YEREL HABERLER - 22 Nisan 2012 Pazar 11:42

AK PARTİ TEKİRDAО MİLLETVEKİLİ AKBULUT`TAN TAGİD`E ZİYARET

A
A
A
AK PARTİ TEKİRDAО MİLLETVEKİLİ AKBULUT`TAN TAGİD`E ZİYARET

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği`ni (TAGİD) ziyaret etti. Akbulut, ziyaretin dernek yöneticilerinin Ankara`da kendisine yaptıkları ziyaretin ardından iade-i ziyaret olarak planlandığını söyledi. Akbulut burada Çorlu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
TAGİD Ankara`da 3 ay kadar önce ziyarete gelmişti, ancak vakit buldum ve derneğinize iade-i ziyarette bulunmak istedim diyen Akbulut, TAGİD Başkan Yardımcıları Tevfik Ayhan, Selahattin Er, Genel Sekreter Nihat Biçer ve yönetim kurulu üyeleri ile dernek üyelerince karşılandı.
AK Parti hükümetinin genel politikalarından, 4+4+4 sistemine, Çorlu Devlet Hastanesi ve Adliye Sarayından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine kadar pek çok konuda açıklamalarda bulunan Akbulut, Çorlu`da artık bağımsız bir üniversite kurulmasının vaktinin geldiğini de söyledi.
``PARLAMENTO DEMEK MİLLİ İRADE DEMEKTİR``
AK Parti hükümetleri ile birlikte istikrarın sağlandığını kaydeden Akbulut: ``Çıkan kanun sayısı olarak AK Parti hükümetleri ile diğer hükümetler arasında çok büyük farklar var. 2002 yılına kadar hükümetlerin ömrü ortalama 1,5 seneydi. Ancak 2002 yılında AK Parti iktidarı ile bu değişti. 2002 - 2007, 2007 - 2011 ve 2011 - 2015 siyasi istikrar sağlandı. Meclisin çalışma saatleri konusunda bir istatistik henüz yok ancak çıkan yasa sayılarında önceki dönemlere oranla 3 katı bir artış var. Parlamento demek milli irade demektir. Bizler ``˜Yasa çıkar, ülkemize yön ver` denilerek seçilen insanlarız. Oranın itibarının gözbebeği gibi korunması lazım. Oranın itibarı düşerce seçmenin, sandığın itibarı düşer`` dedi.
``VATANDAŞ DESTEĞžİ İLE ÖNÜMÜZÜ AÇIYOR``
Eğer Türkiye krizlerden etkilenmeden büyümesine devam ediyorsa yüzde 50 oranındaki halk desteğinin çok büyük etkisi, desteği vardır diyen Akbulut: ``Vatandaşımız ilk seçimde yüzde 34, ikinci seçimde yüzde 42 destek verdi, yüzde 50 verdi, yüzde 56 verdi. Vatandaş bu desteğiyle önümüzü açıyor. 12 Eylül referandumu Türkiye`de çok önemli bir gelişmenin, sürdürülebilir düzen ve intizamın kaynağı oldu. Hedefimiz yeni anayasa Yeni anayasa için ciddi bir çalışma yapılıyor. Bizim dışımızda diğer partiler de anayasa komisyonuna üye verdiler. Vatandaşlardan şimdiye kadar 18 bin teklif geldi. Vatandaş bu konuya tepkisiz kalsa istemediği anlamı çıkarılabilir. Ancak 18 bin anayasa taslağı, teklifi ulaştırıldı. Bu durum Türk halkının, milletinin yeni anayasayı istediği, ``˜bunu yapın` diyerek siyasi partilere, parlamentoya emir verdiği anlamına geliyor`` diye konuştu.
``BU ANAYASA YA ÇIKACAK, YA ÇIKACAK``
Yeni anayasa konusunda hazırlıklar ve çalışmaların sorulması üzerine Akbulut: ``Nisan ayı itibariyle teklifler kapatılacak artık teklif alınmayacak. Mayıs ayından itibaren bir ay boyunca yazımlar başlayacak. Bu konuda görüşmeler muhtemelen Ekim - Kasım aylarına kadar devam edecek. Kasım -Aralık aylarında üzerinde uzlaşma sağlanan metin parlamentoya gelecek. 2013 yılının Ocak - Şubat aylarında ise genel kurula sunulacak. İnşallah 2013 yılının Şubat - Mart aylarında 367 ve üzerinde bir destekle yeni anayasa kabul görecek. 367`nin üzerinde bir destekle geçse dahi biz her halükarda referandum olsun, şu kadar vatandaşın desteği ile geçti diyebilelim istiyoruz. Başbakanımız da yeni anayasayı halka götürelim diyor. Her türlü inanç gruplarına özgürlük sağlayan tam demokratik anayasa çalışması istiyoruz. Bazı partiler bu konuda anlaşmaya yanaşmayabilir ancak biz yolumuza anlaşılabilir partilerle devam edeceğiz. Bu anayasa ya çıkacak, ya çıkacak başka çaresi yok`` şeklinde konuştu.
``HEDEF MESLEK LİSELERİNİN ORANINI YÜZDE 65`E ÇIKARMAK``
4+4+4 eğitimi sistemi ile alakalı olarak da bilgiler veren AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut: ``4+4+4 konusunda tam manasıyla ya biz anlatamıyoruz, ya da ısrarla anlamak istemiyorlar. Amanın fil tarifi gibi herkes bir tarafına bakarak tarif ediyor. İlla balans ayarıyla şunlar açılacak, bunlar kapatılacak dayatmalarından vazgeçelim. İlk 4 yıl temel eğitim olsun, sonra ikinci 4 yıl kabiliyetine göre bölümünü seçsin daha sonra üçüncü 4 yılda ise meslek sahibi olmak adına seçim yapılsın. Bizim hedefimiz ve isteğimiz meslek liselerinin oranını yüzde 65`e çıkarmak. 12 yıldan sonra başka yüksek okula gerek olmadan iş bulabilmeli dünyada bu böyle. Ülkemizde liselerden mezun olanların oranı yüzde 38 civarında. Biz bunun yüzde 100 olmasını herkesin liselerden mezun olmasını istiyoruz. Dünyada 300 ülke varsa bu ülkeler arasında gelişmiş ülkelere bakıldığında eğitim 12 yıl. Gelişmiş ülkelerde bu böyle. Bu sistem ile birlikte Türkiye`de ki eğitimin kalitesi artacak. Lise öğrenimi görenlerin oranı yüzde 100 olacak. Şu anda Türkiye`de liselere bakıldığında yüzde 65 genel lise, yüzde 35 meslek lisesi bunu tam tersine çevireceğiz`` dedi.
``ÇORLU`NUN MERKEZ İLÇE OLMASI KONUSU GÜNDEMDE``
Tekirdağ`ın büyükşehir belediyesi olması konusunda da Akbulut: ``Çorlu`nun merkez ilçe olması konusu gündemde. Bu konuda süreç başladı, hazırlıklar yapılıyor. Taslakta Çorlu ve Tekirdağ merkez ilçe olarak yer alıyor. Ancak bunlar çok ham çalışmalar. Tekirdağ`ın büyükşehir olacağı deklare edildi. Bu bölgemiz için avantajlı bir durum. Kaç ilçe olacak, kaç yeni ilçe olacak ancak her halükarda bölgemiz kazançlı çıkacak. Genel bütçeden Tekirdağ 25 milyon lira Çorlu ise 45 - 50 milyon lira gibi bir pay alıyor. Tekirdağ büyükşehir belediyesi olunca ilin ödediği verginin yüzde 5`i ilde kalacak. Bu da genel bütçeden alınan payın en az 3`e katlanması anlamını taşıyor. Bu hizmet demektir, yol demektir, alt yapı demektir`` diye konuştu.
``ÇORLU CEZAEVİ KAPATILACAK, YENİSİ AÇILACAK``
Çorlu ile alakalı olarak sorulan konulara da değinen Ergene Nehri ve Çorlu Cezaevi, Çorlu Devlet Hastanesi, yeni adliye sarayı gibi konularda da açıklamalarda bulunan Akbulut: ``Ergene temizlenme yolunda, Çorlu Devlet Hastanesi ile alakalı olarak müteahhit yapacağımı yaptım, bitti teslim ettim diyor. Sağlık Bakanımız Çorlu`ya geldiğinde inceleyecek. Burası tamamdır taşının denirse taşınma başlayacak. Ben Haziran gibi taşınma olacağını düşünüyorum. Hava şartlarının düzelmesi ile birlikte taşınma olacaktır kanaatini taşıyorum. Adliye Sarayının yeri değiştirildi. Daha geniş bir yere karar verildi. Yeni yere göre projesi yapılıyor. Yeni proje 6 ay kadar sürüyor. Bu yıl proje biter önümüzdeki yıl da ihaleye çıkar diye düşünüyorum. Çorlu Cezaevi konusunda, bunu kapatıp yeni cezaevi açılması düşüncesi var. Bakanımız Çorlu - İstanbul yolu üzerinde yer sordu. Sarılar yolu üzerinde de cezaevi yeri olarak ayrılan bir yer var. Çorlu Cezaevi her halükarda kalkacak. Katı Atık bertaraf tesisi olacak. Bu konuda yetki belediyelerde yeri onlar bulacaklar. Bu konunun abartıldığı ve yanlış anlatıldığını düşünüyorum. İstemiyoruz demekle olmaz, makul, mantıklı düşünmek lazım`` dedi.
``ÇORLU`YA MÜSTAKİL ÜNİVERSİTE YAKIŞIR``
TAGİD yöneticilerinin Çorlu`da bulunan üniversite bölümlerinin arttırılması konusundaki talepleri üzerine ise Akbulut: ``Çorlu`ya müstakil üniversite yakışır. Bağımsız devlet üniversitesi de olur, özel bir üniversite de olur. Çorlu artık kaldıracak seviyeye geldi. 3 Kasım 2002`de göreve geldiğimizde Türkiye`de 59 üniversite vardı. 2005 yılında yeni üniversiteler açmaya başladık. Şu anda Türkiye`de üniversite sayısı 172 olmuş. Türkiye`de Çorlu gibi büyük ilçelerde üniversite olayı gündemde. Mevcut fakültenin bölümlerini açmak kolay iş onu yaparız. Ne zaman olur bilemiyorum ama Çorlu Üniversitesi olmalı. Çorlu Üniversitesinin zamanı geldi. Ülkemizdeki üniversite sayısını 250`ye çıkartma hedefi var. Almanya`da 300 Amerika`da 4 bin üniversite var. Biz de 250 üniversite hedefliyoruz. Üniversiteler gelişmenin çok önemli ölçüsü. Geçtiğimiz günlerde Başbakanımız Tekirdağ`a geldiğinde Hattat firmasına bağlantı yaptı. Orada şunu söyledi ve Hattat`a seslendi. Çekici, taşıyıcı bunlar güzel şeyler olması gerekir ben bunların dışında sizden uçak istiyorum. Türkiye`de doğru dürüst yolumuz yokken neleri konuşur hale geldik. Üniversite de Çorlu`nun hakkıdır, Çorlu`ya yakışır`` şeklinde konuştu.
``ÇORLU - ŞEREFLİ YOLU TAMAMLANACAK``
Büyük ölçüde tamamlanan ancak hem Çorlu hem de Şerefli yönünde bir bölümü yarım kalan Çorlu - Tekirdağ bağlantısını sağlayan Şerefli yolu konusunun hatırlatılması üzerine Akbulut: ``Çorlu - Şerefli yolu devam edecek bu konuda merakınız olmasın, para bittiği için yarım kaldı. Yol ilk olarak tek gidiş, tek geliş olarak planlanmıştı. Ben bizzat bakanımıza gittim ve tek gidiş, tek geliş yolun yeterli olmayacağını, çift gidiş, çift geliş olması gerektiğini ilettim. Sayın bakanımız talimat verdi aynı parayla çift gidiş, çift geliş yol yapıldı. Aynı parayla yapıldı ancak bu kez de para bitti. Yolun yapımı için gerekli kaynak aktarıldı yolun yapımı bu yıl içinde bitirilecek. Şimdi de İstanbul - Çorlu - Tekirdağ - Çanakkale - İpsala otobanını getiriyoruz. Otoban ile birlikte Çorlu - İstanbul 20 dakikaya inecek. İstanbul`da yapımı planlanan 3. köprü projesi ile birlikte planlandı. 3. köprü ile birlikte yapılacak yan yollardan birisi buradan geçecek`` dedi.
``BİZ ÇORLU`YU BÜYÜKŞEHİR YAPACAОIZ``
Çorlu`nun il olması yönündeki taleplerin hatırlatılması üzerine Akbulut: ``AK Parti hükümeti yeni il yapmayı düşünmüyor. Görevde bulunduğumuz sürede hiçbir yeni il yapmadık. Biz Çorlu`yu büyükşehir yapacağız. Belediye başkanı olarak seçilecek kişi isterse gelir binayı buraya yapar, isterse Tekirdağ`a yapar. Nereden destek alacak, nereden oy alacak gidip oraya yapacaktır. Bizim görevimiz büyükşehir belediyesi yapma konusu bina yapma işi ise belediye başkanlığını alacak olan kişinin işi olacak. Büyükşehir ile birlikte ilçe olacak olan beldeler var. Henüz bunlar belli değil. İç İşleri Bakanlığının bunlarla alakalı olarak belirli kriterleri var. Nüfus gibi, yakınlık gibi kriterler var. Bu konuda 9 beldeden talep var. Belki bir iki tanesi ilçe olabilir. Çorlu ve Tekirdağ`ın ikisi de merkez ilçe olarak düşünülüyor`` dedi.
``TÜRKİYE HER ALANDA BÜYÜYOR, GELİŞİYOR``
TAGİD yöneticilerinin, Çorlu Havaalanının daha aktif hale getirilmesi, sabah gidiş, akşam dönüş olursa her uçak dolu gider, dolu gelir. Tüm Trakya Çorlu Havaalanını kullanır talebi üzerine Akbulut şöyle konuştu: ``Bir zamanlar İstanbul`da kurulacak olan ikinci havaalanına gerek yok deniliyordu. Şimdi 2 havaalanı yetmiyor üçüncü havaalanı konuşuluyor. Çok şükür Türkiye her alanda büyüyor, gelişiyor. Hava yolu oldu halkın yolu``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Vali Hatipoğlu: "Ampute olan yaralılarımız var ama yaralıların genel durumları iyi" Tokat Valisi Numan Hatiboğlu, el yapımı patlayıcı nedeniyle hastanede tedavileri devam eden 5’i jandarma görevlisi olmak üzere 7 kişiyi ziyaret etti. Kentteki hastanelerde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret eden Vali Hatipoğlu gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yaralılar hakkında bilgiler veren Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Bölgede devriye ekibimize sözlü olarak ulaşan bir vatandaşımızın evinin önündeki sandıkla ilgili ihbarına devriyemiz kendisi gidiyor. Akabinde olay yerinde gerçekleşen patlamanın sonucunda 5 jandarma personelimiz ve 2 vatandaşımız yaralanıyor. Bunlardan hafif durumda olan iki vatandaşımız Erbaa Devlet Hastanesi’nde müşahede altında. 2 yaralımız Tokat Devlet Hastanesinde şu an tedavileri devam ediyor. Bir sivil vatandaşımız ve jandarma personelimizin durumları iyi. Ameliyatlı olan sivil vatandaşımız var. Yine jandarma personelimizin operasyonu da aynı şekilde devam ediyor. Diğer yandan 3 vatandaşımızın ikisi jandarma personeli, biri sivil vatandaşımız Tokat Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi’nde şu an itibariyle tedavileri devam ediyor. Bir vatandaşımızın jandarma personelimizin gözünde sıkıntımız var. Yine bir personelimiz diz kapağı altından ampute edildi. Bu arada olayla ilgili olarak gerekli araştırmayı, soruşturmayı, ekiplerimiz ivedi bir şekilde gerçekleştirdiler ve inşallah en kısa zamanda tüm failler olayın gerçekleştirenleri adaletin karşısında bulunacaklar. Gerekli cezaya çarptırılacaklar diye umut ediyoruz. Gözaltılar var. Şu an itibariyle çalışmalar devam ediyor" dedi. "Genel olarak durumları iyi" Ampute olan personellerin olduğunu söyleyen Vali Hatipoğlu, "Ameliyatta olan vatandaşlarımız var. Jandarma personelimiz var. Bunlardan ampute durumu olanlar var. Dolayısıyla da ama genel olarak durumları iyi" diye konuştu.
İzmir İzmir’de motosiklet belediye otobüsüne çarptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı İzmir’in Balçova ilçesinde garaja girmekte olan belediye otobüsüne çarpan motosikletin sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti. Motosiklette yolcu konumunda bulunan kişi ise ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kaza saat 00.30 sıralarında Haydar Aliyev Bulvarı ESHOT garajı girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Balçova’dan Konak istikametine seyir halinde olan Muhammed Tevfik Sarı idaresindeki 35 BVE 287 plakalı motosiklet, ESHOT’a ait garaja girmeye çalışan 35 DA 740 plakalı belediye otobüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklette bulunan Muhammed Tevfik Sarı ve Melih Ç., savrularak metrelerce sürüklendi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve trafik polisi yolda güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri yerde yatan 2 kişiye müdahale etti. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde motosiklet sürücüsü Muhammed Tevfik Sarı’nın kaza yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Motosiklette yolcu konumunda bulunan Melih Ç. ise ağır yaralı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Melih Ç.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Meydana gelen kazada hayatını kaybeden Muhammed Tevfik Sarı’nın cenazesi yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, otobüs sürücüsü ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.