GENEL - 25 Nisan 2012 Çarşamba 13:50

ANKARALI ÇOCUKLAR HAYALLERİYLE OYNUYOR

A
A
A
ANKARALI ÇOCUKLAR HAYALLERİYLE OYNUYOR

Unutulmaya yüz tutmuş meslekler, öğrencilerin tasarladığı oyuncak ve kuklalarla yeniden hayat buldu.
Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nün Ankara merkez ve taşra ilçeleri çapında ilköğretim okulları öğrencileri için bu yıl beşincisini düzenlediği "Hayallerimle Oynuyorum V" Kukla ve Oyuncak Tasarım Yarışması`nda `Meslekler` konulu bin 547 projeden finale kalan 205 proje, Ankamall AVM`de sergilendi. Üniversitelerin öğretim görevlileri, Kültür Bakanlığı yetkilileri ve kukla sanatçılarından oluşan jüri üyelerinin yoğun çalışmaları sonucu belirlenen projelerle, çocuklar oyuncak ve kuklalarla, unutulmaya
yüz tutmuş eski meslekleri ve geleceğin mesleklerini anlattı. Projeleriyle finale kalan öğrenciler, geçmişten günümüze kalan ve unutulmaya yüz tutmuş meslekleri herkese tanıtmayı amaçladıklarını ve bu mesleklerin unutulmaması için çeşitli tasarımlar gerçekleştirdiklerini anlattı.
Hayallerimle Oynuyorum V Oyuncak ve Kukla Tasarım Yarışması`nda finale kalan 205 Proje, Ankamall AVM`de bugün ve yarın sergilenecek. Yarın düzenlenecek bir törenle 36 proje ödüllendirilecek. Ödül törenine ünlü sanatçı Yonca Evcimik`in de katılacağı belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir