YEREL HABERLER - 23 Nisan 2012 Pazartesi 15:26

AYVALIK`TA 23 NİSAN COŞKUSU

A
A
A
AYVALIK`TA 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Balıkesir`in Ayvalık ilçesinde de büyük bir coşkuyla kutlandı.
Ayvalık`taki törenler sabah saat 09.30`da ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı`ndaki Atatürk anıtının önünde düzenlenen Çelenk Sunam töreniyle başladı. Törende; Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Garnizon Komutanı P. Albay Mehmet Canlı, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Levent Münger, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, odalar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.
Çelenklerin protokol sırasıyla anıta sunulmasının ardından yapılan saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşı Meydanı dolduran yüzlerce kişinin eşliğinde okundu. Çelenk sunma töreninin ardından 23 Nisan kutlamaları Ayvalık Hüsnü Uğural Stadyumunda devam etti.
Protokolün şeref tribünündeki yerini almasının ardından stadı dolduran binlerce vatandaşın eşliğinde saygı duruşu ve akabinde istiklal marşı söylendi. Aliçetinkaya İlköğretim Okulundan Nursima Aysel adlı öğrenci; Öğrenci Andı`nı okuduğu törenlerde, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Ali Tümen yaptı. Dünyada çocuklarına bayram armağan eden tek ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çeken Tümen, Atatürk`ün yarınların geleceği olan çocuklara emanet ettiği Cumhuriyet`in yılmaz bekçisi olduklarını kaydederek, ``Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkarak dünya arenasında ülkemizi öne çıkarmak ve ülkemize yönelik bölücü faaliyetler karşısında birlik ve beraberliğimizi bozmadan dimdik ayakta kalmak ve Milli Şuur ile hareket etmek zorundayız. Cumhuriyetimize yönelik saldırılar dün olduğu gibi bugün de sürmekte ve yarında sürecektir. Bu yüzden de Atatürk`ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyete sahip çıkmanın yanı sıra çocuklarımıza da bu bilinci en iyi şekilde vermekle mükellefiz`` dedi.
Tümen`in ardından Sakarya İlköğretim Okulundan bir öğrenci günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın ardından, Nuri Zarplı ve Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okullarının öğrencileri tarafından şiirler okundu. Törende; ilçe genelinde İlköğretim Okulu öğrencileri arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve Garnizon Komutanı Mehmet Canlı tarafından verildi.
Sakarya ve Onbeş Eylül İlköğretim okullarının halk oyunları gösteriminin ardından, Ayvalık Belediye Bandosu eşliğinde okullar resmigeçit yapılmasının ardından törenler öğrencilerin yaptığı gösterilerle son buldu. Törenlerde binlerce vatandaşın katıldığı ve 23 Nisan`ı büyük bir coşkuyla kutladığı dikkatlerden kaçmadı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.