YEREL HABERLER - 22 Nisan 2012 Pazar 11:18

CHP ALAPLI 9. OLAОAN KONGRESİ YAPILDI

A
A
A
CHP ALAPLI 9. OLAОAN KONGRESİ YAPILDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alaplı İlçe Teşkilatı`nın 9. Olağan Genel Kongresi gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde başkanlığa Nuri Tekin seçildi.
CHP Alaplı İlçe Teşkilatı`nın 9. Olağan Genel Kongresi Alaplı Belediyesi Kültür Merkezi`nde gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen 137 delegeden 80`nin oy kullandığı seçimlerde başkanlığa Nuri Tekin seçildi. Kongreye; Alaplı kaymakamı Yıldıray Malğaç, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal`ın oğlu Kemal Haberal, CHP Zonguldak İl Başkanı Tümer Peker, 22. Dönem Milletvekili Harun Akın, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve partililer ve davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunması ile başlayan Divan Başkanlığını CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başkan Yardımcılıklarını Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Mehmet Altay ve Cemal Yazgan`ın yaptığı kongrede partinin faaliyet raporu CHP Alaplı İlçe Saymanı Hüseyin Tosun tarafından okundu. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, kongrede yaptığı konuşmada, ülke de refah düzeyinin arttığı, milli ekonominin geliştiği söylenirken Türkiye`nin dış borcunun cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdığını söyledi. CHP olarak Haberal ve Balbay`ın tutuksuz yargılanmalarını istediklerini belirten Köktürk, "CHP Zonguldak Milletvekilimiz Prof. Dr. Mehmet Haberal`ın bu kongrede aramızda olamamasında dolayı büyük üzüntü ve burukluk yaşıyoruz. Bu kongremizi onurlandıran iktidar partisi mensupları var. Ben onlarında müsaadesiyle kısa bir değerlendirme yapmak istiyorum. T.C. Anayasamızın bir takım hükümlerini hatırlayarak ancak bugün hangi noktaya geldiğimizi de değerlendirelim. Önümüzdeki süreçte yapılması gerekenleri bir yol haritasını birlikte belirlememiz gerekiyor. Anayasamızdaki yer alan kuvvetler ayrılığı ilkesi temel ilkedir. Demokrasilerde hakimiyet milletindir. Halkındır, ulusundur. Anayasamızın 6. maddesi açıkça egemenliğin millete ait olduğu vurgulandıktan sonra belirli ilkelerle gösteriliyor. Yani egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Egemenlik tek bir kişiye tek bir zümreye tek bir organa bırakılamaz. Anayasamızda yer alan kuvvetler ayrılığı ilkesiyle egemenliğin millete ait olduğuna ilişkin ilkesi demokrasilerde yönetilen ülkelerde siyasi partiler ne kadar oy alırsa alsın o ülkede her şeyi yapma hakkınsa sahip değildir`` dedi.
CHP Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin de, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal`ın aralarında olmaması dolayısıyla kongreyi buruk bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi. Haberal`ın tutuklu olmasını içlerine sindiremediklerini belirten Tekin, "Öncelikle bundan 15 gün önce Çaycuma`da yaşanan afette hayatını kaybeden 15 vatandaşımıza Allah`tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Gönül isterdi ki bugün 12 Haziran seçimlerinde halkın özgür iradesiyle seçilen 2 milletvekilimiz de aramızda olsaydı. 9`uncu olağan kongremizi ne yazık ki içimiz buruk olarak gerçekleştiriyoruz. Milletvekillerimizden biri burada ama diğeri nerede? Silivri`de. Neden Silivri`de? İnsanlara hizmet etmiş, sağlık vermiş, hayat vermiş, iş ve aş vermiş, ülke gönüllüsü milletvekilimiz Prof. Dr. Mehmet Haberal hala Silivri`de tutuklu olmasını içimize sindiremiyoruz. Oysaki memleketine kurşun sıkanlar AK Parti döneminde milletvekili seçilerek ceza evinden çıkartılmışlardır. Ama sadece memleketimizde değil dünyada bile hizmetleri konuşulan çok değerli hocamız ne yazık ki annesiyle bile son bir kez vedalaşamadı. Kendisine buradan her zaman yanında olduğumuzu haykırıyor ve baş sağlığı diliyorum. İki yıl önce geldiğimiz bu görevde bugüne kadar ekip arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmalarda siz değerli partililerimizin desteği ile başarılı olmaya çalıştık. Bu süreçte bir referandum ve bir genel seçim geçirdik. Siz değerli partililerle birlikte gece gündüz çalıştık`` diye konuştu. Alaplı`nın içinde bulunduğu durumu ile ilgili görüşlerini dile getiren Tekin şunları söyledi:
``Alaplı göç veren bir ilçe haline geldi. Gençlerimiz işsizlikten dolayı başka şehirlere gitmek zorunda kaldı. Alaplı son 3 yıl içinde inanılmaz bir şekilde geriledi. Vatandaş yürüyecek yol bulamazken esnaf siftahsız kepenk kapatmaya başladı. Bir bakıma cezalandırıldı. Kozlu`da, Zonguldak`ta, Ereğli`de, Akçakoca`da insanlar eşleri ve çocuklarıyla gezebilecek bir sahil şeridine ve oturup rahat rahat bir bardak çay içebilecekleri mekanlara sahipler. Ama Alaplı`da böyle değil, dolgu alanına gidiyorsunuz pislikten oturacak bir yer bulamıyorsunuz. Alaplı resmen sahipsiz bir köy gibi ortada kaldı``
Gümeli belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam da, kongrenin ilçeye hayırlı olmasını diledi. Türkiye`nin CHP`ye ihtiyacı olduğunu belirten Saydam, "Öncelikle Çaycuma da yaşanan köprü faciasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yine geçtiğimiz günlerde hayatının kaybeden CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal`ın annesi Medine Haberal`ı rahmetle anıyorum. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Zonguldak ve Türkiye`nin her yerinde CHP kongreleri yapılıyor. Zonguldak`ta yapılan kongreler ılımlı ve birlik ve beraberlik içerisinde geçmesi hepimizin geleceğe daha umutla bakmasını sağlıyor. Kongrelerdeki bu birliktelik gösteriyor ki artık CHP iktidar olmak istiyor ve adım adım iktidara gidiyoruz. CHP son yıllarda yenilenme ve tüm seçmenleri kucaklayan bir parti oldu. Genel merkezimizden örgütlere kadar bir tutunma ve duruş sergileniyor. Bunun en güzel örneğini Zonguldak`ta gördük" dedi.
Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen 137 delegeden 80`nin oy kullandığı seçimlerde başkanlığa Nuri Tekin seçildi. Öte yandan gerçekleştirilen seçimlerde yeni yönetim şu isimlerden oluştu:
"Başkan Nuri Tekin, yönetim kurulu üyeleri, Serdar Akyol, Özgül Aksu, Ahmet Aydın, Ayşe Bekar, Ali Çalışkan, Yaşar Çevik, Aydın Eriş, Hasan Korkaman, Halil Öztürk, Hüseyin Tosun, İrfan Türkyılmaz ve Hüseyin Yaman."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polise önce yalvardı sonra küfürler edip kaçtı: O anlar kamerada Aksaray’da helezonu kesik ve camları filmli araçla polisin uygulamasına takılan genç, ceza kesileceğini öğrenince polis memurlarına önce yalvardı sonra da küfürler yağdırdı. Olayı görüntüleyen basın mensubunu da burnunu kırmakla tehdit eden genç, küfretmeyi sürdürerek olay yerinden yaya olarak kaçtı. Anbean kameralara yansıyan kovalama sonrası yakalanan genç gözaltına alındı. Olay, Taşpazar Mahallesi Ebulfeyz Elçibey Caddesi Tiyatro Kavşağında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri helezon yayı kesik ve camlarında film bulunan 35 EB 8575 plakalı otomobili durdurdu. Y.Ö. (19) isimli kadın sürücüyü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçiren polis memurları araçta yaptığı incelemede helezon yaylarının kesik ve camlarda film olduğunu tespit etti. Bunun üzerine ceza işlemi başlatırken, araçta yolcu konumunda olan H.E.Ö. (18) ceza yazılacağını öğrenince polis memurlarından görmezden gelmelerini istedi. Bir süre polis memurlarına dil döken ve "Abi kız arkadaşımın yanında beni bozma" diye konuşan genç, polis memurlarının işlemi sürdürmesi üzerine sinirlenerek küfürler yağdırmaya başladı. "Yazmazsanız, bağlamazsanız" diye peş peşe küfürler ederek refüje çıkan H.E.Ö., burada da olayı görüntüleyen gazeteciyi "Çekme lan, senin burnunu kırarım bak" diyerek defalarca tehdit etti. Bekçiler tarafından sakinleştirilmeye çalışılan gencin yanına gelen Y.Ö. isimli kız arkadaşı gencin ensesinden tutup iterek uzaklaştırdı. Genç kız, polis memurlarından da özür diledi. Genç ise, her şeye rağmen küfür ve tehditlerini sürdürünce polis memuru genci küfrettiği için yanına çağırdı. Bunun üzerine şahıs yine küfürler ederek yaya olarak kaçmaya başladı. Polis memurları da yaya olarak H.E.Ö.’nün peşine düşerken, şahıs ile polis arasında kovalamaca başladı. 10 dakika süren kovalamaca sonrası genç çok kaçamadan aynı mahallede yakalandı. Yakalanınca da olayı görüntülemek isteyen gazeteciye tepki gösteren H.E.Ö. polis aracına bindirilmek istendi. Polis memurlarına direnen ve polis aracına binmek istemeyen şahıs ekiplere güçlük çıkarırken, bir süre sonra polis aracına bindirilerek gözaltına alındı. Sürücüye, kesik helezon ve cam filminden 7 bin 716 lira para cezası kesilirken, trafikten men edilen araç ise çekici marifeti ile otoparka alındı. H.E.Ö. isimli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.
Hatay Araçla birlikte köprüden düşerek akıntıya kapılan 19 ve 20 yaşındaki 2 genç kayboldu Hatay’da etkili olan yağış sonrasında Antakya ile Samandağ’ı birbirine bağlayan köprü tek taraflı yıkıldı ve akıntıya kapılan araçtaki 2 kişi kayboldu. Suya kapılarak kaybolan 19 ve 20 yaşındaki 2 genci arama çalışmaları devam ediyor.Meteorolojinin şiddetli yağış uyarısında bulunduğu Hatay’da dün akşam saatlerinden itibaren şiddetli yağış etkili oldu. Kentte caddeler göle dönerken, sel ve heyelan afeti yaşandı. Aşırı yağışların etkili olduğu Samandağ ilçesi Karaçay Mahallesi’nde bulunan Karaçay nehri, yağış sonrası taştı. Taşan Karaçay nehri, Samandağ ile Antakya ilçelerini birbirine bağlayan Karaçay köprüsünün Samandağ’a gidiş yönünü çökertti. Çökme esnasında köprünün üzerinde ilerleyen araçtaki 20 yaşındaki Musa Paşa ve 19 yaşındaki Deniz Hoşgel kayboldu. Olay yerine sevk edilen AFAD, Hatay Büyükşehir Belediyesi Su altı Arama ve Kurtarma ekipleri başta olmak üzere çok sayıda ekip arama çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan gençlerim akıntıya kapıldığı araçsa ekipler tarafından hurdaya dönmüş halde bulundu.Selden dolayı yıkılan köprüden düşen şahısların kaybolduğunu ifade eden muhtar Cemil Gültekin, "Gece kuvvetli bir yağış oldu. Aniden gelen taşkınla Karaçay nehri doldu taştı. Nehir taşınca Antakya ile Samandağ ilçelerini bağlayan köprünün tek tarafı yıkıldı. Kaybolan kişi Antakya’dan gelirken bazı vatandaşların dur ikazına uymadan devam ettiği için arabasıyla yıkılan köprüden aşağıya düştü. Nehre düşüp akıntıya kapılınca kayboldu. Arabası bulundu ama kendisinden henüz haber yok. Sahil Güvenlik, jandarma, AFAD bütün ekipler seferber oldu. Allah devletimizden razı olsun. Gece boyunca yağış hiç durmadı" ifadelerini kullandı.
Ankara 14 yaşındaki Güner’in öldüğü kazaya ilişkin davada sanık 4 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı Ankara’da 19 Şubat’ta aracıyla 14 yaşındaki Elif Güner’e çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan yargılanan tutuklu sanık, 4 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edildi. Ankara 68. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Yasin Aloğlu, maktule Güner’in annesi Tuğba Güner, babası Dündar Güner ve kardeşi Arda Güner ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme hakimi, duruşma salonunun yetersizliği sebebiyle basın mensupları ve izleyicilerin salona alınmayacağını ifade etti. Söz alan sanık Aloğlu, istemeden böyle bir kazaya sebep olduğunu belirterek mahkemeden tahliyesini istedi. Güner ailesi ise sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti. Beyanların ardından kararı açıklayan mahkeme, sanık Aloğlu’nun "Bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 4 yıl 5 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar vererek, tahliyesine hükmetti. Olayın geçmişi Ankara’nın Çankaya ilçesinde 19 Şubat’ta saat 20.00 sıralarında Turan Güneş Bulvarı’nda yolun karşısına geçmeye çalışan 14 yaşındaki Elif Güner’e, iddiaya göre yüksek hızla ve makas atarak ilerleyen Yasin Aloğlu idaresindeki otomobil çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan Güner, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın ardından Güner’in hayatını kaybetmesine ilişkin Aloğlu hakkında "bilinçli taksirle ölüme sebep olma" suçundan cezalandırılması talebiyle iddianame hazırlamıştı. İddianame, Ankara 68. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.