YEREL HABERLER - 22 Nisan 2012 Pazar 16:35

GÖMEÇ`TE MAKAMLAR ÇOCUKLARIN OLDU

A
A
A
GÖMEÇ`TE MAKAMLAR ÇOCUKLARIN OLDU

Balıkesir`in Gömeç ilçesinde 23 Nisan kutlamaları devam ederken, ilçeye vekalet eden Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, iki ilçe programlarının çakışmasını önlemek için öğrenci ziyaretlerini öne aldı.
Gömeç`de ilköğretim okulu öğrencileri makamlara otururken, emirler yağdırdı ve yetkililerden bilgi aldı. İlçedeki Ahmet Tulun Himam İlk Öğretim Okulu öğrencileri Kaymakam Ali Uslanmaz`ı ziyaret ederken, öğrencilerden Handan Han Özer de Kaymakamlık makamına oturdu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü arayan küçük Kaymakam Handan Han Özer, müdür Yakup Sağban`dan bilgi aldı. Küçük kaymakam, ilçede eğitim sorunlarını çözmek için gayret göstereceğini bildirdi. Şehit Mustafa Güvenç Aldemir İlk Öğretim Okulu öğrencileri de İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Şağban`ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Muhammed Yasir Sanrı, makama oturdu.
Telefon ettiği okullardan eğitim konusunda bilgiler aldı. Ayrıca Kaymakamı arayarak Şehit Mustafa Güvenç Aldemir İlköğretim Okulu`nun sorunlarını iletti. Yağmur yağdığında okul önündeki caddenin su ile kaplandığını belirtti. Kaymakamlığın Özel İdare kaynaklarından yararlanmak istediğini söyledi. Yeterli kaynak ayrılırsa buralarda tadilat yaptırılacağını belirtti. Ziyaret sonunda Milli Eğitim Müdürü Yakup Şağban, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Eğirdir’de bağımlılıkla mücadele ve intiharı önlemede kurumlar güç birliği yaptı Eğirdir’de 2025 Yılı Bağımlılıkla Mücadele ve İntiharı Önleme İlçe Koordinasyon Kurulu toplantılarında, kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı. 2025 Yılı Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu 4. Toplantısı ile 2025 Yılı İntiharı Önleme İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Eğirdir Devlet Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantılar, Eğirdir Kaymakamı Ömer Çimşit başkanlığında yapıldı. Toplantılarda, ilçede bağımlılıkla mücadele kapsamında yürütülen mevcut çalışmalar değerlendirilirken, kurumlar arası iş birliğinin artırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. Madde, tütün, alkol ve teknoloji bağımlılığıyla mücadelede yürütülen faaliyetler gözden geçirilerek, önleyici ve koruyucu çalışmaların etkinliğinin artırılması için yapılabilecekler ele alındı. Ayrıca gençlerin ruh sağlığının korunması, psikolojik dayanıklılıklarının güçlendirilmesi ve intihar riskinin azaltılmasına yönelik yürütülen çalışmalar da gündeme geldi. Bu kapsamda, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen farkındalık, eğitim ve önleme faaliyetleri değerlendirilerek yeni dönem planlamaları üzerinde duruldu. Toplantıya katılan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sahada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgi paylaşımında bulunurken, daha etkili ve sürdürülebilir sonuçlar elde edebilmek adına ortak hareket etmenin önemine vurgu yaptı. Toplantılar, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik alınan kararlarla sona erdi.