YEREL HABERLER - 24 Nisan 2012 Salı 21:43

1. ULUSAL ÜNYE İŞLETMECİLİK SEMPOZYUMU

A
A
A
1. ULUSAL ÜNYE İŞLETMECİLİK SEMPOZYUMU

Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü tarafından düzenlenen "İşletmecilik Sempozyumu" başladı.
Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü tarafından düzenlenen "1. Ulusal Ünye İşletmecilik Sempozyumu", İktisadi ve İdari Bilimler fakültesinde yapılıyor. Oldukça geniş katılımlı olan ve işletmecilik alanında onlarca konunun işlenip irdelendiği sempozyumun bilim kurulu, 11 ayrı üniversiteden katılan 15 profesör ve 11 doçentten oluşuyor.
Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda başlayan sempozyumun ilk gün gerçekleşen iki oturumunda, "tüketici hukuku, ihracat ve pazarlama, banka reklamlarında etik kuralı, tüketicilerin banka tercihleri ve tavsiye davranışları, makro ekonomik faktörlerin İMKB sinai endeksi üzerine etkileri, küreselleşme sürecinin muhasebe ve denetim merkezleri üzerine etkileri, performans belirlemede TOBİN Q yaklaşımı, Yerel ve küresel krizler ışığında Türk bankacılık sektörünün gelişimi, Muhasebe
dersi alan öğrencilerin etik algılamaları, İşletme performansının güçlendirilmesinde EFQM mükemmellik modeli, Türkiye`deki üniversitelerde kalite uygulamaları ve örnek yol haritası, toplam kalite yönetiminde ahilik yansımaları, Franchising iş konsepti ve türleri, özel hastane çalışanlarının örgütsel vatandaşlık algılamaları, iş görenlerin duygusal zeka boyutları, iş doyumu ve kurumsal bağlılık, uluslararası karayolu taşımacılık faaliyeti, örgüt kültürü ve örgütsel başarı, seramik sektörü, akademisyenlerin
örgütsel sinizim düzeyleri, hastane çalışanlarının kurumsal itibar ile örgütsel bağlılık algılamaları, insan kaynakları yönetimi uygulamaları, AK Parti`nin ekonomi politikalarının gelir dağılımı eşitsizliği üzerine etkisi, Türkiye`nin insani gelişme endeksi, Bağlamlar arası kurumsal mantık transferi, Heteredoks Ortodoks ekonomi ikileminden yenilikçi bir işletme oluşturmak, KOBİ`lerin webe uyum süreçleri ve Türk Ticaret Kanunu`nda ki yeni düzenlemeler, KOBİ`lerde nitelikli iş gücü ihtiyacı, KOBİ`lerde
yönetim anlayışına muhasebe bilgi sisteminin etkileri ve Türk girişimciliğine etkisel yaklaşım" konularında akademisyenler sunum yaptı.
Ünye 1. İşletme Sempozyumu, üçüncü oturumun ardından sosyal etkinlik kapsamında Çakırtepe, Bolaman Beldesi, Yason Burnu ve Ordu Boztepe ziyaretinin ardından Ordu Üniversitesi Sosyal Tesisleri`nde verilecek kapanış yemeği ile sona erecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konyaspor’da Omerovic’in durumu yönetim toplantısında belli olacak Konyaspor’da teknik direktör Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısından sonra belli olacak. Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplantının sonrasında açıklayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, Hakan Keleş ile yolların ayrılmasından sonra 62 yaşındaki Bosna-Hersekli çalıştırıcı Fahrudin Omerovic ile mukavele imzalamıştı. Ligin bitimine 4 hafta kala yeşil-beyazlı yönetimde Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplandıktan sonra açıklayacağız. Şu ana kadar yazılanların hiçbirinin kesinliği yok ve resmiyet kazanmadığı için sadece söylentiden ibaret. Yarın bir karar verilecek. Omerovic hocayla devam edilip edilmeyeceği ile şu anlık alakalı bir karar çıkmadı ama büyük ihtimalle devam edilmeyecek gibi görünüyor. Netlik kazanmadığı için de biz bir şey diyemiyoruz" diye konuştu. Adem Bulut, Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması halinde takımın başına gelecek hocanın yeni bir hoca mı olacağı yoksa içeriden biri mi olacağına da yarın karar vereceklerini kaydetti. Fahrudin Omerovic, yeşil-beyazlı takımın başında çıktığı 13 lig maçında 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alarak 17 puan elde etti. Bu maçlarda 16 gol atan yeşil-beyazlılar, kalesinde 15 gol gördü.