YEREL HABERLER - 22 Nisan 2012 Pazar 13:30

ALİAОA, DÜNYA ÇOCUKLARIYLA ŞENLENDİ

A
A
A
ALİAОA, DÜNYA ÇOCUKLARIYLA ŞENLENDİ

Aliağa Belediyesi`nin 3.`sünü düzenlediği ``Uluslararası Özgür Dünya Çocukları Şenliği" başladı.
Şenlik; Kazakistan, Ukrayna, KKTC, Bulgaristan ve Bosna Hersek`ten gelen çocukların ve vatandaşların katıldığı coşkulu kortej yürüyüşü ile start aldı. Aliağa Belediyesi bandosu eşiğinde misafir çocukların yöresel kıyafetleri ve bayraklarıyla yaptığı kortej yürüyüşüne, vatandaşlar da alkışlarıyla eşlik etti.
Atatürk Parkı`ndan başlayan Fatih, İstiklal ve Atatürk Caddeleri`nden devam ederek Cumhuriyet Meydanı`nda son bulan kortej yürüyüşü, oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Kortej yürüyüşüne Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Kakanj Belediye Başkanı Mensur Yaşarspahic, Bosna-Hersek Kakanj Belediye Meclisi Başkanı Ivica Petrovic, Aliağa Belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, oda başkanları, STK temsilcileri, Gaziantep TED Koleji öğrencileri, Aliağa Belediyesi halk oyunları ekipleri ve yurttaşlar katıldı.
Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı`nın dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olduğunu belirterek, ``Atatürk`ün dünya çocuklarına armağan ettiği bu özel bayram nedeniyle dünya çocuklarını bir araya getirerek önemli bir organizasyon yapan Aliağa Belediyesi`ne teşekkür ederim`` dedi.
"DÜNYA ÇOCUKLARINI AОIRLAMAKTAN GURURLUYUZ"
Üç yıldır uluslararası çocuk şenlikleri düzenlediklerini belirten Aliağa Belediye Başkanı Oğuz, özellikle Kardeş şehir Kakanj heyetinin de bulunduğu Bosna-Hersek heyetini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Başkan Oğuz, şöyle konuştu: ``Kardeş şehir olduğumuz Kakanj kenti ziyaretimizde heyetimize çok yakın ilgi gösteren Bosnalı kardeşlerimizi de bu şenlikler kapsamında ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 3 yıldır düzenlediğimiz şenlikte misafir çocukları ağırlamaktan, onların mutlu olduğunu görmekten son derece mutluyuz. Üç gün botunca misafir mülke çocuklarımızla birlikte hem şenliğimizi hem de Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kentimizde coşkuyla kutlayacağız.``
3. Uluslararası Özgür Dünya Çocukları Şenliği`nin ikinci gününde etkinlikler, Çakmaklı ve Helvacı köylerinde sürecek. Boşnak vatandaşların yoğunlukla yaşadığı Çakmaklı`daki etkinlikler toplu dans gösterileriyle başlayıp, piknik şenliği ile sona erecek. Etkinlikler kapsamında palyaço, yüz boyama gibi çocuk etkinlikleri de şenliğe renk katacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir