YEREL HABERLER - 22 Nisan 2012 Pazar 11:14

MİNİK ELLER, HAYALLERİNİ RESMETTİ

A
A
A
MİNİK ELLER, HAYALLERİNİ RESMETTİ

Buca Belediyesi`nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası`nda düzenlediği, 4-14 yaş arası çocukların katıldığı resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.
Buca Gölet alanında 20.`si düzenlenen resim yarışmasına, 3 farklı kategorideki eserleri ile 210 ilköğretim öğrencisi katıldı. 4-8 yaş grubu ``Hayalimdeki dünya``, 9-11 yaş grubu ``Su ve yaşam``, 12- 14 yaş grubu ise ``Teknoloji ve gelecek`` dallarında yarıştı. Yarışmasında 55 resim sergilenmeye hak kazanırken, 20 öğrenci de ödül sahibi oldu.
ÇOCUKLAR İÇİN SERGİ ALANI HAZIRLANIYOR
Buca Belediyesi Kültür Merkezi`nde düzenlenen ödül törenine ev sahipliği yapan Başkan Ercan Tatı, miniklerin resim çalışmalarını yakından takip etti. Çocukların 23 Nisan`ı daha iyi anlamaları, ne kadar güzel bir bayrama sahip olduklarını kavramaları için etkinliklerin devam edeceğini vurgulayan Başkan Tatı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramın`da da resim yarışması düzenleneceğini müjdeledi. Yarışmaya 210 öğrencinin katıldığını ve aslında 210 tane birincinin olduğunu söyleyen Tatı, ``Ne mutlu ki, bir 23 Nisanımız var. Ne mutlu ki, liderimiz Mustafa Kemal sizlere bugünü hediye olarak bahşetti. 55 çocuğumuz ödül almış. Elli beşinin resmini sergiliyoruz. Şimdi neden 55`inin resmini sergiliyoruz? Demek ki 210 tane resim sergileyecek salonumuz yok. Şimdiye kadar böyle bir salon yapılmamış ama, şimdi biz Şirinyer`e bir yüzme havuzu yapıyoruz, bunun bir katını çocuklarımızın eserlerini sergilemesi için hazırlayacağız. O yüzme havuzunun bir katı sadece çocuklarımızın bu tip etkinliklerine hizmet verecek. Önümüzdeki sene 800 metrekarelik bir alanda tüm resimleri sergileyeceğiz`` dedi.
Minik ellerin çizdiği 55 resim, Buca Kültür Merkezi`nde sergileniyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis Kilis’teki tatbikat gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu AFAD koordinasyonunda Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen deprem tatbikatında, enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılmasına yönelik yürütülen çalışmalar ve müdahaleler gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu. Yerel Düzey Sağlık Çalışma Grubu tarafından planlanan ve AFAD koordinasyonunda yürütülen 2025 yılı Yerel Düzey Saha Tatbikatı, Kilis Organize Sanayi Bölgesi’nde deprem senaryosu kapsamında gerçekleştirildi. Senaryo gereği il genelinde meydana gelen deprem sonrası, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir fabrikada enkaz altında mahsur kalan 5 vatandaşın kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, Jandarma, Emniyet, OSB Müdürlüğü, Belediye ve İtfaiye ekipleri tarafından arama kurtarma çalışmaları yapıldı. Tatbikata 123 personel, 29 araç, 5 gönüllü, 3 dron ve 1 iz takip köpeği katıldı. Enkaz altında kalan vatandaşlar ekiplerin koordineli çalışmasıyla başarılı şekilde kurtarılırken, senaryo kapsamında çıkan ikinci yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürüldü. Kurtarılan 5 yaralı, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Deprem sonrası halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarda ise içme suyu ve tarımsal sulamada kullanılan sulardan numune alındı. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri OSB içerisindeki sondaj kuyusundan, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ise Seve Barajı’ndan su numuneleri alarak analiz sürecini başlattı. Tatbikatın ardından açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Kadir Söylemez, AFAD ile ortak yürütülen tatbikatta UMKE, emniyet ve jandarma ekiplerinin koordineli şekilde çalıştığını belirterek, "Enkaz altında kalan 5 vatandaşımız başarıyla kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Tüm paydaş kurumlarımıza katkı ve destekleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.