YEREL HABERLER - 22 Nisan 2012 Pazar 17:39

ÖDEMİŞ`TE 23 NİSAN COŞKUSU, RESİM ŞENLİĞžİ İLE BAŞLADI

A
A
A
ÖDEMİŞ`TE 23 NİSAN COŞKUSU, RESİM ŞENLİĞžİ İLE BAŞLADI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Ödemiş`te resim şenliği ile başladı.
Ödemiş`te Cuma günü yapılan törenlerde koltuklara oturan temsili yöneticiler, ilçedeki çeşitli sorunlar hakkında görüşlerini bildirip yapılması gerekenleri sıralarken, 23 Nisan coşkusu, Engelsiz Kahve önündeki resim şenliği ile başladı. Ödemiş Belediyesi tarafından temin edilen boya, tuval ve kağıtlarla gönüllerince resim yapma imkanı bulan Ödemişli çocuklara, Belediye Başkanı Bekir Keskin de eşlik etti. Resim yapan çocuklarla tek tek ilgilenen Keskin, onlarla resim sohbetleri yaptı. Keskin, ziyareti sırasında çocuklarla anı fotoğrafı da çektirdi.
Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi de, resim yapmaya gelen çocuklara üzerinde Atatürk, Türkiye ve Türk Bayrağı motifleri bulunan balon dağıttı. Şube Başkanı Hikmet Güriş, 23 Nisan`ın Türkiye Cumhuriyeti`nin tarihinde önemli bir yeri olduğunu belirterek, ``Bu gün bütün dünya çocuklarına kutlu olsun`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun OMÜ ile Samsun Teknopark’ta faaliyet gösteren firmalar arasında iş birliği Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) yetkilileri, "araştırma üniversitesi" olma hedefi doğrultusunda akademi ile sanayi arasındaki köprüleri güçlendirmek amacıyla Samsun Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren firma temsilcileriyle bir araya geldi. OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Kurnaz’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya, Samsun Teknopark Genel Müdürü Levent Tanrıverdi, OMÜ Ar-Ge Koordinatörlüğü temsilcileri ve Teknopark’ta Ar-Ge faaliyeti yürüten çok sayıda firma yetkilisi katıldı. Toplantıda üniversitenin bilimsel potansiyelinin sanayinin üretim gücüyle buluşturularak bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkı sağlanması hedefi vurgulandı. Toplantının ana gündemini üniversite-sanayi iş birliği kapsamında geliştirilebilecek ortak Ar-Ge projeleri ile bu projelerden üretilecek nitelikli bilimsel yayınlar oluşturdu. Özellikle TÜBİTAK TEYDEB destekli projeler ve Avrupa Birliği çerçeve programlarına yönelik iş birlikleri ele alındı. Prof. Dr. Çetin Kurnaz, toplantının açılışında yaptığı konuşmada üniversitenin yeni stratejik yol haritasına değinerek, "Araştırma üniversitesi olma yolunda en önemli parametrelerden biri, bilginin teknolojiye ve ürüne dönüşmesidir. Bu noktada Teknopark firmalarımız bizim en doğal ve en güçlü paydaşımızdır. Akademisyenlerimizin teorik bilgisini sizlerin saha tecrübesiyle birleştirerek ortak Ar-Ge projelerine ve sanayi iş birlikli bilimsel yayınlara imza atmak istiyoruz" dedi. Öte yandan üniversitenin sahip olduğu laboratuvar ve araştırma altyapısının sanayiye açılması, öğrencilerin firmalarda proje tabanlı staj yapması ve akademisyen danışmanlığı modellerinin geliştirilmesi konuları değerlendirildi. Firma temsilcileri, üniversitenin iş birliğine açık ve proaktif yaklaşımından duydukları memnuniyeti dile getirerek, sektörde karşılaştıkları teknik problemlerin çözümünde akademik destekle daha hızlı ve sürdürülebilir sonuçlar elde edilebileceğini ifade etti. Karşılıklı görüş alışverişiyle devam eden toplantıda OMÜ ve Samsun Teknopark yönetimi, iş birliği süreçlerini hızlandıracak yeni mekanizmalar üzerinde mutabakata vardı. Toplantı, üniversite-sanayi iş birliği kültürünün kurumsal zeminde daha da güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılacağı mesajıyla sona erdi.