bilgilendirmede bulundu. AK Parti`nin iktidara gelmesi ile birlikte siyasete bakış açısının değiştiğini söyleyen Recep Akdağ, ``ana muhalefet partisinin derin zaafları var. Milli şef döneminden kalma toplumu dönüştürmeyi, bireyi değiştirmeyi kendine hedef almış bir partidir. `Değiştiremezsem istediğimi yaptırırım` anlayışı tek parti döneminden kalmıştır. AK Parti ise siyaseti hizmet aracı olarak görmüştür, görmeye de devam etmektedir``
dedi.
``ZİHNİYETİMİ MERAK EDENLER SAОLIKTA YAPTIKLARIMIZA BAKSINLAR``
AK Parti`nin zihniyetini merak edenler, AK Parti`nin sağlıkta yaptıkları baksınlar` diyen Bakan Akdağ, ``niyetimizin ne olduğunu yaptıklarımız ortaya çıkarıyor. İnsana hizmeti hedef seçen, insana hizmeti esas alan bir partidir. Biz bu hedefi gerçekleştirmeye çalışıyoruz`` diye konuştu. Göreve geldikleri ilk günden bugüne sağlıkta yapısal dönüşümü esas aldıklarını ifade eden Bakan Akdağ, şöyle devam etti:
``Sağlıkta yeni bir sistem oluşturduk. Bizler hem insan kaynağını hem de paramızı en iyi şekilde kullanıyoruz. Yaptığımız çalışmaların da sürdürülebilirliğini geliştirmek istiyoruz."
``KÖKLÜ REFORMLAR YAPTIK``
Köklü reformlar gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Akdağ, yaptıkları çalışmaları sıraladı. Van`da BDP`li milletvekilinin Dr. Oğuz Eroğlu`na saldırısına da değinen Bakan Akdağ, konunun etraflıca araştırıldığını söyleyerek meclis araştırma önerisi vereceklerini belirtti. Saldırıya karışan BDP`li milletvekilinin sağlıkta şiddet ile ilgili olarak Meclis`e verdiği araştırma önergesinde imzası bulunduğunu kaydeden Bakan Akdağ, ``Allah sana insaf versin`` dedi.
``ŞİDDET UYGULAYANLARIN YERİ KODES``
Sağlık çalışanlarına yönelik saldırılarla ilgili afiş çalışmaları olduğunu belirten Akdağ, şunları söyledi:
"Lütfen sağlık çalışanlarımızı koruyalım. Sağlık çalışanı ve doktorlarımızın sayısı az ama çok iş yapıyorlar. Sağlık Bakanlığı olarak yeni bir çalışma başlattık. Bir tarafında sağlık çalışanları, diğer tarafında polis, güvenlik görevlisi ve yargıç resmi olan afişler bastırıp sağlık kurumlarına astıracağız. Magandanın, sağlık çalışanına saldıran ve şiddet uygulayanların yeri kodes."
``VATANDAŞTAN HEM OY HEM DUA ALIYORUZ``
Yaptıkları çalışmalar ve reformlar sonucu hem sandıktan yüksek oranda oy alarak yeniden tek başlarına iktidar olduklarını hem de vatandaşların dualarını aldıklarını belirten Akdağ, şöyle konuştu:
"Ülkemize bazı ilaçlar yurt dışından belli bir fiyatla geliyor ve başka ülkelerde aynı ilaç üretilmesine ve ucuzlamasına rağmen ülkemizdeki fiyat yükseliyordu. Hangi ülkede ilaç ucuzsa oradan alıyor, başka ülkelerde aynı ilacın fiyatının düşmesi olasılığına karşı bizim ülkemizdeki fiyatın da düşmesini sağlıyoruz."
BAKAN AKDAО RANDEVU SİSTEMİNİ TEST ETTİRDİ
Bakan Akdağ, konuşması esnasında merkezi randevu sistemi hakkında da bilgi verdi. Bu esnada Bakan Akdağ, sistemi dinleyenlerden Nuray Pala ile sistemi test etti. Cildiye`ye randevu isteyen Nuray Pala`ya Çerkezköy Devlet Hastanesi`nden 17 Mayıs`ta randevu tarihi önerilince, Nuray Pala erken bir tarih istedi. Bunu üzerine Tekirdağ Devlet Hastanesi`nden 24 Nisan`a kendisine randevu tarihi verildi.
``YOLSUZLUK YAPILARAK BUNLAR BAŞARILAMAZ``
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na seslenerek sözlerini sürdüren Prof. Dr. Recep Akdağ, ``bizleri yolsuzluk yapmakta suçluyor. Yolsuzluk yapanlar bunları gerçekleştirebilir mi? Bu yapılanlar nasıl başarılabilir?``
``ÖRNEK ALINIYORUZ``
Sağlıkta yaptıklarının Avrupa ülkeleri tarafından örnek alındığını söyleyen Bakan Akdağ, konuşmasını tamamlamasının ardından kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Programın sonunda Akdağ`a, Çerkezköy Ak Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Akın tarafından ayrı ayrı plaket ve çini tabak hediye edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İş yerine sığınan genci taraftarlara vermediler, ortalık savaş alanına döndü İzmir’de, Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasının ardından yapılan kutlamalarda kavga çıktı. Bir grup taraftardan kaçarak bir iş yerine sığınan gence esnaf sahip çıkınca, taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga çıktı. Tekme ve yumrukların yanı sıra sandalyelerin havada uçuştuğu kavga kameraya yansıdı. Trendyol 1. Lig’in 32. haftasında Göztepe, evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitmesi ile binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkmasını kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavga yaşandı. İddiaya göre bir grup Göztepe taraftarının kovaladığı bir genç, Mithatpaşa Caddesi’ndeki bir iş yerine sığındı. İş yeri çalışanları, içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga çıktı. Motosikletle kavga edenlerin arasına dalıp, kaskıyla vurdu İş yeri çalışanları ile kalabalık taraftar grubu arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan motokuryenin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu, o esnada iş yerinin önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı görüldü. Öte yandan, yine aynı caddede taraftarlar arasında çıkan bir başka kavga cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde kavga esnasında kalabalık grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı görüldü. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kalabalık grubun dağıldığı öğrenildi.
İzmir İş yerine sığınan genci taraftarlara vermediler, ortalık savaş alanına döndü...O anlar cep telefonu kamerasında İzmir’de, Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasının arından yaşanan kutlamaların devamında kavga çıktı. Bir grup taraftardan kaçarak bir iş yerine sığınan gence esnaf sahip çıkınca, taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga çıktı. Tekme ve yumrukların yanı sıra sandalyelerin havada uçuştuğu kavga kameraya yansıdı. Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar doyasıya takımlarının bir üst lige çıkışını kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Motosikletle kavganın arasına dalıp, kaskıyla vurmaya başladı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan motokuryenin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu, o esnada iş yerinin önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer aldı. Öte yandan, yine aynı caddede taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kalabalık grubun dağıldığı öğrenildi. (Mİ-