YEREL HABERLER - 22 Nisan 2012 Pazar 13:17

MHP İL BAŞKANI KAYA`DAN 23 NİSAN MESAJI

A
A
A
MHP İL BAŞKANI KAYA`DAN 23 NİSAN MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin 92. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Milli birlik ve beraberlik günü olarak kutlanan 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramının da tüm dünya çocuklarına sevgi, barış ve mutluluk getirmesini dileyen Kaya, şunları söyledi.
``Bu bayram, TBMM`nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başlanan 23 Nisan Millî Bayramı ve 1 Kasım 1922`de saltanatın kaldırılmasıyla, önce 1 Kasım olarak kabul edilmiştir. Daha sonra 1935`te, 23 Nisan Milli Bayramı`yla birleştirilen Hakimiyet-i Milliye Bayramı ile Himaye-i Etfal Cemiyeti`nin 1927`de ilan ettiği ve ilki Atatürk`ün himayesinde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı`nın kendiliğinden birleşmesiyle oluşmuştur. 1980 darbesi döneminde Milli Güvenlik Konseyi, bu bayrama resmi olarak ``˜23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı` adını vermiştir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirmiş ve bu önemli günü millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan yarının büyükleri çocuklara armağan etmiştir. Meclisin açılış günü olan 23 Nisan`ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu davranışı ile çocuklara olan sevgisini en üst seviyede ispat etmiştir. Bizlerinde en büyük hedeflerimizden birisi, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı, yetenekli ve vatanımızın ve milletimizin karışılacağı en kötü durumlarda bile çözüm üretebilecek gençler olarak yetiştirilmeleridir. Bizde bu vesile ile bizleri bu günlere getiren başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımıza hizmeti geçmiş bütün ecdadımızı saygıyla yad ederken, birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi en derin saygı ve rahmetle anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Mili iradenin kalbinin attığı yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılışının 92. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nı en içten duygularımla kutluyorum.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Tarımsal girdi fiyatları yıllık yüzde 33,66 arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE) verilerini açıkladı. Buna göre Tarım-GFE, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 2,04, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 29,06, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33,66 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 32,3 artış gösterdi. Ana gruplar incelendiğinde, bir önceki aya göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksi yüzde 2,12, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksi ise yüzde 1,57 yükseldi. Geçen yılın aynı ayına göre ise tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 34,79, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 27,19 artış kaydedildi. Alt gruplar bazında yıllık Tarım-GFE verilerine göre 6 alt grupta artış oranı ortalamanın altında, 5 alt grupta ise üzerinde gerçekleşti. Yıllık artışın en düşük olduğu alt gruplar yüzde 18,91 ile tarımsal ilaçlar ve yüzde 20,98 ile bina bakım masrafları olurken, en yüksek artış yüzde 64,33 ile veteriner harcamaları ve yüzde 47,39 ile gübre ve toprak geliştiricilerde görüldü. Aylık Tarım-GFE’ye göre ise 6 alt grup daha düşük, 5 alt grup daha yüksek değişim gösterdi. Ekim ayında aylık bazda artışın en düşük olduğu alt gruplar yüzde 0,09 ile enerji ve yağlayıcılar, yüzde 0,27 ile gübre ve toprak geliştiriciler olarak belirlendi. Buna karşılık, aylık artışın en yüksek olduğu alt gruplar yüzde 5,61 ile veteriner harcamaları ve yüzde 4,71 ile tohum ve dikim materyali oldu.