YEREL HABERLER - 25 Nisan 2012 Çarşamba 14:45

YENİMEK`İN HÜNERLİ MİNİKLERİ ESERLERİNİ SERGİLEDİ

A
A
A
YENİMEK`İN HÜNERLİ MİNİKLERİ ESERLERİNİ SERGİLEDİ

Yenimahalle Belediyesi`ne bağlı YENİMEK kurslarında eğitim alan minikler hünerlerini sergiledi.
Dört Mevsim Tiyatro Salonu`nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinlikte sahneye çıkan çocuklar çeşitli müzik aletlerini çalarken, belediyeye bağlı TUBİL halk dansları eğitimcileri tarafından yetiştirilen minikler de dans etti. Etkinliğe Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, birim müdürleri, muhtarlar, çocuk kursiyerlerin aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunması ile başlayan etkinlik, YENİMEK çocuk korosunun ve sazların eşliğinde Türk Halk Müziği
konseri ile devam etti. Azeri türkülerinden Ankara şarkılarına, Mahsuni Şerif`ten Aşık Veysel`e kadar geniş bir repertuarla solo performansların sergilendiği konserde, seyirciler çocukların başarısını ayakta alkışladı. Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu`nun da sahne aldığı etkinlik, kursiyerlerin gitar eşliğinde söylediği şarkılarla sona erdi.
Ülkelerin geleceklerinin çocukların aldığı eğitim kalitesi ile doğru orantılı olduğunu anlatan Yaşar, şöyle konuştu: "Göreve geldiğimizden bu güne kadar eğitimin kalitesini artırmak adına önemli çalışmalar yaptık. Biz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün kurduğu Cumhuriyetin evlatlarıyız. Onun ilkelerine bağlı olarak yol alıyoruz. Cumhuriyetin ucundan çekiştirenler de olsa Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. Bu unutulmasın"
YENİMEK`li çocuk kursiyerleri tebrik eden Yaşar, çok keyifli bir konser olduğunu sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir