GENEL - 23 Nisan 2012 Pazartesi 14:34

TUNCELİ`DE, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

A
A
A
TUNCELİ`DE, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Tunceli`de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde coşkuyla kutlandı. Çelenk koyma töreninde Tunceli Üniversitesi`nde kimsenin bulunmayışına CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç tepki gösterdi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Tunceli`de de coşkuyla kutlandı. Sabah saat 09.30`da Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk büstüne çelenklerin konmasıyla başladı. Törene Tunceli Üniversitesi çelengini koyacak kimsenin bulunmayışı nedeniyle orada hazır bulunan Valilik görevlileri tarafından konulması, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç tarafından tepkiyle karşılandı. Yapılanın suç olduğunu söyleyen Genç, geçen yıl da aynı durumun yaşandığını ve Rektörün görevden alınması
gerektiğini dile getirerek, "Cumhurbaşkanı, Cumhuriyete ve devlete bu gözle bakan insanları göreve getiriyor. Bu Rektörün burayla bir ilgisi yok. Bir tarikat mensubu olduğu açıkça ortada. O tarikatın kurallarını burada uygulamaya çalışıyor. Cumhuriyet ve devrimleri benimsemeyen bir adamın Rektörlük makamında durması bence büyük bir hata" dedi.
Cumhuriyet ve kurumlarına sıcak bakmadığını açıkça ortaya konduğunu, Edirne`de bir rektörün de "Hıristiyanlar cennete gider ama Aleviler gidemez" dediğini belirten Genç, "Maalesef Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün üniversitelere atadığı Rektörlerin kalitesi bu" dedi. Genç, Rektörün çelenk koyma törenine neden gelmediği ve çelenk koymadığı konusunda TBMM`de bir gensoru vereceğini kaydetti.
Atatürk Stadyumu`nda devam eden ikinci tören Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Harun Ocaklı`nın halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamalarıyla başladı. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç`in de katıldığı saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın ardından öğrenci andı okundu. İl Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul günün anlam ve önemini belirten konuşması ardından şiirler okundu. Okulların halk oyunları ekipleri Kürtçe "Şemmame" şarkısı eşliğinde halay çekerek ve Atabarı
oynayarak izleyicileri coşturdu. Spor grupları gösterileri ardından stadyum töreni sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Motosiklet sürücüsü kaskı sayesinde yara almadan kurtuldu Mersin’de emniyet şeridine giren taksiye arkadan çarpan motosiklet sürücüsü, kaskı sayesinde kazayı yara almadan atlattı. Kaza anı ise motosiklet ve kask kameralarına saniye saniye yansıdı. Kaza, Yenişehir ilçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 33 AZJ 733 plakalı motosikletiyle seyir halinde olan Hüseyin Cengiz, emniyet şeridine geçtiği sırada, önünde ilerleyen İ.Ö. idaresindeki 33 T 1436 plakalı taksinin de emniyet şeridine girmesi sonucu taksiye arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosikletinden savrulan Cengiz yere düşerken takla atan motosiklet, sürücünün üzerine devrildi. Kazayı gören kaldırımdaki bir vatandaş yardıma koşarken, arkadan gelen Cengiz’in arkadaşı motosikleti üzerinden kaldırdı. Yaşanan anlar Hüseyin Cengiz’in motosiklet kamerasıyla arkadan gelen motosiklet sürücüsünün kask kamerasına saniye saniye yansıdı. Kaskı sayesinde kazayı yara almadan atlatan motosikletli, ihbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Mersin Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Cengiz, hastanede yapılan kontrollerin ardından taburcu edildi. Görüntülerde, motosiklet sürücüsü Hüseyin Cengiz’in sağ şeritten emniyet şeridine geçtiği, hemen ardından önünde seyreden taksinin de emniyet şeridine girerek durduğu görülüyor. Bu sırada arkadan gelen Cengiz’in taksiye çarptığı, çarpmanın etkisiyle motosiklet üzerinden savrularak yere düştüğü ve motosikletin takla atarak sürücünün üzerine devrildiği anlar yer aldı. "Ne sinyal verdi ne de ikaz lambası yaktı" İhlas Haber Ajansı muhabirine kaza anını anlatan motosiklet sürücüsü Cengiz, yaklaşık 60-70 kilometre hızla ilerlediği sırada taksinin aniden önüne geçtiğini belirterek, "Birden taksicinin biri önüme atladı. Ne sinyal verdi ne de dörtlü gibi bir ikaz lambası yakarak beni uyardı. Duracağını düşünemediğim için arkadan çarptım" dedi. "Kask sayesinde kazayı yara almadan atlattım" Çarpmanın ardından yere düştüğünü ve motosikletin üzerine devrildiğini ifade eden Cengiz, "Çarpmanın etkisiyle yere düştüm ve motor üstüme devrildi. Neyse ki kafamda kask vardı, bu sayede kazayı yarasız beresiz atlattım. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye götürüldüm ve gerekli kontroller yapıldı" diye konuştu. "Arkadaşım motoru üzerimden kaldırdı" Kazanın ardından çevredeki vatandaşlar ve arkadaşının yardımına koştuğunu söyleyen Cengiz, "Motor üstüme düştüğünde, arkamdan gelen bir arkadaşım motoru üzerimden kaldırdı. Herhangi bir yara veya ciddi bir şey almadım. Gerçekten ucuz atlattık" ifadelerini kullandı. Motosiklet sürücülerine uyarılarda bulunan Cengiz, "Lütfen çok dikkatli olun. Bazen böyle beklenmedik durumlar yaşanabiliyor. Ne kadar iyi sürseniz, ne kadar tecrübeli olsanız da bir anlık dalgınlık ya da öngörülemez bir durum karşısında hiçbir şey yapamıyorsunuz. Herkes dikkatli olsun" dedi.
Samsun Samsun Emniyetinde yerli ve milli ’KETUM’ dönemi Samsun İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı’nda, ASELSAN tarafından yerli ve milli imkânlarla geliştirilen Kriptolu Emniyet Telsiz Muhabere Sistemi (KETUM) tanıtıldı. Sistemle birlikte Samsun genelinde emniyet birimleri arasında hızlı, güvenli ve kesintisiz iletişim sağlanacak. Samsun İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı, Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, ASELSAN tarafından tamamen yerli ve milli imkânlarla geliştirilen Kriptolu Emniyet Telsiz Muhabere Sistemi (KETUM) hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantıda Samsun genelindeki asayiş ve güvenlik durumu ele alınırken; narkotik suçlarla mücadele, terörle mücadele, organize ve siber suçlarla mücadele, kaçakçılıkla mücadele, aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele, düzensiz göçle mücadele, aranan şahısların yakalanması ile emniyet ve trafik tedbirleri değerlendirildi. ASELSAN tarafından geliştirilen ve Samsun İl Emniyet Müdürlüğü envanterine dâhil edilen KETUM sistemi sayesinde, il genelindeki tüm ilçelerle aynı anda kriptolu görüşme yapılabiliyor. Sistem, asayiş, trafik, terörle mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele gibi alanlarda görev yapan emniyet birimlerine hızlı ve güvenli iletişim imkânı sunuyor. KETUM altyapısı üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğüne ait veri tabanlarından kimlik, araç ruhsat ve plaka sorgulamaları yapılabilirken; telsiz çağrı takip, mesajlaşma ve araç takip yazılımlarıyla emniyet ve asayiş hizmetlerinin etkin şekilde yürütüldüğü belirtildi. Toplantıda güvenli, hızlı ve kesintisiz iletişimin kamu hizmetlerinin etkinliği, kriz yönetimi ve vatandaşların huzuru açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. KETUM projesiyle birlikte özellikle acil durumlar, afetler ve kamu güvenliğinin sağlanmasında gizliliği esas alan kesintisiz bir haberleşme altyapısının oluşturulduğu ifade edildi. Samsun’un tarih boyunca Karadeniz ve Kuzey Anadolu’nun stratejik şehirlerinden biri olduğuna dikkat çekilirken, bu proje ile kentin teknolojik altyapısının güçlendirildiği, kamu kurumları arasındaki koordinasyonun artırıldığı ve vatandaşlara sunulan hizmet kalitesinin yükseltildiği kaydedildi. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür edildi.